Julia Johari
Booking.com

Tempah Langsir Murah Kali Kedua di Sarah Hughes Globe Jalan TAR Kuala Lumpur

Mata kenan corak ini...pusing punya pusing mata kata Mini Tapestry ini paling cantik!

Wanita mana tak suka dekorasi hiasan dalaman kan...bagi julia langsir adalah penyeri rumah paling pertama sekali kita pandang bila tengok rumah betul tak...tanpa langsir ibarat rumah tak pakai baju lah gitu...untuk pengetahuan korang semua, ini adalah kali kedua julia tempah langsir di Sarah Hughes Globe yang terletak di aras 7 di Jalan Tunku Abdul Rahman (Jalan TAR). 

Kalau korang ingat lagi julia selalu ikuti promosi murah dari Blogger Kak Moon...memang luar biasa lah promosi tu...itu sebab julia pasti pergi intai-intai kain langsir mana yang julia hajati buat tukar sekali sekala...

Misi Deko Rumah Mama Abah julia telah berjaya tau beberapa bulan lepas...nak tengok hasilnya korang boleh klik baca di SINI.

Apa misi julia kali ini !
Bayangkan, hari pertama promosi kan mula jam 11 pagi gitu, julia dah terpacak sebelum jam 11 pagi tau, suasana tenang dan ceria terus melangkah masuk ke tingkat 7 Globe...cantik sungguh langsir yang julia bergambar depan ni kan...lawa wehhh meleleh air liur tengok betapa cantik sungguh design-design langsir dekat sini.

Okey korang sila siap sedia sebab julia nak cerita bab harga kat sini...pasti korang tak sabar nak datang promosi akan datang...jangan lupa follow blog kak moon tu nanti terlepas promosi menyesal kang....
Promo lepas yang julia asyik dok kecoh selalu dekat IG dengan FB...kalau ralat terlupa...melepas peluang...tapi jangan risau...korang doa lah moga-moga Globe buat promosi murah2 lagi cam ni...apa2 follow jejak blogger kak moon tu selalu.

Misi julia kali ini ialah nak DEKO LANGSIR DAPUR. Yalah kawasan dapur julia sangat kosong, tak ada seri gitu. Pastu ruang dobi dengan dapur agak tidak bermaya...so apa warna pilihan julia kali ini jom survey harga dulu naaaaaa...


Percaya tak? Ini bukan gambar edit harga ye...ini adalah harga sebenar...ada lagi murah dari harga yang tercatat...lingkungan harga RM5, RM8, RM10 dan ke atas boleh didapati dengan kain langsir murah hanya di Sarah Hughes Globe tau. 

Lawa-lawa sungguh kain disini...pening nak pilih tau sebab semua kain langsir yang dijual disini semua berkualiti tinggi.

Inilah blogger kak moon...dia banyak bantu julia bagaimana nak mix match kan ruang dapur julia dengan kawasan mendobi...warna biru tua jenis blackout adalah pilihan julia sebab julia nak ruang mendobi julia tak berapa cerah sangat...nak agak malap sikit sebab nak lindung dari orang luar nampak ke dalam kan...kain jenis ini memang banyak digunakan di bilik hotel tau sebab ia jenis tahan lasak dan agak berat teksturnya...bila di pasang langsir nanti ia akan jatuh cantik je tau.

Biru tua done untuk ruangan mendobi...

Perkara pertama sekali sebelum datang kena ada...
Ukuran (Panjang x Lebar) langsir yang dikehendaki...itu sahaja. Selebihnya pembantu-pembantu di sini akan sentiasa berada dengan korang untuk khidmat potongan langsir mengikut ukuran yang diberi.

Ada khidmat menjahit langsir
Jangan risau...disini ada servis menjahit langsir tau...korang cakap je jenis rekaan langsir apa korang nak pasti dapat direalisasikan tau...kalau pening tak tau nak buat rekaan apa just lihat sekeliling ada contoh rekaan langsir lawa-lawa. Geram julia tengok huh.

Korang...warna pink keemasan ni lawa kan...geram juliaaaaaa...tapi kali ini ruang dapur julia nak pilih warna sejuk...warna biru. Pink ni warna panas...so julia just pegang la sebab lawa kan...harga bawah RM10 semeter...murah sgt!

Langsir Kanak-Kanak
Langsir bilik tidur kanak-kanak...wah lawa-lawa corak langsir kanak-kanak dekat sini...banyak betul boleh buat pilihan puas-puas. Qaiser ilman suka corak ada kapal layar...pilihan dia pun warna biru tua...


Inilah yang julia cerita awal tadi...ada bermacam jenis rekaan terkini corak langsir kat sini...tinggal nak pilih, ukur, tempah dan jahit...semuanya di satu tempat. Dah tak perlu pening kepala nak cari tukang jahit langsir...tak perlu bawa balik langsir berat-berat dekat rumah...korang just tempah dan tunggu dalam masa yang ditetapkan terus boleh ambil, bayar dan sangkut di rumah...mudah kerja!



Sila tarik nafas...hembussssss....ini adalah kawasan paling di sukai orang ramai...port pilih langsir ni memang meriah...julia datang awal pagi itu sebab mudah nak pilih langsir puas-puas. Corak-corak semua meletup...harga pun menangis tengok...murah yang amat!


Nak ke tingkat 7 ada disediakan escalator dan lif...bersih je kawasan kedai ni...dengan hiasan dalaman pun lawa-lawa tak jemu mata memandang...haishhhh bajet 1 jam nak pilih langsir jadi berjam-jam pulak lepak hahah.

Sembang-sembang juga...jangan lupa daftar dulu...harga murah ni hanya melalui blog kak moon je okey...


Inilah 2 jenis kain langsir yang julia pilih, ukur dan tempah jahit di sini...sampel ni julia simpan, nanti dah siap kain dijahit julia datang bawa sampel je.

Kain sampel untuk rujukan julia.



SELEPAS 1 MINGGU LEBIH....
Awak! Dah siap kain langsir dapur kita...tak sabar nak tengok, cepat betul servis jahit kat sini...pekerja di Sarah Hughes Globe mesej kata puan dah boleh collect langsir hari ini...terbaik...puas hati !

Nak nangis tengok...lawa ye bila dah di jahit...kemas dan teratur je tengok. Dia orang lipat kain langsir julia ni kemas je tau, suka tengok tak keromot pun. 


Untuk pengetahuan korang, dia orang siap masukkan pencangkuk langsir tau...mudah keja julia...balik rumah just sangkut yey!


Lihat jahitan dan kekemasan langsir...memang julia teliti setiap satu helaian demi helaian...tak ada ralat. 




Tadaaaaaaaa...inilah ruang dapur julia. Alhamdulilah nampak timbul seri disitu...kalau tak dari ruang tamu sehingga ke dapur boleh tonton aksi masak julia kat dapur tau...so kita sangkut langsir disitu...kasi seri sikit...

Ruang dobi julia dah selamat di tutup, kalau tak melopong je nampak hahaha...

Corak ala-ala kebiruan ini julia suka, warna sejuk dan sedap mata memandang, nak ke dapur pun semangat je selak-selak langsir hahaha amboiiii
Mini Tapestry, jatuh hatiiiiiiiiiiii !

Julia pilih tempah jahit langsir design biasa dengan ikat di tepi kiri kanan langsir. Kain pengikat langsir pun dia orang jahitkan sekali. 


Alhamdulilah, selesai misi mendeko langsir di ruang dapur julia kali ini. Ruang dapur adalah ruang yang paling julia sayang, itu sebab julia sangat titik beratkan dekorasi simple dan mudah diurus serta tak serabut untuk di lihat setiap hari.

Terima kasih Sarah Hughes Globe & Kak Moon 
Oleh kerana kain langsir di sanalah julia dan sekeluarga dapat realisasikan impian deko langsir murah dan cantik dengan harga promo yang sangat berpatutan.

Nak pergi...jangan lupa salin detail dibawah:
Sarah Hughes Globe Kuala Lumpur,
Tingkat 7.

Kata-kata HIDUP

 


Sabar adalah kata kunci utama...jangan sesaat lupakan Allah...bawa Allah dalam tidur...sebut namanya tika apa jua dalam keadaan sekali pun...pasti Allah menguji seseorang ada sebabnya...dia sayang kita semua...kita ada sayang DIA?

Allah...Allah...Allah berbahagialah ungkap nama Allah. 
Semoga kita pergi dan kembali padanya dengan baik-baik.

Secret Correa Premium Losyen Cesarean Pertama di Malaysia


Sebelum ni julia ada ceritakan pengalaman pertama menggunakan Secret Correa klik di SINI. Sekarang dah habis 1 tiub julia guna, jujur nak kongsi kisah benar. Pertama kali guna Secret Correa - Losyen Kurus Sejuk Pertama di Asia julia dapat rasakan sapuan pertama kali sudah menunjukkan perkembangan yang sangat mengejutkan. Julia sapu di bahagian perut sehingga ke belakang pinggul sahaja. Selang dalam masa 1 jam, badan mula berinteraksi dengan losyen.

STRECTHMARK di bahagian perut ↔SELULIT sekitar badan ↔ PERUT MENGELEBAR dan mengelebeh

Kejutan...demi Kejutan...
Losyen ni buat perut aku asyik nak kentut bukan sakit perut ya. Bukan kentut biasa-biasa, ni pengumpulan angin dari satu badan dikeluarkan dengan cara drastik sekali. Serius aku cadangkan korang guna losyen ni dekat rumah bagi yang pertama kali guna ye, atau cara penerimaan setiap badan lain-lain juga interaksinya tetapi badan aku memang efek dia pertama adalah kentut.

Lepas aku kentut tak berhenti tu aku dapat rasakan badan yang lenguh-lenguh tu nampak dah surut, rasa badan segar dan keesokkan harinya perut aku lawas dan setiap hari nak membuang air besar tau. 

Lepas guna dalam 1 bulan 1 tiub ni efek jangka masa pendek dirasakan adalah kurang rasa sengal-sengal badan dan lancar masalah pembuangan. 



Penggunaan SECRET CORREA menyebabkan berlaku tindak balas pencairan lemak berlaku secara 'LIPOLISIS' iaitu proses pemecahan sel-sel lemak & selulit di bawah lapisan kulit. Lemak-lemak yang dipecahkan akan digest keluar melalui peluh atau perkumuhan. 
Sesuai untuk wanita bersalin secara pembedahan (cesarean) ketika berpantang. 
Itu sebab julia cadangkan, Secret Correa ini bagus diamalkan bagi semua golongan dewasa terutama sekali bagi wanita yang bersalin secara pembedahan cesarean, bagi wanita yang melahirkan anak secara normal pun digalakkan guna untuk sapu keseluruhan badan. 

Diyakini dan mendapat pengiktirafan dari peringkat Kementerian Kesihatan, sekarang banyak diterbitkan di media massa mengenai fungsi Secret Correa. 


Terdapat 3 bahan utama dalam Secret Correa (SC)

SUNFLOWER SEED OIL
Anti penuaan.
Anti radang/anti radikal.
Membina sel baru.
Melembapkan kulit.
Membaiki sel rosak.
Kaya dengan Vitamin C.
Mencantikkan struktuk  kulit.
Emolian yang aktif (melembapkan kulit).
                                                                                
HEDERA HELIX (SIREH BELANDA)
Anti selulit.
Bersifat anti radang.
Melancarkan peredaran darah.
Melegakan masalah pernafasan.
Memperbaiki/ memperbaharui sel kulit.
Membantu mengatasi masalah kejang otot.




GUARANA SEED
Menghalang salur jantung daripada tersumbat.
Menghasilkan tisu baru & memerangi radikal bebas.
Mengaktifkan sel dalam sistem saraf.
Memperbaiki sistem penghadaman.
Merendahkan kolestrol & asid lemak.
Memberi rasa kenyang & ejen awet muda

Mengurangkan bengkak


Cara Guna Secret Correa:
Mudah sahaja, beli dengan agen sah secret correa kemudian buka penutup dan picit losyen di atas tapak tangan. 
 130ML 


Kemudian sapu di kawasan bermasalah secara membulat, kemudian boleh jalani kegiatan biasa setiap hari. Untuk efek yang terbaik, sapu di waktu pagi selepas mandi dan waktu malam selepas mandi. Esok pagi bangun mesti segar!

Bila beli dengan agen sah Secret Correa, perkara paling penting sekali untuk kita melihat ada tak pelekat Hologram seperti digambar dibawah julia snap...
jika ada itu original produk ye. 

Testimonial Pelanggan Secret Correa
Teruja melihat perkembangan pelanggan secret correa sebelum dan selepas, hebatnya efek losyen kurus sejuk pertama di Asia ya.




Perkongsian pengalaman julia dengan Secret Correa julia videokan, jemput dengar dan hayati betapa bagusnya losyen ini. Rugi tak grab, sebab ia sangat praktikal digunakan terutama untuk ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan (cesarean). 

Harga berbaloi, tak mahal sangat tak murah sangat, nak tahu hubungi Puan Sara untuk konsultasi lebih lanjut ye.

Keterangan lanjut dan tempahan:
Puan Sara 014 - 837 1485

Periuk Doraemon Kedua 5 Disember 2016


Sampai dah parcel yang julia beli online dari Lazada Malaysia. Sebenarnya dah sampai hari Jumaat lepas, hari ini baru ambil parcel kat pejabat. Alhamdulilah cepat betul sampai, baru order minggu yang sama, minggu tu juga sampai, cayalah Lazada ! By the way ramai yang dah tau kan #periukdoraemon julia yang dulu dah rosak, lampu tu tak boleh on off, so dah try dua ke tiga kali tetap lampu tu blow, sedih gak la, tapi apa nak buat kan barang elektrik ni kalau dah guna 3 tahun ke atas biasanya gini lah pengakhirannya...sayang memang sayang sebab yang dulu banyak jasanya sejak Qaiser ilman baby lagi guna sampailah umurnya dah masuk 4 tahun lebih.



Harga... 
Murah bagi julia la, RM45.90 harga asal, tapi dapat diskaun kawan pejabat bagi voucher so tebus dapat lah harga RM34.90. Jimat betul tau alhamdulilah ni lah nama yer rezeki.

Besar ke kecik
Besar tau...1.3 liter dia tulis kat kotak tu, memula buat pemilihan banyak kriteria gak lah tengok...sekali sampai haaaaaa molek bulat dan dalam periuk doraemon kali ini. Tapi size dia di luar tak adalah besar sangat just nice dan comel sangat.

Warna purple, aku suka warna ni, nampak sejuk di mata.


Inilah barang-barang yang disediakan dalam periuk ni, 2 layer. Dalam tau periuk tu, kalau nak masak sup lebih buat makan tengahari dan malam mudah lah sekarang kalau kerja lebih masa kan...kadang-kadang jer rajin on periuk doraemon...bukan selalu hehe.

Gambar ihsan dari Lazada Malaysia

Periuk ni memang asal Made in China, bagi julia yang dah guna buatan China ni not bad juga ketahanannya, janji kita kena rajin lah guna cermat, mesti tahan lama 3 tahun lebih tu dah kira terbaiklah. 

Yang dulu agak segi empat, sekarang bulat dan tinggi...warna dark purple...tetap ungu dimata hehe

Keistimewaan kali ini yang julia suka pada periuk doraemon ni sebab ada tingkap cermin ni, haaa masa nak masak nasi atau lauk dah tak perlu buka dah penutup tu, just intai je tengah2 tudung ni...yeyyy memudahkan kerja.

Besar tau isi padu periuk doraemon julia kali ini, ibarat macam boleh makan ramai kalau setakat 2-3 orang tu masak lauk atau panaskan lauk kan.

Ada dua pilihan warna...mata julia suka warna terang dan galak...so purple pilihan hati.


Julia dah cuba on semua condition ok, bunyi tak kuat pun tau sama macam periuk doraemon julia dulu dan sekarang live ni sedang steril semua perkakas dalam tu, sangat penting sebelum nak guna pastikan korang steril dua dalam 2 kali dengan air biasa. Biar dalam 15-20 minit. Lepas dah steril semua baru boleh cuba masak ye.

Masak guna #periukdoraemon sekali sekala beri kepuasan pada julia sebenarnya...menu ringkas dan mudah janji kenyang, mudah bawa travel dan dimana sahaja. Oh lagi satu kepala plug tu 2 pin ye korang kena pakai plug socket macam gambar diatas.

Okey nak beli, mudah je klik Lazada Malaysia
TAIP ruangan search
'SmartDevices 2 Layer Multi-functional Electric Stainless Steel Lunch Box(Purple)'
Kemudian ikut arahan untuk buat pembelian online, mudah dan sangat cepat terima tau. 
Okey esok nak masak apa ye hmmm tungguuu :)

PREVIOS ENTRY↓↓↓↓↓
  1. Part 1: Mula Terjebak Beli Periuk Doraemon Setelah Menonton Video
  2. Part 2: Percubaan Masak Sendiri Di Pejabat Menggunakan Periuk Doraemon
  3. Part 3: Mudahnya Memasak Dimana Sahaja Dengan Multifunctional Mini Electric Cooker/Steamer
  4. Part 4: 11 Menu Mudah dan Panduan Penyimpanan Bahan Mentah ke Pejabat untuk Stok Seminggu (4x sebulan)
  5. Part 5: Umpatan Positif Periuk Doraemon
  6. Part 6: Kenapa Reka Nama Periuk Doraemon
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com