Blogger Pilihan Utusan Malaysia - Julia Johari | Julia Johari
Booking.com

Blogger Pilihan Utusan Malaysia - Julia Johari

Utusan Malaysia, Sabtu, 4 Oktober 2014 
Citra Orang Muda (.COM) merupakan sebuah wacana remaja kepada remaja dalam UTUSAN MALAYSIA pada setiap SABTU. Ia menampilkan kelainan dalam memberikan maklumat yang lebih segar khususnya bagi golongan remaja. 

[Entry ini akan di pinned post selama 1 bulan untuk beri penghargaan kepada tuan blog, entry terbaru sila scroll ke bawah, terima kasih]




Artikel Penuh Click Link
Satu pencapaian yang Julia rasa harus sama-sama bersyukur kepada Allah, rezeki berblogging tanpa di sangka hanya suka-suka, hanya jadikan blog sebagai medium mencari maklumat dan berkongsi pengalaman, tapi boleh dijadikan salah satu contoh kepada seluruh lapisan masyarakat tentang dunia pemvaksinan - click artikel penuh mengenai pengalaman menjayakan Kempen YES - Pneumococcal Vaccine
Justeru, suami dan ibu bapa julia sangat terkejut, surprise yang julia tunjukkan pada mereka pagi hari Sabtu 4 Oktober 2014 melalui paper Utusan Malaysia, kata abah dan suami "Nanti Julia laminate artikel ini elok2 ya, dan framekan ia untuk anak-anak dan cucu cicit julia nanti akan baca tentang kegiatan julia selama ini"
Terima kasih reporter dari Utusan Malaysia kerana sudi menemuramah julia.

Terima kasih sahabat2 ofis yang senantiasa berikan semangat dan tunjuk ajar.

Terima kasih kepada semua blogger yang bimbing, komen terbaik selama ini setiap entry, komentator yang setia dan bagi julia semangat dan motivasi untuk lebih serius dalam blog di masa hadapan.

Terima kasih kepada Erina (mommy Aqil dan Aqilah yang selama ini kuat memberikan dorongan untuk menjayakan kempen vaksin pneumococcal) dan group mommy blogger gojes supermom & baby.

Terima kasih kepada suami dan anak yang mendorong, mengkritik, motivasi serta pujian kepada julia lebih ke hadapan untuk berblogging.

Terima kasih abah mama yang respon terkejut anak dia masuk paper hehehe.

Terima kasih kepada semua teman dan sahabat FB dan Instagram yang bertalu-talu mengucapkan tahniah.

Resepi Julia amalkan selama berblogging 4 tahun

  1. Jangan sombong.
  2. Jadi diri sendiri.
  3. Luaskan interaksi pelbagai group blogger dan libat diri dalam perjumpaan.
  4. Libatkan diri dalam pelbagai kempen yang diminati. Cth: Kempen kesedaran.
  5. Blog walking, baca entry blogger lain karangkan dan tinggalkan komen seolah-olah ia sedekah yang paling mulia.
  6. Jika ada ujian hentaman, ada orang cuba merendah-rendahkan anda biarkan mereka kerana pasti ada rezeki yang Allah nak bagi.
  7. Senantiasa positif dalam semua perkara.
Kalian semua sangat dihargai. :D
Moga artikel dan rujukan dari blog ini boleh dimanafaatkan untuk semua, amin. :)

76 comments:

  1. Replies
    1. Terima kasih ekin :) perkongsian utk sama2 jadi parenting yang peka :)

      Delete
  2. tahniah jue .. sy kenal jue dan jatuh cinta dgn jue pun sbb baca entry ni .. nak tahu apa kebaikkannya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih masya, terharu yer, siapala julia, hanya pencerita dan suka mengkaji sesuatu perkara mengenai minat mendalam tentang vaksin...terima kasih kerana mahu ambil tahu

      Delete
  3. tak sangka masuk paper utusan..siyess..selalu juga singgah sini..
    tahniah buat julia..glamer ah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mar Mansor, julia pun pelik, tiba-tiba pihak utusan call nak interview satu entry yg boleh didedahkan kepada public...terharu

      Delete
  4. Ju ni sngt positif..bg akk org memang sentiasa bercakap belakang kita..xsuka kita..normal dlm kehidupan kan..tp sis mesti kuatkan semangat..kita hidup bkn ats apa yg org ckp hal kita kan?keep it up..keep on blogging sis..will support u always..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah, rasa nak hugs cikgu sekarang, terima kasih sis kerana senantiasa memahami dan ambil tahu diri julia, keep blogging too sis...suka baca blog sis...

      Delete
  5. tahniah ju.. bangga dengan kejayaan ju.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih moon...biasa je ni moon...yg ptg ada yang memandang entry2 kita yg lepas...so moon keep blogging ye

      Delete
  6. tahniah..

    wartawan silap tulis kat situ, sepatutnya 130,270 dan bukan 13,270..betul tak? he he

    saya nak ambil tips yang dinyatakan.. terima kasih kerana berkongsi.. dan selamat maju jaya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ctfand...anda seorang yg sngt peka...biasalah keralatan dlm penulisan berita, julia tak kisah sgt...yg ptg isu yg mereka hendak dedahkan julia sudah sampaikan sehabis pengalaman julia...harap dpt beri kebaikan semua pihak

      Delete
  7. Well done ju..im so proud of u...keep on blogging dear...:)

    ReplyDelete
  8. Waaah.... glamerlah Ju
    Tahniah dari kakak atas pilihan pihak utusan itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish tak glamer lah sis, yg ptg kejar ilmu ttg dunia parenting julia nak...heheh thanks a lot sis

      Delete
  9. Eh... sampai lupa nak wish Selamat Hari Raya Aidiladha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe selamat hari raya aidiladha juga kepada seluruh keluarga sis ye :)

      Delete
  10. Salam Aidiladha...Alhamdulillah...tahniah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam mama amir, terima kasih dear :)

      Delete
  11. selamat pagi
    singgah sekejap x sempat nak komen banyak2
    bz day

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah anum, thanks drop some comment here heheheh

      Delete
  12. alhdmulullah.. rezeki keluarga..
    boleh lah sis tumpang glamer dik juju hehehe. setuju dengan apa ju tulis dlm entry ni.. semuanya perkara2 +ve ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur alhamdulilah sis zaza, terima kasih sis sebab selama ini support ju jatuh dan bangun...rasanya sis la plg banyak sekali bg sokongan moral dan ju pun plg suka baca blog sis yg happening tu yeyyyyy

      Delete
  13. tahniah ju..
    kite pulak yg bangga..ehh..ehh..hik2..
    jgn lupe framekan wat kenangan utk ank cucu tgk.. ;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dalila sebab dalila jadi hot komentator blog julia tau...julia lg bangga dengan dalila...hehhehe baik nanti julia framekan comey2 ye hehhe

      Delete
  14. TAHNIAH Kakju ;)

    #org yang sama interview ida dulu hehehe ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dik eida...yeyyy reporter yg sama kan...mesti encik tu mmg khas buat slot utk blogger...bagus la utusan malaysia ni

      Delete
  15. tahniah..dah leh jadi blogger retis ni kan -jmr23.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih JMR, ish tak delah blogger retis...cuma bercerita pengalaman lepas je ni pihak utusan nak hehhehe

      Delete
  16. Tahniah jue.. bangga tau salah sorang rakan blogger masuk newspaper.. hehehe..nak sign..hehehe..teruskan up en3 yg menarik yer jue..farah sokong jue dari belakang..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih farah, alahaiii terharunya bila farah wish cm ni, sebenarnya julia lg menyokong farah tau...suka baca blog farah yg berinformasi...weeeeeeee

      Delete
  17. wah femes emes laaa msk dlm paper!..congrats julia:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih suezen, ish tak femes la...yg ptg info utk pembaca sudah disampaikan...

      Delete
  18. wah tahniah kak.. femes la lepas ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dik zuriey, ish tak femes la dik, akak ni suka berkongsi cerita, tp terharu plak utusan yg cari email akak.

      Delete
  19. Cayalah kakak cantik..... lepas ni pasti ada rezeki untuk masuk majalah dan jemputan featuring lain pula....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dik hazman, kakak tak cantik la dik hehhehe, ish mana la femes mana nak masuk majalah bagai...siapalah akak ni hazman, leh masuk celah2 meja kerusi je nyorok hahahhaha

      Delete
  20. alhamdulillah . sudah melangkah setapak lagi ... semoga lebih berjaya selepas ini .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih vee, tanpa sokongan vee, tak mungkin julia seronok berkongsi cerita :)

      Delete
  21. julia.. julia dah naik satu anak tangge.. moge terus maju!~

    ReplyDelete
  22. go..go... julia go...
    tahniah Julia. akak tak terkejut pun dengan kemampuan ju. sbb tahu ju mmg seorang yg gigih, kental, dan mampu buat.

    ReplyDelete
  23. Tahniah Ju..(ni entah kali keberapa Cik Nad wish tahniah)..Ju mmg layak untuk semua ni...Personally akak suka sangat dapat kenal dgn ju, even hanya di alam maya. Ju ni tak sombong dan pandai menghargai pembaca blog Ju. Semoga terus sukses.

    ReplyDelete
  24. Tahniah Mummy semoga sentiasa sukses.. :)

    ReplyDelete
  25. Good job...akak suka cara ju..jgn tinggi diri kan...perjlnn masih jauh...

    ReplyDelete
  26. tahniah ju!

    #jalanjalanKLIKiklan

    ReplyDelete
  27. WA... congrats lalinkk..!!!

    Tak sangka orang glamer2 pun sanggup singgah kat blog usang kte tu!! huhuhu

    Terharu nih..

    ReplyDelete
  28. Wah! Tahniah Julia! Ini bukti kita blogger bukan sekadar blogger.. Keep it up girl!^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  29. thanks kak for the tips! Suka :) sifat merendah diri yang ada pada akak buat semua orang senang dengan akak :)

    ReplyDelete
  30. Hebatla sahabat aku sorang ni!!! bangga dengan hang!!!

    ReplyDelete
  31. Wah! Tahniah.. Selamat berkenalan yer :)

    ReplyDelete
  32. alhamdulillah. maaf kak baru sempat singgah. nanie busy lately. doakan nanie pula diberi peluang nanti :)

    ReplyDelete
  33. Tahniah Puan JJ,nasihat-nasihat di bawah tu pun berguna.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com