Showing posts from 2022Show all
MAT KILAU baru tonton filem 5 minit pertama meresap satu perasaan ini!

Kami salah seorang penonton yang berjaya menonton sehingga catatkan rekod RM11 juta. Alhamdulilah! Lima minit pertama, berjaya suntik semangat kemelayuan sejati dan cintakan tanah air!  Ya, semalam hari Ahad 26/6/22 tayangan hari…

Jalan-jalan Taiping : Zoo Taiping & Night Safari berbaloi ke pertama kali datang?

Zoo Taiping & Night Safari, Taiping, Perak. Wajah segar di waktu pagi.  Pertama kali kami bertiga mai Zoo Taiping & Night Safari, antara salah satu zoo yang tertua di Malaysia.  Jam 8 pagi dah ke sini, suami beli tiket on…

Ibu Mengandung Elok Amal 14 Surah Pilihan Ini

Teringat 4 bulan lepas, rezeki doa yang terjawab. Assalamualikum,  Pasti ibu-ibu yang sedang mengandung tercari-cari surah pilihan khas untuk ibu mengandung amal seharian. Jikalau tak sempat mengaji, tak salah jika kita selalu pe…

Ujian Air Gula

Macam biasa, selalu jadi pelanggan pertama datang bila temujanji Pagi ! Live update terus dari Klinik Ibu dan Anak (KKIA). Perkembangan terkini juju sekarang dah nak masuk 16 minggu. Yakni nak genap 4 bulan. Pilih hari Jumaat 17 …

Jom Teroka Taiping ! 10 tempat menarik terkini di Taiping

Cuti sekolah lepas, kami ke bumi Taiping ! Kenapa pilih Taiping? Suami tanya soalan ini dalam kereta, "Kita nak ke mana ni? Taiping atau Sabak Bernam?" Lantas juju dan Abg Qi jawab serentak. ' TAIPING !!!! ' Ya,…

Obimin ibu mengandung sesuai ke di ambil oleh semua bakal ibu?

Minggu lepas pemeriksaan di Klinik Kesihatan Ibu & Anak (KKIA), juju di bekalkan banyak suplimen khas untuk ibu mengandung dari jururawat.  Gambar diatas terdiri daripada New Obimin, iron tablet, asid folic, vitamin B dan vit…

Jantina baby boleh scan seawal berapa bulan?

Setiap hari Sabtu minggu baru! (Sumber Gambar : Hello Magazine) Bakal anak kedua juju ni senang nak congak, setiap hari Sabtu adalah minggu baru. Esok 21 Mei 22, Sabtu genap (12 minggu) 3 bulan dah juju mengandung. Syukur, sebab …

Kesan makan tidak teratur semasa mengandung, aku flat dan drop terus badan!

Permandangan indah belakang KK Ibu & Anak, dekat dengan pejabat juju, tak sampai 5 min memandu dah sampai. Kat sini tenang dan damai, klinik kerajaan kesukaan juju. Jam 7 pagi dah buka pintu. Tak apa kan juju update kisah pre…

Buku Pink

Nak akhir minggu Ramadan 2022, baru kuatkan diri nak update sambungan kisah doa yang terjawab. Tanggal 20 April 22, hari Rabu minggu lepas, juju tak percaya pegang buku pink buat kali kedua. Sekian lamanya 10 tahun jarak, siapa s…

Baju Raya Sedondon 2022 Promosi Eksklusif Aidilfitri di Pusat Pakaian Hari-Hari Seluruh Malaysia

Baju raya 2022 dah beli ke belum? Kami sudah ! Apa lagi... jom pergi ke Pusat Pakaian Hari-Hari Sdn. Bhd. Syawal tahun ini, Hari-Hari ada bagi diskaun sebanyak 10% untuk pemegang kad Watsons.  Menarik kan diskaunnya?  Macam mana…