Keajaiban Muzium 3D Art Langkawi Terbesar di Malaysia | Part 8 | Julia Johari
Booking.com

Keajaiban Muzium 3D Art Langkawi Terbesar di Malaysia | Part 8

Selepas menaiki Duck Tours Langkawi yang seronok sangat tu sampai my son tak nak turun dari bot hahahaha pujuk punya pujuk cakap nak pi tengok muzium ada gambar kucing dalam tu terus turun sebab nak tengok kucing punya pasal hahahaha (umpan suh turun dari bot Duck Tours). Mujur nak turun hahhaha.

Harga TIKET?
Okey, harga nak masuk Muzium 3D Art Langkawi yang terbesar di Malaysia ini julia dah cerita klik SINI. Murah kan kalau ambil combo tiket berbanding beli asing-asing kan. So here we nowww! Menjerittttt julia masa nak kejar Qi kt sini sebabnya dia nak masuk dah, orang suruh bergambar dulu depan ni, nanti dah nak balik terlupa naya. So inilah kami, muka banyakkkkk senyum, jom masuk tak sabaq dah ni dari KL lagi hahahaha. 

Kawasan Muzium Tidak Boleh BERKASUT
So sepanjang korang berlegar dalam muzium kasut korang kena simpan disuatu tempat khas termasuk BUGGY/STROLLER. Bagi yang ada baby kena lah bawa baby carrier awal2 ye, tak payah bawa stroller bagai kalau ke kawasan Oriental Langkawi susah nak berjalan dari satu tempat ke satu tempat sebab bercerunlah, berbukit lah, kang tersadung dengan stroller susah kang. Bagi tau awal2 kalau nak bawa baby tu, julia suggest bawa baby carrier je lagi comfort. Better pakai stoking lah kalau ada kalau tak nak kaki sejuk, semua berlantai biasa, tak ada carpet okey. 

Lega Suasana Aircond 
Yes, nak bergambar macam-macam aksi so semua beraircond, korang nak baring ke, nak rehat ke, nak bergambar sambil meniarap ke tak kesah janji jangan BUANG SAMPAH. Sebab semua kawasan dalam muzium ni sangat bersih, ada gambar yang dilukis di dinding sangat cantik, jaga jangan kupil cat tu, nanti kena tangkap. 

AWASI Anak Kecil Anda
Yes, my son pun suka berlari okey, kejar anak korang, sebab setiap laluan ke dalam itu ada banyak bilik, seakan2 biliklah, jangan terlepas dari pandangan dek kerana sakan nak bergambar, tu sebab julia tengok Qi sesuai dah dibawa ke sini sebab umur 3 tahun, kalau yang baru pandai jalan tu jaga2, more pay attention dekat anak dulu ye.

Dari sini sampai ke akhir korang scroll je lah ye, lihat gambar hehehhe banyak sebenarnya gambar, tapi tak semua lah kami bergambar pitammmmmmmmm dalam tu hahahhaha

Amboiii retis beb...hahahhahaa ;p

Nak muntah tengok pose cm ni hahahhaha

Qi sekarang dah pandai meniru, hahahha dia pun nak buat jugakkkk kahkahkah

Ikan paus gergasi macam real kan

Haaa nilah kucing besor tu, mujur ada, hahahhaha tak de lah dia kata umi di tipu, besar kan meowww ni...adik tu pun suka

gambar ni cm perli aku menyoping kan hahahhaha benci selfie sekali awwwwwww

orang dok dalam botol takut, ni siap pose apa tah hahahah aku lupa gambar apa belakang ni masa pose hahahahha

kuang ajaq baling kasut cm ni hahahhaha kena sambut plak hahah

Qi panas lah....hot hot...selumber je dia jalan haishhh berlakon lah sikit hahahhaha

aku tak faham napa setiap gambar aku yg tunjuk pipi, patutlah Qi ikut cm tu, baru aku tau aku puncanya hahahah

tengok buktinya...haishhhhhhhhhh

tengah surf yeyyy awwwwwwww yeyyy awwwwwww pening lah surf cm ni hahahha

Hahahha gambar ni best, nampak real 3D


Tak payah pergi mesir, sini pun hado

Bongkah nak jatuh, leh relek je dua hero ni kan, hahahhaha

Mana Walid?

Dari atas ni, julia snap pelancong asing bergambar sakan kt bawah hahahhaha ketawa je kami tgk.



Mamat ni bergambar tak ada perasaan, gajah kt belakang no hal lah hahahha
Yang ni ohsem, besttt bergambar, Qi tu siap angkat kaki tau kalah mak ko 

Fail...next model hahahhahhahaha

Alalalalla pandaiii yeee Qi main wau, dia sendiri tau aksi mcm ni tak payah suruh letak tangan kt situ, cuma bagi tau je letak tgn kt situ pandang kamera, see!

Tolongggggggggggg! Gigi taring tajam nak mampussssssssss

Ikan jerung, meh nak masuk hahahha

apa ni semua gambar ikan jerung je hahahhahhahah

Hi umi hahahhaha kecikkkk je dok situ



Yeyyyy amik gambar dengan roket, suka sgt dia, kalau bilik dia ada lukisan ni sure tak nak keluar bilik lawa

GAMBAR NI WIN! 
HAHAHAHHAHA PANDAI TAK KAMI POSE? 

Feeling lost, ntah mana2 sampai ni hehehhe


Qi dah penat hahahhaha maknya tak mengalah lagi

Aksi pengsan hahhaha

Habislah kita Qaiser ilman , papa Panda Xing Xing nak telan kita dah sempena besday dia ari tu huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Jadi lauk hahahha


Star Trex hehehhe


Rezeki aku rini, dapat duit hahahhaha

Amboiiiiiii kerlas ye abg hahahha PM keluar kot dinding hahahha

Apa punya badak sumbu lah pakai suaq dalam cm ni hahahhahahahha 

Bear bisik rahsia...shhhhhhhhh

alahaiiii feeling kt Kutub Utara, sejuknya hehhehe

Okey nak balik ke Venice lah byeeeeeee semua hehhehe
Tak terbayang keseronokkan melihat, mengamati dan bergambar didalam Muzium 3D Art yang terbesar diMalaysia ini. Siapa sangka, unik sungguh muzium ni, anak-anak suka, mak pak pun jadi keanak-anakkan bila ke sini hahahahahhahha, seronok beb lihat orang lain plak bergambar, kami pun tiru aksi diorang kahkahkahkah. Best lah dok dalam ni tak penat, keje ketawa jeeee hahahha

 Ustaz Kazim pun dah pernah datang ke sini yeyyyy ambil kenangan autograph sikit.

Haaa, sebelah Muzium 3D Art Langkawi nilah ada Sky Cab, kali ini julia tak naik pun sebab dah pernah naik sebelum ini masa bujang2 dulu, so nanti Qi besar dewasa Qi pi naik sendiri lah dengan kawan-kawan ye hehehhehe peaceeeeeee!
Duck Tours Sudah, 3D Art Muzium Sudah, sekarang kami nak pi lawati satu lagi tempat yang sangat ohsem, dekatkan diri anda dan anak anda dengan 
Bird of Paradise Langkawi
Tungguuuuuuuuu entry part 9 yehaaaa


Jangan Terlepas Episod Travelogue Dibawah... 
Langkawi Aku Datang | Part 1 click HERE
My Hotel Langkawi | Part 2 click HERE
Laksa Kaw Ikan Sekoq | Part 3 click HERE
Breakfast Tempat Sedap | Part 4 click HERE
Langkawi Duck Tours | Part 5 click HERE
Tempat Makan Sedap Langkawi | Part 6 click HERE
Pasar Malam Pekan Kuah Langkawi | Part 7 click HERE

10 comments:

  1. Bestnyaaaa kat sini.. Rugi betul tak masuk ritu ni.. Sebab dah kepenatan melampau

    ReplyDelete
  2. julia.. fifi bajet tempat ni kecik.. macam nak arwah tangkap gambar last2.. penat ya amat.. luas sgt..
    julia.. setiap gambar kat dinding.. perasan tak ade point? kat situ patut photog berdiri untuk dapat angle 3D..

    ReplyDelete
  3. menarikkkk..
    stakat ni xpenah lg pegi mn2 muzium 3d..ni yg terbesar..tp xtau nnt dpt masuk ke x..

    ReplyDelete
  4. pandai nyer bergaya!! tapi memang masuk sini kene pandai bergaya baru cantik gambar ;)

    ReplyDelete
  5. aida x masuk sini ari tu, julia.
    tak syok la. anak2 takde kan :(
    takde feel nak masuk hu hu hu...

    ReplyDelete
  6. Assalam julia,
    kat penang pun ada
    tapi tak pernah jejak lagi he3

    ReplyDelete
  7. jue.. tengok tak rate harga sky cab?

    ReplyDelete
  8. Barang2 souvenir mcm T-shirt ada yg semurah RM10/- jer..sun glasses pn murah jgak dlm RM15/-..dan lain2 lg..mmg boleh beli souvenir kt Langkawi cable car ni! Rate sky cab utk dewasa RM30/- sky bridge RM5/- cuma kena sabar skit waktu beratur nak naik cable car tu tp ble dh naik tu permandangan sungguh cantik Subhanallah!

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com