Julia Johari
Booking.com

Julia Johari Blogger Pilihan Harian Metro "Kongsi Maklumat Dalam Blog"


Alhamdulilah, siapa sangka buah cempedak jadi nangka...julia terima hadiah rezeki penghujung bulan Ramadan & menjelang Syawal 2016...terkejut bila pihak wartawan Harian Metro sendiri email dan whatsapp hari Selasa lepas nak interview julia segmen "Blogger Pilihan Harian Metro"...

Hari Jumaat, 1 Julai 2016 hari ini dalam sejarah...
Hari ini hari Jumaat penghulu segala hari artikel ini telah di jilidkan didalam Surat Khabar Harian Metro (apaaaa...macam tak percaya je weh). Korang free nanti beli la akhbar Harian Metro hari ini 1 Julai 2016 ye hihi saje nak paksa suruh beli kan kan...ala bukan selalu...weee kalau ada surat khabar kat opis jangan lupa baca ye :)


***ada ralat tang umur...patutnya mention 30an...bukan 30 tahun...terasa muda sgt kannn hahaha... 

Full page, ingat secoet je, ni satu page mau malu kampung setaman ni tengok hehe, tak sangka menulis suka-suka pun boleh masuk paper, tak layak rasa sebab merepek raban je dalam ni tau...

Rezeki tanpa sedari...
At least bila di lamar oleh pihak Harian Metro tetiba rasa wahhh alhamdulilah Ya Allah, rezeki dari Allah dalam bulan Ramadan...tahun ni bulan ini...melimpah-limpah rezeki...subhanAllah...tak sangka Allah dalam diam-diam menyokong julia dalam aliran berblogging...

Ujian Berblogging...
Walaupun banyak terima hentaman, asakan fitnah yang direka-reka dulu-dulu...air mata bercucuran kerana hasad dengki...tapi kini bila kita diam dan tidak membalas...Allah balas dengan cara paling halus dan rezeki berpanjangan tanpa julia sedari...Allah, hebatnya apa itu SABAR. Sabar hadapi ujian dengan tenang...memang benar ada hikmah tersembunyi Allah nak tengok kita kuat atau tidak.

Gambar akhbar kan...so gambar tak sharp macam kertas majalah...nanti korang beli paper boleh baca dan tengok gambar dengan jelas...apa yang julia kongsikan diatas...

Butiran gambar:
  1. Gambar atas sekali tu julia bersama Program Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari lepas...seronok sangat join aktiviti outdoor macam-macam...memang cabaran betul...itu sebab gelaran kelab ini "Bukan Sekadar Blogger"
  2. Gambar julia bertudung mustard tu paling FRESH...baru 2 hari lepas julia sertai aktiviti "Program Membuat Bubur Lambuk 2016 di Parlimen Malaysia". Memang nampak jelas la periuk belanga dan aksi belakang tadbir pegawai-pegawai Parlimen turun padang bergotong royong 2 hari untuk projek bubur lambuk...program ni sangat berjaya...
  3. Gambar julia bertudung hijau tu gambar outdoor photoshoot khas untuk "Blogger Pilihan Utusan Malaysia" untuk kisah perkongsian parenting...so julia ada simpanan gambar tu just bagi je lah kan hehe
  4. Gambar last julia bersama keluarga tercinta...Suami dan Qaiser ilman...gambar family indoor photoshoot.
Kawan-kawan terima kasih atas ucapan tahniah dan sokongan motivasi, ada rakan blogger yang kongsi beli akhbar metro dan baca kat opis tag gambar dekat juju di FB & IG...terharu sangat tau!



Nampak tak nama abam Qi tu julia highlight garisan merah...amboiii abam Qi korang pun keluar nama full dalam paper...jeles la nanti walid dia umi mention suami je hahaha...

Bukan menunjuk...tapi bukti ini menunjukkan motivasi tinggi untuk julia seimbangkan antara dunia blogging, kerjaya dan sebagai isteri serta ibu...bukan senang nak jadi senang...kena praktik dan buat!...Bak kata-kata nasihat suami dan rakan yang selalu jadi komentator julia..."Julia...abaikan suara-suara sumbang...jika baik teruskan berkongsi, berkarya...tanpa menyentuh mana-mana sensitiviti orang lain, kelak nanti Allah tunjuk kesenangan itu kemudian hari...ujian datang hadapi dengan tabah...menangis kerana Allah...bukan manusia"

Prinsip...simpan ketat-ketat...

Terima kasih pada Wartawan Harian Metro Cik Dira kerana sudi menemuramah julia tempoh hari. Kepada semua blogger dan pembaca setia serta silent reader, tanpa anda siapalah julia...julia doakan anda semua dimurahkan rezeki. Menjelang Syawal bakal tiba, julia ambil kesempatan ini mengucapkan "Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin"...balik raya tu hati-hati di jalan raya ye, semoga selamat sampai dan selamat pulang kembali. Amin.

Mood Raya Dah Ke ?


erghhh...lemau sesak dada dengan batuk batuk haishhh...kadang-kadang bersin...kadang-kadang okey plak...tu kalau tetiba ada orang ajak...Julia JOM JALAN dan dan batuk tu tetiba hilang sepi sendu tak kedengaran...yang dengar lagu hari raya je...ngeeeeeee

juju perasan...batuk juju ni dah nak masuk sebulan dah tak baik...macam-macam ubat dah makan...madulah...ubat batuklah...ingat nak kena jumpa doktor amik antibiotik pulak...yelah tak tahan dah rasa dada ni...xkan nak raya ni batuk memanjang kan...hmmmm *bertabahlah*

tinggal 6 hari lagi nak puasa kan...sekejap je...korang tak rasa sekejap ke weh...dulu masa mula nak start puasa alahaiiii lama ye nak raya...sekarang aku plak rasa huwaaa stop jam kejap...rewind balik hehe...yelah sejak boleh balik keje pukul 4 petang ni seronok pulak ye...sampai rumah pun awal...leh masak2...siap boleh tido kejap tunggu masa berbuka...



Kelmarin, suami wassup dah tukar sejumlah duit raya nak masukkan dalam sampul...tak masukkan lagi haishh...Jumaat malam la nak buat nanti...masukkan siap-siap senang...siapa nak duit raya cepat baris hehe

korang cuti raya bila ek?
juju esok last kerja...kira minggu ni dah start cuti mula hari Sabtu 2 Julai sampai 10 Julai...(9 hari) haaaa lama ko beraya ye julia, ape ko kutip duit raya ke pulang modal hahaha...kikiki tak de lah...cuti awal ingat nak pi tingkat sikit amal ibadat dekat surau area rumah tu...buat terawih dengan anak beranak...abam Qi julia suka bagi dia pakai baju jubah...takpe la dia x pandai solat lg...janji dia ada situ main-main langsir surau hehe

PELEPASAN KHAS DARIPADA BERTUGAS PADA
8 JULAI 2016 (JUMAAT) SEMPENA HARI RAYA AIDILFITRI 
 Klik ---> SINI

ni tengah taip ni pun terbatuk-batuk lagi...aduyaiii rasa nak letak paru-paru dekat luar pastu cungkil benda-benda tak sepatutnya kalau la bolehhhh....

eh korang lupa nak bagi tau...juju dah beli baju raya...ala simple je...baju mini kurung labuh...jadi ler...plain je u olls...so tengah nak menapak sabtu ni dekat jalan TAR cari shawl corak munga...kihkih...ada naik seri ye dok...tak ada lah tudung plain baju plain nanti sama plak dengan cat rumah hahaha #gurau

baju melayu anak settle...kasut raya anak beranak je belum beli...baju melayu suami ingat sabtu ni nak menapak kt Kamdar tu...harap ada lah warna seakan sama...malas nak tempah...sbb tak tau nak warna apa...tahun ni suami yang pilih...ju ikut je...

korang...makin lama makin surut pulak orang blogwalking ye...apa kome semua dah mood beraya ye...hahhaha

sama lah kita ! hihi...jom layan lagu raya sambil main bunga api yang selamat tu hehe...mari...puji memuji pada yang Esa...lalalalala

pssstttt...esok kemungkinan lah...nak habaq tapi malu...kalau ada rezeki depa nak terbitkan dalam Harian Metro...esok depa habaq...x tau betui ka dak kan...ntah2 tahun depan hahahha...esok selak2 eh paper metro kotttt laa kan mana tauu hehehe...x mau bagi tau...rahsia dengan rezeki Allah dulu hehehe

Daehan, Minguk, Manse kembar tiga Korea yang sangat cute dengan keletah lucu !



Daehan, Minguk, Manse maksud nama mereka bila digabungkan long live the Republic of Korea dilahirkan pada 16 Mac 2012 - 3 orang anak kembar ni julia suka usya dalam You Tube. Ya sangat suka tengok video cara ayah dia jaga diorang dalam masa 48 jam...task yang sangat lucu, penuh warna-warni...paling best video ayah diorang masak sarapan pagi...mengejutkan julia...mereka makan sup sayur dan sayur yang digoreng...macam sayur bayam...tu sebab kulit Korea cantik...sarapan pun makan sayur budak-budak ni...

Abam Qi? Abam Qi sarapan pagi makan nasi dah dengan telur mata sebelah, kicap sebelah...haaa kalau suruh makan sayur macam diorang rasanya terbalik dunia jap...mana mungkin abam Qi nak..melainkan bagi task sama duduk dengan diorang 3 orang tu hehehe...


Aku suka tengok gelagat Manse anak yang paling bongsu...dia lucu...suka menyakat abang2 dia...hehehe...nanti korang tengok sedutan video diorang ye...



Popular sungguh budak-budak ni tau...triplets ni memang ramai peminat...sampaikan julia ketagih nak tgk diorang hari-hari...sebab kebanyakkan personaliti diorang tu ada sikit dengan perangai Abang Qaiser ilman...hehehhe so julia boleh belajar macam mana ayah diorang handle triplets ni...langsung tak marah...ya ayah diorang tak marah...apa yang julia nampak, ayah dia cakap mohon bagi kerjasama pada ayah...sambil tundukkan kepala tanda hormat pada mereka bertiga...awwwwww sabarnya ayah dia hehe



Tau tak ibu dan ayah dia siapa?
Ayah diorang aktor terkenal Korea Selatan bernama Song Il Kook dan ibu mereka adalah Jung Seung Yeon yang berprofesion sebagai hakim di pengadilan Busan.

Fuhhh hebat kedua ibu bapa diorang kan...lagi hebat mereka dikurniakan triplets ni...terus teringat dekat blogger Mama Kembar Tiga :)

Rewang persediaan bahan-bahan Bubur Lambuk 2016


Aduyaiii...cik juju oiii...haaaaaa sekali ko ngadap rewang bubur lambuk dengan Puspanita dan Kelab Parlimen team pejabat lenjan kak oii haha..bau bawang sampai bersin-bersin...aku jarang rewang...sekali rewang ramai-ramai cam ni seronok ye dok. Sambil dengar lagu raya berkumandang semakin laju nak potong bawang semangat nak raya! Hahaha....

Ada team potong halia, team potong daging, team potong bawang merah...juju kategori team potong bawang...1 beg setengah dengan geng...merecik bau bawang hahaha...tapi alhamdulilah tak nangis pun potong bawang...diorang bagi tips letak bawang dekat atas pisau...tapi juju relaks je tak buat...ada cara juju tersendiri tak perlu buat gitu...caranya tarah 1 kelopak kulit bawang terus...yeszaaa lagi laju dan tak keluar air mata...lain orang lain caranya kan...janji siap.

Mai layan gambar kami fresh amik tadi...panas-panas lagi gambar terus masuk blog...amboiii rajin sangat si juju tu sekarang ye update blog tak payah suruh...kalau tak manjang entry basi hehe...

Haaa team halia dengan team bawang merah...siapa laju? Kehkehkeh

Team potong daging...otai-otai ni semua...juju tengok je haha

Team potong bawang kedua...paling cool...relaks je...siap dah berpuluh2 bawang

Team pertama potong bawang ni banyak sembang...banyak komen...banyak menyakat...hahahha...boleh kata banyak ketawa...bila taun keje nak habis hehe selfie manjang kan 

Alolololo bos pun nak potong bawang...hahahahha 1 biji je kan kan kan 

Selfie aje...geng rewang ni tak habis2 selfie

Tudiaaa...kulit bawang bersepah...bawang tenggelam...kulit je banyak 

Syahdu je geng potong bawang

Bos snap gambar ni...x perasan titew...rupanya muka macam kena paksa buat keje kan kan...erghhhhhhhhhhh bos! haha


Siap jugak akhirnya...berkat kerjasama ramai-ramai tadi berkhemah sambil dengar lagu raya...esok aktiviti memasak bubur lambuk secara beramai-ramai...tak sabarrrrrrrrnyaaaaaaaaa nak jadi tukang food tester hahahaha haip!

Tunggu esok ye...nak jadi tukang edar bubur lambuk lah...kikiki

Dua hari berbuka puasa di taja

Tomyam Ketam, Udang, Kepah, Sotong dan bermacam lagi...ni portion untuk 6 orang makan, kami ada 11 orang termasuk budak-budak...anak-anak pun suka hirup kuah tomyam ni...sedappp sangat!
Alhamdulilah, tak sangka bulan Ramadan tahun 2016 ni pengalaman julia berpuasa tahun inilah paling meriah sangat...boleh dikatakan poket tak terusik...sebab ramai yang sudi ikhlas belanja kami...sampai ada yang terpaksa di tolak jemputan cara baik demi menjaga hati keluarga terdahulu.

Tolak Jemputan Cara Baik...
Ya, nampak sangat julia kurang join berbuka puasa bersama blogger kan? Aah sebab tahun ni nak relaks dari berbuka puasa sorang-sorang...bukan apa kalau jemputan berbuka hanya seorang blogger jer julia kurang nak join...semestinya teringat suami dan anak berbuka bersendirian..ohh tidak sama sekali julia nak utamakan tekak dan perut sendiri...itulah setengah orang boleh je...but julia a bit no lah kan...baik masak sendiri kat rumah puas hati.

Sabtu dan Ahad semalam...berturut-turut keluarga suami belanja makan berbuka puasa...seronok sangat...meriah berbuka ramai-ramai ni...suasana riuh anak-anak saudara...sekejap nangis...sekejap gembira tu adatlah budak2 kan hahaha...

Hari Sabtu berbuka puasa di Restoran dekat Selayang...memang sedap ar kedai tu...puas hati...hari Ahad, pakcik suami yang baru balik umrah dari Makkah sudi belanja kami semua berbuka puasa di Kuala Selangor...apa lagi suami pun dah awal-awal reserved setuju...kebetulan kawan baik ada jemput berbuka puasa di restoren dia...len kali ye...nanti kami datang...


 Butter Prawn...fuhh leleh ailio...

Bawal Hitam masak 3 rasa...garing yer ikan ni...sedap sungguh!

Siakap Stim Asam Boi...wauuuuuuu terus celik biji mata hadap menu ni...sedapp lahaiii

My Mertua dari Kuantan Pahang...datang sebab urusan kerja di KL...itu yang berpeluang berbuka ramai-ramai...alhamdulilah.

Meriah dengan ipar duai dan anak-anak buah...best!

Malam semalam berbuka di Kuala Selangor...nampak belakang julia tu sungai Kuala Selangor...kira makan di restoren terapung...yeyy


Syukur alhamdulilah, terima kasih belanja julia sekeluarga...happy tak terkira, ehh sekarang dah on mood raya asyik nak dengar lagu raya ajee weh hahaha...

Tahun ni korang beraya di mana?

Bila rindu nak travel...nah short trip Pantai Desaru Tg. Balau !

Pinjam gambar Google sat !
Haa almost dah nak masuk sebulan lebih kaki travel ni terperap kat KL...errrrggghhh...korang kan tau juju suka jalan...macam dah jadi alergik kalau dalam 1 bulan tu tak outstation kan dah jadi habit plak nak tiap-tiap bulan berjalan...hmmm dont worry, simpanan hari tua dan hari kecemasan tetap ada...yang ada nak berjalan aje...ye ye korang tengah simpan duit kan untuk masa depan korang betulll...

Tapi jangan sama kan julia dengan korang ye...hobi dan orang pun lain-lain kan...so juju tau...juju x membazir pada hobi yang julia minat...Malaysia ni berjalan puas-puas tak kisah...ada je tempat menarik nak bertapa banyak kali...jimat duit luar negara tu...belum masanya lagi kot nak tebar duit ke luar...sayang plak rasa...so mukadimah di sini...baik kita sayangi Malaysia dulu...selongkar kecantikan bumi Malaysia puas-puas...

Aku nak pi pulau la...dapat pi sehari semalam pun jadilah...tak kisahlah Perhentian ke, Redang ke, Tioman ke, Pulau Kapas ke...tu semua aku belum sampai lagi...ada hati ko nak berangan pi Maldives? Hahahaha insaf jap...

Ya, aku tau tix tengah murah...tapi aku tak tempah lagi...ingat nak off road je lah...drive pelan-pelan...pastu naik feri...mencabar...best sikit...anak dah besar nak masuk 4 tahun dah...so kena kasi adventure trip sikit...baru best kan!

Arghhhhhhhh serius membuak2 ni...rasa nak pi usya Tioman kot...hmmm jomm korang hehe


Nah mai tengok short trip ke Pantai Desaru Tanjung Balau...kawasan ni memang cantik! Pantai dia luas...siap ramai buat BBQ tepi laut...ada Muzium Nelayan...siap beraircond lagi...tapi sian kawasan sekitar di belakang tu macam terbiar...mintak sangat agensi pelancongan di sana perbaiki balik pondok-pondok senibina tradisional tu...dah la cantik sangat pastu lantai pondok tu kebanyakkannya dan rebah ke bumi...risau ada anak kecik ni dok bermain...

Video ni pengubat rindu pada sang travel....

Tutorial Cara Penggunaan Ephyra Skin Care Series by Julia Johari



Ramai sangat yang pm julia tanya bagaimana cara nak guna Ephyra Skin Care Series... korang jangan jemu ikuti entry julia dalam bulan ni ye, memang ephyra je lah berjelar...musim nak raya ni adik, kakak dan abang kat luar sana tu kemain rancak pm nak tanya promo set ni tau...kerlass! 

Tak apa tanya pun julia layan...tak semestinya suruh beli...julia paling suka orang tanya dari hentam je beli kan...tu lagi risau sebab kita nak masyarakat belajar sabar dan pelajari sedetail-detailnya sesuatu produk yang dihajati...macam Ephyra ni...pasal apa julia selalu sangat peduli nak story sahaja dekat korang?


Sebab ia natural produk...selesa guna untuk semua jenis kulit...by the way dibawah julia ada buat tutorial cara nak guna Ephyra Skin Care Series...so jom klik play...selamat menonton :)



Nak beli wassup je Julia senang..ni nombor 013-6327 333 Tak puas tengok video...nak baca sini KLIK: Ketahui 3 Rahsia Pembongkaran Sebenar

Buat Baik Allah Balas Lagi Banyak Kebaikan Tak Disangka-sangka...



Nak kata aku ni baik? Huhh jahil sangat rasa walaupun cuba nak belajar jadi budak baik...maksud aku banyakkan bersedekah walaupun dalam poket ko cuma cukup-cukup makan je...boleh? Ya tu sebab aku jahil...terkadang datang suara hati cakap alahhhh nanti nanti lah sedekah tu...esok lah..nanti gajilah...hmmm pastu terlupa terus...rugi plak rasa sebab dah pernah rasa gitu...

Semalam berbuka puasa rumah mama abah kat Gombak...suami outstation so dari berbuka sorang2 baik balik rumah mak berkampung dengan abah dan adik beradik lain yang ada... dah alang-alang sampai terus ajak mama dan Qaiser ilman pi bazar ramadan...walaupun banyak dah menu kat atas tu mama masak, saje nak bagi mama relaks sikit...pi jamu mata beli kuih2 pemanis mulut...sian kat mama...penat.


Aku cuma belanja mama kuih je semalam...dan sedekah online baru-baru ni...amaun tak de lah banyak mana...at least itu je cara aku membantu secara tak nampak... dan pagi ni aku saje nak belek gmail...tup tup ada satu email yang aku rasa pelik...RTM?

Haaaaaaaaa...cuba korang baca surat rasmi kat bawah ni...seram oiii




Bergandingan dengan Chef Brian sebagai hos undangan bagi segmen kedua "Bersama Blogger"...tetiba lembik lutut...nak rasa apa pun tak tau...tapi aku tahu ni cabaran Allah pada julia di bulan Ramadan ni...tapi aku pelik siapa suggest nama juju ye...ke dari RTM sendiri select hmmm...

Nampak tak...hanya buat kebaikan setitik nilaian nila je pun...Allah bayar cash macam ni...terus rasa nak nangis...sharing news ni di FB, kawan-kawan cakap bukan senang ada pihak nak hargai blogger macam kita...rasa sejuk pulak baca komen gitu...

Insyaallah...nanti julia cuba ye study dulu video-video Walla myklik.rtm.gov.my

Seram la weh...ni kira kali kedua lah ni masuk tibi siri berlainan...huhhh debor! #lembiklututlagi

KETAHUI 3 RAHSIA PEMBONGKARAN SEBENAR SAYA MENGGUNAKAN EPHYRA SKIN CARE SERIES !

Belum pernah selama ini julia setia pada 1 rangkaian produk skin care, TAK PERNAH!...selalu habit julia akan tukar dari satu produk ke produk lain hmmm....sebabnya masalah tak kekal lama...sebab terlalu taksub dengan produk berasaskan chemical semata...yelah mana lah aku nak kaji-kaji produk ada kimia ke...ada kelulusan Kementerian Kesihatan ke...yang aku tahu dan harapkan dari produk tersebut ialah TOLONG PERBAIKI MASALAH JERAWAT AKU...KULIT AKU BERMINYAK...JANGAN KERINGKAN KULIT AKU...JANGAN MENGELUPAS! Itu yang aku nak...nampak sangat aku sangat pentingkan tu semua...yelah siapa tak sayang kulit sendiri oiii...


Siapa tak sayang diri sendiri kan...
Ya, aku 2 tahun lepas...sebelum diperkenalkan dengan produk Ephyra ni...aku cakap produk keluaran Melayu ni boleh percaya kah? BOLEH PERCAYAKAH? haaa seram kan soalan aku...ye aku pun pernah tergoda nak cuba rangkaian produk luar negara lah...yang memang kalau artis pakai tu rasa macam huwaaaaaa cantiknya kulit diorang....tapi kan...mahal sangat...terus down...pastu angan-angan nak dapat kulit muka cantik macam diorang tu angan-angan ku musnah kerana duit...mahal kot!

Kisah sebenar aku dengan EPHYRA SKIN BAR (Sabun Cucian Wajah)

Ahh...kisah ke...weh korang...jangan pandang sebelah mata dengan produk Melayu...apatah lagi Ephyra ni...aku dulu jual mahal beb...ada kawan blogger gak lah rekemen kat aku untuk cuba EphyraSkinBar...aku cakap leh ke dia rawat muka aku yang jerawat halus, bekas jerawat dan muka berminyak yang bersepah sana sini....aku musykil...

Tapi setahun lepas... ni kisah yang aku sendiri tak percaya...tetiba aku addict nak cuci muka dengan EphyraSkinBar hari-hari...

Inilah caranya bagaimana julia dan suami setiap 2 kali rutin basuh muka dengan Ephyra Skin Bar....mudah sangat dan paling best ia tidak mengeringkan!

Jom 3 Minit Mudah Bersama Ephyra Skin Bar:
  1. Basahkan wajah dengan air
  2. Gosokkan Ephyra Skin Bar pada telapak tangan
  3. Sapukan secara lembut seluruh wajah dan urut selama 2-3 min kemudian bilas dengan air.
  4. Tadaaaa!

Ephyra Skin Bar Mampu Hilangkan Bau Badan Saya!


Paling julia suka nak review, Ephyra Skin Bar ini boleh hilangkan bau badan korang tau, terutama bagi kaum lelaki dan wanita yang kuat berpeluh. Julia alami masalah ini bila balik kerja lewat malam, bila lepas mandi lewat malam pun bau dekat ketiak tu busuk lagi, kadang2 kena cover pakai bedak nak wangikan. Masalah betul.

Lagi satu kalau tengah period, lagilah bau badan makin kuat, apa yang julia buat selepas basuh muka dengan Ephyra Skin Bar terus gunakan sabun ni di celah ketiak dan celah-celah pelipat tersorok tu, perghhh lepas mandi leh rasa tiada lagi bau yang kurang menyenangkan. Hilang masalah on the spot. Kesan gatal tiada langsung. Wow!

Itulah salah satu sebab kenapa julia jatuh cinta guna Ephyra Skin Bar. Bukan setakat boleh guna sebagai makeup remover, pencuci muka tapi boleh digunakan satu badan! Satu keluarga boleh guna termasuk suami, dan anak-anak. 

Produk ini sesuai dengan anda yang punya masalah tiada masa nak urus diri sebab sibuk dengan kerja rutin seharian. Hanya bawa di pejabat atau didalam beg guna pada bila-bila masa sesuai sebab ia kecil je mudah dibawa travel.


Baca kisah julia guna Ephyra Skin Bar setahun lebih disini klik-   http://www.juliajohari.com/2015/04/testimoni-menakjubkan-selepas-sebulan.html

Inilah titik permulaan julia terjebak dengan EphyraSkinBar dari bulan Mac 2015...lama kan...ajaib sangat sabun pencuci natural ni...lepas basuh muka tu bukan setakat fresh, kulit pun jarang berminyak dan rasa licin je muka...
Lepas setahun lebih guna ephyraskinbar....julia hanya guna minyak zaitun je untuk sekali sekala sapu di muka...sebab kadang-kadang kita ni ada hormon turun naik kan...so kulit pun dah serasi dengan produk natural...so kena cari basis natural jugak...kemudian lahirlah produk kedua ephyra iaitu Ephyra Skin Nano....

Kisah sebenar aku dengan EPHYRA SKIN NANO ADVANCED SERUM (Serum dengan Nano Teknologi)

2 BULAN LEPAS... julia di perkenalkan dengan Ephyra Skin Nano Advanced Serum...repair serum Malaysia pertama dengan teknologi nano dari Switzerland. Ianya memang 100% terbukti selamat dan teruji secara klinikal. 

Kebaikan Ephyra Skin Nano Advanced Serum kulit:

MEMULIHKAN: Mengembalikan dan memulihkan keanjalan kulit secara luaran dan dalaman bagi menghasilkan kulit wajah yang lembut, cerah dan sihat berkilau serta bersinar. Ia turut memperbaiki kulit wajah agar tampil lebih bersih, tegang & muda. 

MEMPERBAHARUI: Menyerap jauh ke dalam sel kulit dan menjadikan proses pembaharuan sel kepada tahap maksima. Untuk hasil kulit yang anjal, lembut, dan tampak bermaya. Kulit akan menjadi lebih cantik, cerah dan sempurna.

MELINDUNGI: Melindungi kulit wajah dari kerosakan akibat sinaran radiasi UV dengan cara meneutralisasi proses antioksida. Serum ini turut mengurangkan radikal bebas dan melawan tanda penuaan dengan menjadi agen anti-oksida yang sangat berkesan. Ia mampu mengembalikan Vitamin E kepada kulit.


Terus terjebak guna serum nano ni sebab ia mudah meresap, tekstur sangat lembut dan terasa ia merawat jerawat dari kurang naik dan kalau naik pun cepat kecut...wowwwwwww!

10 KESAN NYATA EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM PADA WAJAH JULIA SELEPAS GENAP 1 BULAN PENGGUNAAN!

1. Mengecutkan jerawat - cuaca kering, julia pun tak terlepas dari jerawat halus dan besar waktu time period, muka jenis oily selalu basuh dengan ephyraskinbar, pelembab jarang guna sebab guna bio oil je ganti kulit kering, sekarang guna serum ni 2 in10 faedah julia dapat melembab dan penghapus jerawat dari naik besar!

2. Menghilangkan parut jerawat & jeragat - siapa cakap kulit muda tak ada parut jerawat, ada lah, tak kira yang suka makeup ke tak suka makeup ke, parut ni memang nampak kesan pudarnya bila julia guna almost sebulan.


3. Menganjalkan & menegangkan kulit wajah yang kendur - SERIUS! Julia pertama kali sapu serum nano ephyra ni, bangun pagi je wajah rasa anjal dan rasa licin je tu yang belek cermin lama-lama hahaha

4. Menghilangkan bintik – bintik hitam - siapa rajin guna rangkaian ephyraskinbar dan guna sama dengan serum ni pasti rasa kagum tengok sekitar wajah bintik hitam mulai pudar. Julia dulu banyak bintik hitam dan putih atas hidung, sekarang tak ada lagi!

5. Mencerahkan kulit kusam - Betul! Serum nano ni memang seimbangkan tona kulit yang kusam, bila julia guna almost 1 bulan, perghhh nak makeup pun tak payah tebal tau, hanya guna compact powder, lipstik dan eye liner sahaja untuk dapat efek seakan makeup flawless awwwww!

6. Memperbaiki tona kulit tidak sekata - Musim Panas Ekstrim! Sekarang ni cuaca panas sangat, efek kepada wajah tu semakin dirasai, bila sapu serum ni dia leh lindungi wajah secara alami tau.


7. Mengekalkan kelembapan wajah - SERUM PALING LEMBAB! Wajah julia ni selalu ikut hormon, terkadang mai hormon tak menentu terkadang kulit terlampau kering dan terlampau berminyak, ini julia selalu hadapi bila cuaca dan hormon mood yang kurang stabil, terkadang guna bio oil untuk elak kering, tapi sekarang tidak lagi, hanya amal serum nano ephyra ni julia dapat kelembapan yang diinginkan!

8. Menghilangkan lebam bawah mata - Selalu sangat tau dapat PANDA EYE, bengkak bawah mata tu dah mcm sejak azali macam tu, at least bila sapu serum nano ephyra ni nampak kesan tu lately ada perubahan sikit demi sedikit.

9. Merawat kulit terbakar (sunburn) - Melindungi dari kesan sunburn terlampau...baik guna sebelum sebarang aktiviti outdoor ye kawan-kawan.

10. Memberikan efek kilauan pada wajah - Hahahaha kalau julia cakap YA korang PERCAYA TAK? Haaaa efek kilau tu kita leh nampak bila kita dah amal secara rutin serum ni, maksud kilau tu adalah efek yang orang nampak natural dari dekat dan jauh, itu yang dikatakan kilauan, nampak bersih dan licin, tu yang berkilau2 tu bukan kilau kulit berminyak ye....contohnya macam gambar julia kat bawah....kilauuuuuuuuu tak kawan-kawan hahhaha.


Inilah rahsia julia yang perlu anda ketahui!
EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM 
beri efek kilauan pada wajah saya!


Paling best...pelanggan julia pun kongsi berita gembira bersama...see!


Ephyra Skin Nano ni sangat bagus untuk merawat kulit dari akar umbi sehingga keluar kulit...serum ni dah diuji secara klinikal dan diiktiraf oleh peringkat Kementerian Kesihatan tau...pengalaman julia guna Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum boleh baca disini KLIK - http://www.juliajohari.com/2016/03/ketahui-10-kesan-ephyra-skin-nano.html

PEMBONGKARAN TERKINI !!!
Kisah Sebenar Aku dengan EPHYRA SKIN SNOW (Pelembab wajah dengan Geno White Teknologi)


Aku paling tak sabar nak cerita pengalaman aku dengan korang ialah Ephyra Skin Snow....Geno White Teknologi ni memang krim pelembab siang dan malam yang paling menarik belum pernah aku rasa...paling bestnya adalah TEKSTUR BERAT krim ni yang bila di sapu di wajah dengan leher korang akan rasa wowwww sejuknya...cepat meresap dan kering serta tidak melekit....

Apa GENO WHITE?
Geno White "Smart Peptide" mengawal pengeluaran melanin dalam kulit. Puncanya jeragat adalah disebabkan melanin kulit dia keluar secara aktif. Dengan ada Geno White inilah ia akan melindungi dari akar umbi pengeluaran melanin punca terjadi jeragat, bintik hitam dan masalah kulit lain yang mungkin menjurus kepada kanser kulit.

Sesuai di gunakan untuk kaum lelaki dan wanita:

 Paraben.
 Merkuri.
 Hydroquinone.
 Bahan Kimia yg boleh rosakkan kulit.


Bahan natural utama didalam Ephyra Skin Snow:
  • Natural arbutin dari Berry
  • Vitamin C ekstrak dari buah
  • Vitamin E ekstrak dari buah
‪#‎ephyraskincareseries‬ menggunakan 💯% ekstrak semulajadi & terjamin selamat serta halal untuk pengguna termasuk semua jenis kulit, lelaki & wanita!


8 Kelebihan Ephyra Skin Snow bertindak melindungi terus kulit julia:
  1. Menambah & mengekalkan kelembapan kulit wajah - Ya! Sangat tepat dan sangat percaya, sebab julia dah guna almost 17 hari dah...nyata ia sangat melembabkan dan kulit dah tak kering lagi yeyy!
  2. Melindungi kulit dari sinaran UV matahari - seriusly yes...kadang-kadang julia kan suka travel, pastu perasan kulit muka kurang sunburn dah...ehhh leh berjemur lagi ni nampaknya hehe
  3. Menghindarkan kulit dari jeragat dan pigmentasi - julia tak ada masalah jeragat...pigmentasi tu ada sikit...tapi terasa ia sangat melindungi...
  4. Menganjalkan kulit wajah agar segar dan muda - Setuju! ramai nak teka umur julia...ada yang tegur julia ni baru 27 ke 28 tahun gitu lah awwwwwwww...rasa berbunga di hati tu tak yah cakap hahaha...eh saya 30 series dah tau...nak tau rahsia saya...Ephyra Skin Care Series lah hehe
  5. Meratakan warna tona kulit - PERASAN! terutama di bawah leher dan atas dahi...dulu ada bekas jalur coklat dan putih kat situ sebab pakai tudung kan...but sekarang slowly remove...
  6. Mencerahkan dan memberi seri kepada kulit wajah - ya betul...krim siang dan malam ni memang bagi lagi seri kulit wajah...tu yang sampai orang tegus umur remaja gitu awwwwwwww
  7. Memberi sensasi bersinar dan segar pada wajah - GLOWING, BERCAHAYA...makin hari rasa bercahaya je muka weeeeeeee....sendiri pakai sendiri boleh rasa tau.
  8. Mengurang tompok hitam - Muka tahun lepas rasa berkecamuk je dengan bayangan tompok hitam bekas jerawat yang susah nak pudar...tapi sekarang tersenyum saban hari melihat perubahan hari-hari di wajah!

LIHAT HASIL MENAKJUBKAN!!!
EPHYRA SKIN CARE SERIES....

Muka langsung tak berseri...muka nampak kusam, gelap walaupun kulit asal cerah...berminyak, jerawat halus satu muka...muka sangat besar haha

Tadaaaaaaaa....lihat bagaimana Ephyra Skin Care Series bertindak! 


Terkini !

Sangat berbeza dari dulu...waktu dulu tahun lepas...muka naik jerawat halus sekitar wajah...memang beranak jerawat tak kira masa...nampak jelas kan...setiap hari rutin 2x sehari julia guna ephyra skin bar cuci muka....lepas tu sapu ephyra skin nano advanced serum sekitar wajah untuk rawat masalah muka jerawat dan berminyak....kemudian sapu ephyra skin snow....untuk melindungi wajah dari UV matahari yang sangat ekstrim...terus rasa lembab dan muka bermaya sepanjang masa...

Nampak kan perubahan ketara di wajah julia? 
Segar, fresh, dan nampak macam awet muda belia remaja gitu....puas hati lah ephyra...!

PALING MENYERONOKKAN 
SUAMI PUN SUKA...
Selama setahun...suami julia tak pernah miss guna Ephyra Skin Bar...setiap kali mandi dia akan basuh muka dengan sabun ephyra...setiap kali sabun ephyra habis dialah orang pertama akan jerit..."Julia mana sabun ephyra?"

Haaa nah inilah hasilnya suami dan isteri yang rajin hari-hari amal EphyraSkinBar dalam rangkaian Ephyra Skin Care Series...gebus!

TERIMA KASIH 
EPHYRA SKIN CARE SERIES 
BANTU JULIA DAN SUAMI KEKAL KULIT SIHAT...YEYY!


Nak Kulit Bersih, Cerah Berseri....
JOM IKUTI 3 LANGKAH JULIA AMALKAN
EPHYRA SKIN CARE SERIES 

Pastikan! 
Anda membeli ke semua produk ephyra dari agen pengedar sah ephyra...ke semua produk ephyra sekarang mempunyai QR Code di setiap kotak atau label...anda boleh buat pemeriksaan seperti dibawah untuk mengetahui ketulinan setiap produk ephyra mesti original dari HQ.


 Ephyra Skin Care Series Video!
KLIK!





Harga Promosi:
Harga EPHYRA SKINCARE SET: 
RM140 (SM) & RM150 (SS)
dengan syarat beli as one set. Ini adalah harga promosi pengenalan. Nak best baik grab as one set! 

Kalau beli loose harga seperti berikut :
EPHYRA SKIN BAR - RM39 (SM) : RM45 (SS)
EPHYRA SKIN NANO - RM 68 
(SM) : RM72 (SS)
EPHYRA SKIN SNOW - RM 48 
(SM) : RM52 (SS)

Sesuai untuk semua jenis kulit.

Ephyra Skin Care Series kini boleh dibeli secara online melalui www.oceanlife2u.com 

Juga boleh didapati di semua rangkaian pengedar sah Ephyra termasuk Brunei dan Singapura dan terdapat juga dia farmasi terpilih serta kedai/took jamu.

Instagram : @ephyra2u


Whatsapp ke HOTLINE :  


013 - 6327333
019 - 3800 779
019 - 3999 238

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com