Suntikan Vaksin Kancing Gigi (ATT) ibu mengandung nak terima atau tolak?

Sekarang jadual pemeriksaan ibu mengandung untuk juju dah melangkaui sebulan sekali ataupun 6 minggu sekali. Sebab semua sejarah kesihatan yang di semak mingguan nampak tiada yang serius setakat hari ini juju menulis.  Alhamdulil…

Sebab Utama Tergerak Hati Nak Buat Detail Scan Baby Masa Kandungan Trimester Ke-2

Comel watak kartun Baby Boss ni kan hehe Soal penting atau tidak, terpulang kepada anda yang akan bergelar ibu bapa atau sedang merancang untuk menambah ahli bilangan keluarga.  Dari sudut pandangan juju lah sebagai seorang ibu y…

Keputusan scan kandungan 13 minggu ke 18 minggu | Doa yang terjawab

Juju dah minggu ke 18 ! How time flies yihuuuu, laju sungguh masa. Lagi laju lagi seram sebab bulan 12 tu bulan EDD juju.  Apa itu EDD?  Estimate due date, lebih kurang anggaran tarikh untuk melahirkan. Hiushhhh makin seram denga…

MAT KILAU baru tonton filem 5 minit pertama meresap satu perasaan ini!

Kami salah seorang penonton yang berjaya menonton sehingga catatkan rekod RM11 juta. Alhamdulilah! Lima minit pertama, berjaya suntik semangat kemelayuan sejati dan cintakan tanah air!  Ya, semalam hari Ahad 26/6/22 tayangan hari…

Jalan-jalan Taiping : Zoo Taiping & Night Safari berbaloi ke pertama kali datang?

Zoo Taiping & Night Safari, Taiping, Perak. Wajah segar di waktu pagi.  Pertama kali kami bertiga mai Zoo Taiping & Night Safari, antara salah satu zoo yang tertua di Malaysia.  Jam 8 pagi dah ke sini, suami beli tiket on…

Ibu Mengandung Elok Amal 14 Surah Pilihan Ini

Teringat 4 bulan lepas, rezeki doa yang terjawab. Assalamualikum,  Pasti ibu-ibu yang sedang mengandung tercari-cari surah pilihan khas untuk ibu mengandung amal seharian. Jikalau tak sempat mengaji, tak salah jika kita selalu pe…