Lindungi mata si kecil anda dengan cermin mata Alpha Blue 420 dari Eye Pro Vision

Cermin mata kanak-kanak, ada banyak pilihan dan cantik betul di shoplot Eye Pro Vision shoplot G111 Sg Wang Plaza, Kuala Lumpur.  Hampir sebulan lebih juju work from home, selama itulah aku menemani anak di rumah dan menyusun atu…

Susun atur makanan sejuk beku di rumah

Good day! 🙂 Macam mana susun atur juju dalam fridge? Portion by portion.  Bila dah ada tagging, bekas yang sesuai masa ini lah juju nak sharing mcm mana nak susun ikan dan makanan beku.  Wrap satu bahagian agak-agaklah utk memas…

Terpecah rahsia rancangan Abg Qi

Dia ingatkan juju, jangan buka surat ni selagi belum sampai hari jadi umi. Okey, umi janji. Mujur drawer ni jarang nak dibuka kecuali kalau nak pergi travel baru mencari barang dalam ni.  Dari tahun lepas dia suka karang surat ha…

LOTUS'S Stores nama baru ganti TESCO Malaysia

MAKRO - TESCO - LOTUS'S nama terkini nampaknya.  Aku membesar dari alam MAKRO, pernah tolak troli pemborong panjang berat yakmat lah. Byk kali kuku berdarah sebab tergesel roda troli berat tu, nangisss dlm diam. Tahun 90an. ?…

Resipi Nasi Goreng Tumbuk Cili Kering Gaya Blogger Julia Johari

Teringat suatu tika dulu, juju anak sulong, selalu la kena kerah tolong ibu didapur. Alah, tolong kacau masakan didapur je.  Masa tu Darjah 5 & 6. Darjah 3 dan 4 aku selalu kena potong sayur dengan bawang. Lepas dah buat, ken…

Kerabu Maggi Thai cara senang nak buat.

Kerabu Maggi Thai kap kung kap in action! Tak tau nak makan apa? Amacam jom try buat Kerabu Maggi Thai. Sekali dah pandai buat, fuhhh baru tau senang rupanya.  Rasa masam, manis, pedas hujung-hujung lidah tu merecik you ols.  Tak…

U Fit Online cara praktikal turunkan berat badan di rumah #youcanloseyourweightathome

Ringkas dan sedap? Apa dia? Roti, kaya & planta hmmmm kalau ada taburan gula diatasnya tak cukup la 2 keping. Kan kan? Begitulah kehendak sesetengah kita sendiri.  Lagi, lagi sekarang tuntutan Work From Home (WFH). Bekerja da…

Saya nak jadi baik, tapi....

Assalamualikum, 🌹 Everyone has their journey,  Don't level. Don't get approval by others. Less is more. Kalau kita sudah menerima diri kita, seluruh dunia akan terima diri kita.  Self reliance, self confident. When you r…

Al Hannan Pemborong Kurma Bermutu Tinggi Terus Dari Arab Saudi

Makanan sunnah, antaranya kurma juju suka sangat amal. Kadang-kadang, juju rendam buah kurma dalam segelas air dan baca surah 3 qul. Tujuan untuk kesihatan diri dan untuk anak beranak juju. Ada banyak jenis kurma.  Antaranya kurm…

Cosmoderm Perfect Balance produk kosmetik terbaru kini berwajah pink!

Tadaaa, cantikkan? Juju semangat nak uar-uarkan pihak Cosmoderm akan melancarkan secara rasminya produk terbaru mereka iaitu "Cosmoderm Perfect Balance" pada malam ini. Jangan lupa tau ikuti bersama. Sebab apa? Haa seba…