Wednesday, November 30, 2016

Julia Johari dalam WALLA Menu Kita TV1 - Restoren Nasi Vanggey

Sticky Post until end of Nov 16, scroll & click next for latest entry TQ.

"Terbitkan you olss, terbitkan ini namanya blogger you olls terbitkan! " hehe paling sweet ini kata-kata Masterchef Malaysia dekat julia merujuk gambar diatas semasa julia terangkan setiap hidangan di Restoran Nasi Vanggey. Korang, dah tonton segmen Walla Menu Kita di TV1 semalam? Bagi yang sudah julia ucapkan jutaan terima kasih kerana sudi menonton julia bersama abang Brian. Alhamdulilah, asyik dok counting bulan dan hari, semalam dah live di TV1 terus rasa lega yang amat sangat, kalau tak debaran 30 minit lagi sebelum sesi tayangan pun rasa nak pengsan dah, bayangkan lah kita dok menunggu nak tengok muka sendiri dalam TV...perasaan tu sangat menyeramkan, sambil tonton bersama keluarga julia, sempat ambil selimut tutup mata sikit hahahhahaha :p

Terlepas nak tonton? 
Klik FULL VIDEO ---> Walla Musim Ke-2 
[Jangan lupa besarkan paparan icon ye, puas sikit nak tonton rancangan ulangan]

Pertama kali saksikan di TV1 - Walla !
MasyaAllah, masa segmen Walla nak start semalam punya la tak keruan, makan tak kenyang, mandi tak basah, aduhhh ujian ni semakin hari semakin benak dirasakan, terfikir bagaimana respon family dan masyarakat luar sana yang menonton julia, adakah okey atau terlalu over...serius mana julia dapat tengok video ni dulu sebelum disiarkan, tak dapat lah...kena tunggu tarikh pihak RTM TV1 uar-uarkan baru leh tengok sama-sama dengan korang, so memang tak boleh lah tetiba nak suh edit sana sini kalau tak kenan tu kan...redho awal2 hehehe

Siapa tag gambar, video dan update blog mengenai julia dalam rancangan Walla?
Dibawah ini adalah senarai ke semua rakan sahabat KBBA, sahabat gojes, sahabat-sahabat FB dan IG yang sudi menunggu dan merakamkan detik indah julia kali kedua muncul di televisyen, sebelum ini di TV9 pernah live kan kalau korang ingat lagi lah...jom saksikan sedutan komen dan gambar diorang tag. 

Gambar dibawah julia snap sendiri ketika menginap di salah sebuah homestay kebetulan dapat jemputan menginap free tu yang satu family julia tonton sekali...sempatlah julia snap sikit dan cantumkan jadi macam dibawah



Mommy Ena, rakan gojes blogger yang selalu menyokong julia dalam arena blogging...banyak jasa beliau sebenarnya kalau nak cakap satu-satu...korang terjah blog beliau ada jual Coway, dealer paling best untuk korang langgan 


Blogger gojes kedua Khairul Ibtisam awal-awal lagi share dah dekat FB dan tag pada julia, terkesima sekejap laju betul blogger-blogger ni tag tau...terima kasih mommy hadif sudi tonton...pi baca blog beliau macam-macam ada.


Kak Izwa terima kasih snap gambar share dekat ig fb dan share short video sekali...alhamdulilah seronok bila sahabat blogger seronok sama2 tonton...tak terkira happy tengok gambar akak tag tau 


Cikgu Azrine, siapa tak kenal blogger cikgu yang sekarang sedang giat sambung pelajaran ke peringkat PhD woww...beliau dalam sibuk tu sempat rekod tau di Astro, katanya nak tonton lepas pulang hadiri hitea, tengok terus pm julia hehehe terima kasih kak...


Terima kasih rakan blogger KBBA9 shehan sudi tengok haa, sebelum Astro tukar decoder baru sempat tonton alhamdulilah tq yunk


Tak sangka geng KBBA banyak sekali tag gambar...TQ

Follower baru di instagram julia...terima kasih Zalya.





Respon dari kawan-kawan julia sangat mengejutkan julia sendiri...alhamdulilah, terima kasih semua sudi tonton julia di TV1, terharu !


Sebahagian gambar yang dishare oleh rakan julia...








Entry Live Update! 
Paling best, semalam blogger kak Azyma sudi live update on the spot snap gambar dan rakam video julia di Walla, terharu juta rasa sangat-sangat, terima kasih kak az, sudi dalam sibuk tu menonton dan up live update...terbaikkk! 


YouTube Live Update!
Blogger Lisa terima kasih sudi rekod live rancangan walla untuk sis julia, cantik pula tu rekod dan upload di YouTube Allahuakbar, korang sila jejak beliau disini ye 

Klik: http://www.ciksepet.com/


KLIK VIDEO DIATAS

Akhir sekali, inilah kenangan paling manis julia buat pertama kalinya bekerjasama dengan pihak RTM TV1 Malaysia, mereka sungguh dedikasi baik Penerbit, Penolong Penerbit Rancangan Walla, Abang Brian Masterchef Malaysia dan ke semua kru-kru RTM yang sangat sporting...lihatlah bagaimana mereka ini sebagai satu team menjayakan sebelum dan selepas rancangan Walla...terpaku julia melihat mereka bekerja sungguh tekun sekali !



Saya rindu mereka semua diatas...mereka sangat baik!

Jutaan terima kasih kepada pihak Walla sudi menjemput julia sebagai Blogger Jemputan Walla Musim Kedua, buat anda yang sudah menonton segmen julia bersama Brian disini, julia memohon ampun maaf jika ada kurang dan terlebih bicara semasa mengendalikan episod ini ye...di harap anda semua terhibur kenangan manis julia kali ini...

Entry lepas boleh baca:

Tak mungkin lupa jasa mereka! 
Terima kasih RTM TV1 :)

26 comments:

  1. Ramainya yang update fasal Walla ni. Hehe.
    Apapun, tahniah sekali lagi Ju.
    Moga terus sukses ya.

    ReplyDelete
  2. Jue! Dh mcm pengacara. Btul ena ckp leh ganti maria tunku sabri uolss hihi. Aduh tgk ni terliur la pulak. Mana nk cari kat sabah ni? Wuwu

    ReplyDelete
  3. Jue! Dh mcm pengacara. Btul ena ckp leh ganti maria tunku sabri uolss hihi. Aduh tgk ni terliur la pulak. Mana nk cari kat sabah ni? Wuwu

    ReplyDelete
  4. congrates kak juju. masuk TV <3 , haha macam sedap semacam je tengok kak juju makan..

    ReplyDelete
  5. Tak tengok pun Ju..tak tahu pun...sebab saya jarang2 online sekarang.buka fb pun kejap2 je..tak nampak pun siapa2 update..huhu..sedih terlepas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tonton siaran ulangan diatas ye...julia dah sertakan link cuba scroll balik kat atas. Anytime boleh tengok. TQ dear :)

      Delete
  6. Ala.. terlepas nak tonton.. tahniah sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tonton siaran ulangan diatas ye...julia dah sertakan link cuba scroll balik kat atas. Anytime boleh tengok. TQ dear :)

      Delete
  7. Penangan blogget terkenal. Sume update psl akak. Tahniah

    ReplyDelete
  8. kak juju memang sempoiii..terbaikk..

    ReplyDelete
  9. Tahniah akak! semoga terus sukses! hehe..

    ReplyDelete
  10. Tahniahh kak Juju sayang :) Nani baru nak tengok sekejap lagi, ahad baru ni anak buah meninggal tak dapat nak tengok live.

    ReplyDelete
  11. tahniah ju..hebat!
    tp ila xdpt nk tgk aritu sebab keluar..nasib baik ju ade bg link utk tgk blk..bole tgk jap lg..tq ju..tahniah lg skali :*

    ReplyDelete
  12. makin kerap dah umi Qi ni masuk TV.. sebab bakat tula makin ramai orang nampak kebolehan ju kan.. teruskan usaha ju, keep it up! kemain terliur tengok ayam yg ju cakap lembut tu.. hissh.. lapo ok.

    ReplyDelete
  13. tahniah juju, maju lg selangkah. truskan writing

    ReplyDelete
  14. wah masuk tv dah kawan ni. tahniah sis

    ReplyDelete
  15. Glamour dah kak ju, proud of you kakak, teruskan bergiat aktif dalam bidang blogger.miss u so much.

    ReplyDelete
  16. Tahniah ju! bangganya tengok pencapaian u nie..keep it up dear.. =D

    ReplyDelete
  17. Tahniah kak jue😚😚😚

    ReplyDelete
  18. tahniah juju...suka bab juju panggil...semangat gituuuu.....memang dah boleh ganti MTS

    ReplyDelete
  19. wah tahniah kak.. seronok tgk telatah akak tau.. best best

    ReplyDelete
  20. Rindu awak jugak. hahahaha... br lepas update psl shooting Julia. Sori lah yer, br ada masa nk godek blog. hahahaha.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)