Julia Johari
Booking.com

Julia Johari Blogger Pilihan Harian Metro "Kongsi Maklumat Dalam Blog"


ENTRY MELEKAT SEBULAN, SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK NEW ENTRY, TQ!

Alhamdulilah, siapa sangka....julia terima hadiah rezeki penghujung bulan Ramadan & menjelang Syawal 2016...terkejut bila pihak wartawan Harian Metro sendiri email dan whatsapp hari Selasa lepas nak interview julia segmen "Blogger Pilihan Harian Metro"...

Hari Jumaat, 1 Julai 2016 hari ini dalam sejarah...
Hari ini hari Jumaat penghulu segala hari artikel ini telah di jilidkan didalam Surat Khabar Harian Metro (apaaaa...macam tak percaya je weh). Korang free nanti beli la akhbar Harian Metro hari ini 1 Julai 2016 ye hihi saje nak paksa suruh beli kan kan...ala bukan selalu...weee kalau ada surat khabar kat opis jangan lupa baca ye :)


***ada ralat tang umur...patutnya mention 30an...bukan 30 tahun...terasa muda sgt kannn hahaha... 

Full page, ingat secoet je, ni satu page mau malu kampung setaman ni tengok hehe, tak sangka menulis suka-suka pun boleh masuk paper, tak layak rasa sebab merepek raban je dalam ni tau...

Rezeki tanpa sedari...
At least bila di lamar oleh pihak Harian Metro tetiba rasa wahhh alhamdulilah Ya Allah, rezeki dari Allah dalam bulan Ramadan...tahun ni bulan ini...melimpah-limpah rezeki...subhanAllah...tak sangka Allah dalam diam-diam menyokong julia dalam aliran berblogging...

Ujian Berblogging...
Walaupun banyak terima hentaman, asakan fitnah yang direka-reka dulu-dulu...air mata bercucuran kerana hasad dengki...tapi kini bila kita diam dan tidak membalas...Allah balas dengan cara paling halus dan rezeki berpanjangan tanpa julia sedari...Allah, hebatnya apa itu SABAR. Sabar hadapi ujian dengan tenang...memang benar ada hikmah tersembunyi Allah nak tengok kita kuat atau tidak.

Gambar akhbar kan...so gambar tak sharp macam kertas majalah...nanti korang beli paper boleh baca dan tengok gambar dengan jelas...apa yang julia kongsikan diatas...

Butiran gambar:
  1. Gambar atas sekali tu julia bersama Program Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari lepas...seronok sangat join aktiviti outdoor macam-macam...memang cabaran betul...itu sebab gelaran kelab ini "Bukan Sekadar Blogger"
  2. Gambar julia bertudung mustard tu paling FRESH...baru 2 hari lepas julia sertai aktiviti "Program Membuat Bubur Lambuk 2016 di Parlimen Malaysia". Memang nampak jelas la periuk belanga dan aksi belakang tadbir pegawai-pegawai Parlimen turun padang bergotong royong 2 hari untuk projek bubur lambuk...program ni sangat berjaya...
  3. Gambar julia bertudung hijau tu gambar outdoor photoshoot khas untuk "Blogger Pilihan Utusan Malaysia" untuk kisah perkongsian parenting...so julia ada simpanan gambar tu just bagi je lah kan hehe
  4. Gambar last julia bersama keluarga tercinta...Suami dan Qaiser ilman...gambar family indoor photoshoot.
Kawan-kawan terima kasih atas ucapan tahniah dan sokongan motivasi, ada rakan blogger yang kongsi beli akhbar metro dan baca kat opis tag gambar dekat juju di FB & IG...terharu sangat tau!



Nampak tak nama abam Qi tu julia highlight garisan merah...amboiii abam Qi korang pun keluar nama full dalam paper...jeles la nanti walid dia umi mention suami je hahaha...

Bukan menunjuk...tapi bukti ini menunjukkan motivasi tinggi untuk julia seimbangkan antara dunia blogging, kerjaya dan sebagai isteri serta ibu...bukan senang nak jadi senang...kena praktik dan buat!...Bak kata-kata nasihat suami dan rakan yang selalu jadi komentator julia..."Julia...abaikan suara-suara sumbang...jika baik teruskan berkongsi, berkarya...tanpa menyentuh mana-mana sensitiviti orang lain, kelak nanti Allah tunjuk kesenangan itu kemudian hari...ujian datang hadapi dengan tabah...menangis kerana Allah...bukan manusia"

Prinsip...simpan ketat-ketat...

Terima kasih pada Wartawan Harian Metro Cik Dira kerana sudi menemuramah julia tempoh hari. Kepada semua blogger dan pembaca setia serta silent reader, tanpa anda siapalah julia...julia doakan anda semua dimurahkan rezeki. Menjelang Syawal bakal tiba, julia ambil kesempatan ini mengucapkan "Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin"...balik raya tu hati-hati di jalan raya ye, semoga selamat sampai dan selamat pulang kembali. Amin.

When You Tell Me That You Love Me Awwwwwww!


Korang...aku tengah mabuk cinta...5 tahun dah julia kahwin...nak bagi tahu 23 Julai hari Sabtu baru ni ulang tahun perkahwinan julia yang ke lima tahun....sekejap je dah genap 5 tahun....kasi can juju nak nyanyi sikit lagu romantik cikit...


Everything you ask for 

Nothing is above me 

I'm shining like a candle in the dark 
When you tell me that you love me.......... 

awww jatuh terpeleok terpijak heels sendiri hahaha


By the way, tarikh anniversary yang ke-5 tahun tu suami decide nak ke MPO (Melaka Premium Outlet) yang sudah semestinya bertempat di kawasan Alor Gajah Melaka...sebab dah lama letak wishlist dekat suami so suami perkenankan doa tu haha...nak harapkan julia sendiri pergi idok lah teman...juju suka suami yang bawakan bersama abam Qi...barulah seronok jadi sleeping partner hahahhahaha motif?

On the way ke MPO from KL...kemain kak long sebelah tu spek mata besor...hehe...tema pink belacan sedondon dengan suami...abam Qi xd warna tu...so bedal lah apa aje janji ko berbaju dik hehe

Pinjam gambar dari google ye bawah ni sekeping...haaa gini la rupa MPO tu...best kat sini lapang dan besar macam JPO cuma kat sini tak bertingkat tau...semua setingkat aje...mudah nak berjalan tak sakit kaki dan tak ramai orang...jom window shopping!

Macam biasa lah kan semua outlet jual barangan branded yang banyak betul harga clearance...tapi kena hati2 lah buat pembelian terkadang nama je clearance tapi macam tak berbaloi kan ...terjahan pertama terus ke Toy World...budak bertuah ni lah tak habis2 mainan mainan...mujur julia dok luar hahahhaha...aku malas melayan toys...bagi suami dan anak dia bergather puas2 dalam ni...juju ada motif lain heeeee

Haaa beli pedang mainan je pun...tu pun lama julia tunggu kat luar haishhh abam Qi ni mcm kt KL tak ada...kat sini gak nak pedang...hehe


Relaks je...hari sabtu pun parking banyak kosong, kereta tetap banyak...tapi orang semua pi mana?
Mesti dalam outlet letewwww

Suka sangat Qaiser ilman dengan air pancut...layan kan aje...eh sini ada KFC dan mesin ATM...masuk je memula dah nampak mesin ATM...bestnya!


Kedai minion ni best...semua baju sangat cantik dan smart ! 

Wahhhhhhh ada kincir angin...jommmmmmmm

Lawanya! Ya Allah lawanyaaaaa!

Korang...percayalah...permandangan cantik aku tak sabar nak posing hahahhahahaha...matik la orang keliling melayan aku pose depan kolam...depan kincir angin...kalah fazura...ehhhhhhhhhh....awakkk cantik kan...happy anniversary to us...weeeeee terus rasa nak terjun kolam hahaha



Korang...cantiknya sini awwwwwwww....mati lah kena selfie sampai lebam...layan tau korang jangan bosan hahaha

dan lagi OOTD anniversary hehehe...

Habis satu kincir angin ni kami gomol bergambar dengan Abam Qi...hehehhehe best anak dah besar ni layankan aje umi dia bergambar...

Awak! Lawa kan awak...awak nak nangis tengok permandangan cam ni awak...awwwwwwww TQ husben...

Mata terpaku dekat Victoria Secret...hati membuak nak masuk sebab julia memang pengemar bauan perfume Victoria Secret Nombor 1 Malaysia hahaha amboiiii....terus grab 2...coz why?

Sebab by one free one...harga 50% dari harga asal sebotol Fragrance Mist
...arghhhhhhh murah...
TQ husben for the anniversary gift...weeeee!


Tadaaaaa....cantik kan botol dia...fink fink...bau paling suka Victoria Secret Angel (fragrance mist), Ya Allah sedap sangat bau dia...rasa melayang-layang kat awan bila pakai...sebelah tu Victoria Secret BombShell...aummm pun sedap, tidur malam spray...pi keje spray...amboiiii kemain semua nak bau victoria setiap masa...hehehe

HAPPY FACE!
thank you sebab ucap dan mendoakan kami sempena ulang tahun perkahwinan kami yang ke-5 tahun...semoga kalian di murahkan rezeki tak kira masa oleh Allah...amin :*

Tak Sampai Hati...



Adakala, dia perlu ditinggalkan, untuk urusan. Walid dia lah uruskan...pinjam masa free suami, ada kala mama julia amik peranan melayan kerenah budak 3 tahun 11 bulan ni... semalam julia dapat keizinan suami untuk menghadiri sebuah party di Subang Jaya, nanti petang julia story ye...so suami bawa anak kesayangan abang Qaiser ilman ni di kawasan Sunway Lagoon...tak masuk cuma berjalan-jalan sekitar ruang sunway piramid...

Truttt truttt gambar mesej masuk sedang julia leka dengan urusan...
Suami hanya hantar sekeping gambar diatas....dan dan terus rasa cair sangat hati seorang ibu...adakah ini mesej sang anak pada ibunya? Qaiser ilman nak cakap apa ye? 

Adakah gambar ini menjelaskan pada julia...yang Qi nak masuk Sunway Lagoon? Atau gambar ini memberitahu bahawa umiiii...umiii....umiii ada kan best!

Alahai anak...cara kamu lihat, cara kamu berdiri...buat hati umi rasa tertampar...ye umi beli masa Qaiser ilman walaupun hanya 2 jam....umi beli banyak masa Qi waktu bekerja di pejabat...umi tahu umi banyak hutang masa dengan Qaiser ilman...

InsyaAllah...ada masa, ada rezeki lebih, umi sendiri belanja abang Qi ye masuk situ...buat masa sekarang mari kita menabung dulu banyak-banyak...dahulukan yang lebih utama...

Lepas habis urusan julia semalam...terus ke kereta, suami jemput bersama anak yang sedang dibuai mimpi indah...alahaiii anak! 

Bangun dari tidur, terus abang Qi peluk julia...tu baru 2 jam umi tinggal dah dia rindu!

Allah... anak mudah tunjuk rasa dia rindu dekat mak ayah dia, nak minum susu pun Qi suka pegang tangan julia...kadang-kadang pernah rasa rimas sebab kita fikir tak nak manjakan anak...pernah emosi tak bertempat, marahkan dia, cuba nak cool down time anak baling barang dan makanan, rasa nak gigit2 dia hahahah...tapi kan julia fikir balik, Allah bagi juga aku anak untuk merasai semua ini... bagaimana perasaan orang yang nak kan anak? Allah....kau tak syukur ke julia? Rasa nak tampal ayat-ayat ni kat rumah...bagi aku sedar dari lamunan emosi marah tak bertempat.... terkadang aku jadi setan time emosi tak stabil...oh teruknya rasa...bukan senang nak jadi ibu kepada anak...bukan senang...aku baru dapat peluang jadi ibu...dah aku rasa down sgt sebab aku tak buat sepertimana aku perlu buat.... syaitan! Go away! ............

On the way balik kerja, ambil dia...dalam kereta sesi bualan macam biasa...'Umi...umiii nak pegi playgoun...playgoun basah ke umi...tak pelah umi...esk ye umi'...itulah soalan dia hari2...itulah jawapan dia hari2...dia tau dah umi akan jawab macam tu hari-hari...alahaiii umiiiiiiii pun jarang dah aku nak bawa dia pi playground...aku fikir cuaca panas...aku fikir cuaca hujan...aku fikir risikoooooooooooo hari2...risiko kat anak aku? Mesti dia tertekan dalam diam...arghhhhhhhhhhhhhh! Benci betul perangai aku yang suka bagi alasan....tu pun contoh tak baik kan...aku rushing nak balik masak untuk suami dan anak semata...tapi aku alpa anak aku ada yang aku tak puaskan......sedih!

Lagi satu ...kita belajar tak rindu seperti anak dekat kita pada mak ayah kita sendiri?

Makin besar makin ego nak cakap dekat keluarga kita rindu mereka....Allah.

[Motivasi]
Jangan sesekali rasa bangga atas segala pencapaian kerana itu semua DENGAN IZIN ALLAH... marilah kita usaha secara optimal dengan niat ikhlas dan tawakal selebihnya biar Allah menentukannya.

Setiap usaha tanpa putus asa dan cubaan akan menggugurkan dosa seperti gugurnya daun...bila rezeki senang kita ucap syukur...bila susah kita sabar...dan teruskan bersabar...ujian sabar itu selangkah pada rezeki...yakin dengan hikmah Allah...amin

Ingat tak ! Allah ingat kita setiap saat, tak pernah dia lupa...adakah kita ingat dia setiap detik? Allah... 

Open house raya...bukan satu tapi 3 jemputan!


Meriah! Seronok dari minggu lepas open house raya opis sampai berganti-ganti bahagian lain sambung buat jamuan raya aidilfitri 2016...semua sedap-sedap belaka...hari ni 3 tempat kami dijemput...kebetulan semua buat hari ni kan...apa lagi dari pagi julia dah standby perut kosong...start jam 10 pagi sampai jam 3 petang baru selesai makan hehe...rezeki jangan ditolak kan...

Gambar diatas, jamuan raya anjuran Bahagian Pengurusan Dewan Negara, sebahagian rakan sepejabat julia...makan jamuan gini konsep open air...fresh gitu mengadap kehijauan flora dan fauna sekitar kawasan parlimen...memukau sambil makan laksa sarawak dan menu raya lain...sedap oiii!

Terima kasih jemput kami semua...tak terkata gembira!

Hahaha geng gosip raya...ada saja topik nak sembang ye haha

Anjuran Majlis Jamuan Raya Bahagian Kewangan....sedap-sedap menu dia...ada koktail bestnya...pekena nasi Briani ayam masak merah wahhh terduduk diam hehe terima kasih jemput.

Last sekali jam 12 tghari, pi beraya rumah teman sepejabat...mak dia masak soto dengan spagetti...perghhhhhhhh makan lagi...kenyang dah perut...TQ acik, peramah sangat sembang tadi best!

Indahnya hari raya...erat silaturrahim kan...tunggu minggu depan...bahagian mana pula akan menyusul...tungguuu kami terjah!

Akhirnya Cappadocia, Turkey


Lepas tengok drama kat TV semalam, tersambung plak drama kedua dan tersangkut...haihh ingat nak masuk tidur dah, dah mula tekan remote nak off tv....tapi terpaku dengan satu kecantikan bumi Cappadocia di Turkey...drama mana? Drama Manisnya Cinta di Cappodocia watak utamanya Sam dan Fazura...


Dari nak tidur jadi makin galak nak tengok sebab cerita tu best, bukan setakat jalan cerita tapi permandangan bumi Turkey tu sangat mengamit mata julia untuk terus menerus berangan....siap baring kat lantai tau...anak dah tidur, suami pulak kerja lewat malam...sambil tunggu suami balik...sempat si juju tu berangan dalam watak tu...hahhahaha


Dok sibuk tanya turkey tu dok area mana...airport Istanbul tu dok celah mana...haaaaaaa dekat Black sea rupanya...mesti lawa kan...dari airport nak pi Cappadocia tu macam jauh betul...

Bus

  • Dari Istanbul – 12 jam
  • Dari Ankara – 5 jam
  • Dari Bursa – 11 jam
  • Dari Izmir – 12 jam
  • Dari Konya – 4 jam
  • Dari Antalya – 9 jam
  • Dari Canakkale – 17 jam

Bayangkan...sure kita nak naik bus jimat sikit kan...12 jam okey hahaha...so memang korang kena bermalam...sehari suntuk...perghhh!

Tapi kan hasil pembacaan julia...naik fast train dari Istanbul ke Ankara kemudian dari situ naik bus shuttle jimat masa kan...fast train jimat masa sikit...nak naik flight Pegasus (murah dari Turkish Airways) dari Istanbul ke Cappadocia pun boleh tau...macam KLIA ke Terengganu gitu...

 Berangan indah di Cappadocia Turkey... 
Aku kalau dah suka dengan satu tempat, walaupun aku rasa tak mampu lagi nak pergi, aku akan google dan baca review traveler dalam dan luar negara...aku nak tahu! Sebab bila aku dah puas tahu dan hayati gambar, seolah-olah aku sudah masuk dan berada di sana...aku tak kisah dah kalau tak pergi...sebab info dah siap dalam kepala...

GST tinggi tapi Fly tak perlu apply Visa, untunglah orang Malaysia... 
Aku terbaca...dalam satu blog...mengatakan kalau shopping di Turkey...GST di sana lebih tinggi 18% berbanding di Malaysia 6% tau untuk pelancong asing macam kita ni...tapi kena ingat, kita boleh tebus GST disana kembali di kaunter tax refund di airport Istanbul Turki tau...waaa bagus info ni....rajin membaca boleh cerita kat korang...so simpan segala resit shopping masa korang berpeluang bercuti disana ye...nanti nak balik Malaysia...terus refund dlu kat airport sana ye...jimat!

 Visa on Arrival... 
Untung jadi warganegara Malaysia...dah lah tak yah apply visa ke turki, sampai airport dapat 90 hari VOA tau...kerlas...so pi sana jangan burukkan nama Malaysia...kita ni pelancong bawa nama negara tau...so dimana sahaja kita tanya dan cakap elok2...

 Bekas makanan burung... 
Kalau ke sana jangan percaya lah kalau tetiba orang bagi bekas dengan paksaan untuk bagi makanan untuk burung...sebab dulu di kota Madinah masa julia mengerjakan umrah...pernah terkena gak...ingat free...lepas seronok bagi makanan kat burung rupanya kena bayar hahahhahahhaha....

Banyak tips nak ke Turki ni...best tau baca...korang google lah puas2...julia kalau seronok tengok satu2 negara memang akan diam-diam google simpan info...pergi ke tak pergi itu bukan persoalan...bawa hati dan mata tu dulu ke sana melalui internet...video kan banyak...automatik kita pun termasuk dalam penjelajahan tu kan...yes julia dah rasa...lega sangat bila tonton video dari traveler ni at least julia dah pi dalam alam maya...cukup dah kan!

Jom hayati hot ballon di Cappadocia Turki...semua dari Google...indah belaka!










Julia ingat hotel dalam Cave Cappodocia Turkey ni mahal...rupanya...rupanya murah tau...tengok dalam Booking.Com tadi...range below 200 ke bawah semalaman boleh dapat termasuk sarapan...kebanyakkan hotel cave kat sana termasuk sarapan...wahhhh wahhh...tu harga ringgit malaysia tau...murah la kan...huhhh...ni dah siap congak kemain...bukan nak pi pun tapi suka lah kira bajet ni...at least tau kan...

Lawa kan hotel ni...range murah je kot...

Sedia maklum kat sana tengah bergolak kan...tapi itu bukan bermakna kita tak boleh selami keindahan disana...berangan tu lebih indah kalau kita bijak cari...kumpul gambar dan video pun dah lega...okey julia dah pi Turkey dah next negara mana pulak juju nak terjah puas-puas! hahahhahaha

ALTHEA Turns 1 ! Happy Birthday ALTHEA !


Yeyy! Althea turns 1 today, Happy 1st Birthday Althea ! Kek vanilla tu julia beli khas untuk Althea okey, yummm...by the way celebration Althea julia decorate sendiri ye...cantik tak? Hehehe...eksaited nak sambut 1st birthday kan...

Althea korang tau ke apa? Mesti ramai yang dah mulai tahu website official Althea right...kalau dah masuk dalam website tu semua jadi berantu...sebabnya semua murah dan semua nak beli, of course dari Korea tau itu yang best bagi anda yang minat dengan barangan dari sana....


IT'S PINK PARCEL ! wOWw I WANT TO SCREAM !!!
Yes, rasa nak terjerit je masa terima parcel by hand, dah la warna PINK. Istimewanya! Julia dapat hadiah direct dari Althea tau sempena Hari Jadi Pertama Althea yeyyy...ada 8 jenis makeup julia dah tebus...yang bestnya semua FREE! Weeeeeeee tak seronok ke? Gila tak seronok, stok setahun lebih ni tak payah dah beli...best!

Tadaaa! 
Full of love makeup...yummmmyyy...jom dengar my story macam mana rasa guna all these Althea product!


Mat Fix  - Matt Cushion
Bukan bedak biasa, tapi julia dah lama usya dalam web page Althea, yes lama sangat dah usya, kebetulan Althea nak bagi hadiah sempena birthday hari ini dan julia dapat tebus...by the way dah pakai almost 3 kali dah...kagum bagaimana Matt Cushion yang ada SPF 35 ni bertindak sangat mudah, cepat dan dapat menutup pori di muka dengan mudah sangat...

Rasa tak melekit pun sepertimana julia baca review sebelum ni, rasa tekstur pekat dan mudah blend di muka...wahhhhhh jatuh cinta nak pakai time ada event ke atau majlis rasmi...sayang ooo nak pakai selalu...simpan untuk tujuan lebih penting kan...

Buktinya...tadaaa....tetiba weeee...sonok lah mudah je pakai...tak payah pakai brush besar2 tu...


Witch's Pouch - Eye Shadow 
Compact dia nipis dan mudah letak dalam handbeg tau best...eye shadow ni sangat soft kaler dia...tak glitter, nak apply pun senang ada cara guna di belakang kotak ni tau...
  
It's My Brush
Julia suka brush ni, sebab nak apply shadow sangat mudah, lagi satu brush ni boleh bentukkan 2 ke 3 ton warna eye shadow dengan baik sekali, so tak payah nak guna jari besar tu hehe

It's My Cushion
Apa fungsi dia? Sama fungsi beauty blender yang ada kat pasaran tu, kalau nak apply foundation senang ada my cushion ni dan la nipis kan mudah bawa travel...julia jarang sangat pakai foundation...akan pakai bila ada majlis keramaian atau majlis rasmi sahaja...so bagi julia yang mementingkan ruang penyimpanan, my cushion ni pilihan baik sekali dari guna jari...nak basuh pun senang nipis dan mudah kering.

Jewel-light Waterproof Eyeliner - Holika Holika
Julia suka pakai eyeliner, sebab buat mata nampak bermaya dan sedikit galak. Tak sangka eye liner jewel ni mudah di apply, best je tekstur dia smooth bila dioleh di kelopak mata...dan tak comot kalau kena air sebab waterproof kan. 

It's My Lip Crayon - Orange
Pertama kali julia cuba lip crayon, hmm bibir jenis kering macam julia tak berapa sesuai sebab nampak garisan di bibir...kena pakai lip balm dulu baru apply lip crayon...so yang ni julia tak berapa okey sangat lah...tapi warna dia cantik, lembut.

It's My Hand Cream - Sugar Day
Bau losyen tangan ni WANGI sangat...lembut je bau...alahaiii rasa nak makan pulak, dah lah warna fink botol tu kecik je...masuk dalam handbeg pun ohsem, kot lah makan kari mamak basuh tangan tu dok bau kari lagi susah sangat nak hilang bau, haaa sapu losyen ni hilang terus plus macam bau badan pun sedap...

Rice Ceramide - Moisture Toner
Seharian makeup, for sure balik rumah atau travel mana pun mesti akan ke bilik air untuk basuh muka dengan produk Ephyra Skin Care Series, lepas cuci wajah tu julia apply toner untuk buat bekas lebihan makeup yang jauh ke dasar kulit, menutup pori di wajah dan beri kelembapan semula pada kulit...guna toner ni rasa lega...pastu dah boleh apply Ephyra Skin Nano dan Ephyra Skin Snow...done!

Siapa cakap koleksi makeup from Althe Korea tak best...setanding sangat dengan brand Malaysia tau, paling win harga dia tak mahal sangat dan mampu beli lagi, bukan setakat makeup, ada pelbagai jenis rangkaian dalam Althea Korea ada jual tau..

SURPRISE ONLY FOR MY READERS!

Sempena #AltheaTurns1, Althea Korea beri kejutan kepada korang tau, dengan pembelian mana-mana produk dalam Althea Korea hari ini pada tarikh 20 Julai 2016 anda layak dapat limited edition birthday box, join contest dan mana tahu dapat free goodies...while stocks last tau...siapa cepat order, dia dapat kelebihan seperti dibawah julia catatkan...jom baca dan buat pembelian sekarang juga...

Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016
  • Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit
    For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.
  • Free Goodies for first 1,500 shoppers
    Full size beauty products. While stocks last.
  • Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE!Rebate will be credited into your account.
  • #AltheaTurns1 Instagram Contest
    - Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits and beauty hampers from Althea!
    - Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.
    - Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.
* Untuk maklumat lanjut layari www.althea.kr and Althea Facebook. Happy Althea untuk semua rakan-rakan julia !

Psstt...julia dapat jemputan khas untuk ke PINK PARTY ALTHEA ahad ni tau...dress code PINK...perghhhhhhh ni yang meroyan nak pakai PINK puas2...yeyy TQ ALTHEA! See you soon guys at SUBANG!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com