Tempat Makan Sarapan Sedap dan Murah di Langkawi | Part 4 | Julia Johari
Booking.com

Tempat Makan Sarapan Sedap dan Murah di Langkawi | Part 4

Apa kata jika anda bercuti di Langkawi jangan book slot makan pagi di hotel, tukar selera serta merta dengan menjamu sarapan pagi di Kompleks Pekan Rabu, Kuah Langkawi dengan ala-ala western style yang unik serta murah. Haaaa, suami julia yang perkenalkan restoren ini pada julia tau, dia google di internet dan baca sisipan blogger yang pernah review makan disini, bagus, suami pun sudah ada gaya bijak mencari info dalam blog. Itulah kuasa blogger, dapat membantu orang lain melalui info yang jujur.

Sarapan Di Mana?
Pertama kali jejakkan kaki di sini jam 9 pagi, suasana hening dan sangat sejuk. Dari My Hotel ke sini adalah sangat dekat, hanya 2 min sahaja menaiki kereta. My Hotel bersebelahan dengan Kompleks Pekan Rabu Langkawi, so memang banyak port makan sedap disini tau terutama untuk sarapan. 

Pakcik, roti canai 3, dhal sahaja tau. Itu kata julia pada pakcik tu sebab nampak dia dok buat something atas hot plate kan....sekali pakcik tu senyum, kami tak sajikan roti canai macam tu dik, haaaaaaaa ini kelebihan sarapan pagi disini. Terbeliak mata aku tengok weh. Haaaaa western style weh, kemahen nama pun Sandwich Bistik lah, Roti Canai Bistik lah, Kebab Bistiklah...macam-macam ada. 

Betul juga, asyik makan roti canailah, nasi lemaklah, jemu oiiii, lagi2 makanan kt hotel tu lom tentu sedap, apa kata anda sendiri cuba menu sarapan baru disini.

Cadangan Menu Sarapan Sedap
So, pakcik tu yang cadangkan kepada kami menu ini, dia kata cuba dulu baru tau! Tudia lograt orang Kedah pekat sungguh, seronok dengaq pakcik ni dok berceloteh sambil tersenyum, cam ni lah kami nak, sambil makan ada layanan baik.

Meriah tak menu sarapan kami? Perghhhhhhhh! Tak pernah makan style mcm ni tau weeeeeeee

Kami order air bali dan air sirap, lawa plak presentation sirap macam tu aummm

My Husband order Roti Canai Bistik, rasanya memang garing dan sangat juicy, sebabnya ada rasa daging cincang yang di campur dengan sos black pepper, mayonis, kemudian di salut dengan telur wowwwwwwww, makan plak dengan style western ada pisau steak dan garfu. Suami pun puji sedap.

Qaiser ilman makan French Toast, amboiii budak ni, makan roti bakar, hehhe tapi dia memang peminat roti bakar pun, habis sekeping dia sebat sorang. Lagi satu umi makan hehehhe tolong makankan lah 

Sandwich Bistik atau senang cakap Roti Bistik
Rasanya bila di potong rasa roti bakar, ada rasa hirisan daging cincang yang dimasak dengan sos black pepper, sedapppp oiii bila terasa mayonis dan telur disalut denga roti bakar macam ni, makin makan makinnnn berselera, tak adalah rasa kenyang sangat dan tak berat sangat, just nice!!!!! Oh i like!

RM3.50 je 
setiap satu, murah kannnnnnn?


Bila di potong Sandwich Bistik ni, perghhh melimpah kuah daging blackpepper pekat tu....yummmmmmm

Licin sudah, ni tandanya sedap!
Ok lima bintang! hahahha

Pakcik ni habaq, nilah menu2 sarapan yang disediakan, wowwww kebab bistik tu mesti sedap kan...rugi tak cubaaa...huwaaa korang pi nanti try tau. Di jamin sedap!!!!!!!

Thumbsup! Kasi selfie depan kedailah, nama Restoren Terong alololololo unik nya nama dia senang nak ingat hahahha
Ini pengalaman julia satu family makan tika waktu itu, jika anda pergi dan servis kurang memuaskan sila cakap sendiri dengan owner kedai tu terus ye, masa julia makan okey je waktu itu...sekarang dah tahun berapa kan korang pergi haaaaaaaaa gitu...so hormati bingkisan perkongsian cerita julia dimasa ini...harap maklum.

Alamat: 
Restoren Terong,
Kompleks Pekan Rabu Langkawi
(Landmark: Bersebelahan dengan Geo Park Inn Hotel dan SPAD/LHDN)

 Tudiaaaa, 2 keping tentatif yang julia kumpul dan buat sendiri sepanjang 8 bulan, hahahha tapi tak semua lah ikut, just make in 1 draft senang lah nak pilih, okey dimana destinasi sightseeing kami selepas ini, tungggggguuuuuuu part seterusnya ya! Mmuahhhhhhh!

Jangan Terlepas Episod Travelogue Dibawah... 
Langkawi Aku Datang | Part 1 click HERE
My Hotel Langkawi | Part 2 click HERE
Laksa Kaw Ikan Sekoq | Part 3 click HERE

36 comments:

  1. Sedapnya breakfast ala western.
    Nt pergi langkawi sy nak cari breakfast kat sini.


    Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY

    ReplyDelete
  2. roti bistik ni macam mengiurkan selera plak juju... hu hu hu...

    ReplyDelete
  3. bestnye .. baru cdg nk p langkawi.. tp memboyot ni pyh plk.. kena tgu bersalin nt boleh refer entri ju ni .... nice sharing :)

    ReplyDelete
  4. Huishhh menariknyaaa menu diaaa... kenapa lah haritu tak pergi.... huaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. wow.. menariknyaaaa....rugi tak pergi dulu.. tau pon tak..hahaha..

    ReplyDelete
  6. kalau sempat akk terjah restoran terung ni..
    memang nampakla sedap!!!

    ReplyDelete
  7. wowww..in sha Allah nnt nk try..ptg bukak x ju?sebab ktorg inshaAllah hotel kt cenang so mcm jauh jgk nk ke pekan kuah..klu bukak ptg ok jgk..

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum
    singgah ptg
    hari ini bz sangat x sempat nak BW

    ReplyDelete
  9. Wah!!!lain daripada yang lain. Lain kali kena turun jugak pekan kuah untuk try roti canai bistik..biasa pusing2 belah pantai chenang je

    ReplyDelete
  10. meleleh air liur fai tengok gambar2 makanan tu... alahaiiii.. tgk dlm gambar pun dh nampk sedappp. dh la murahhhh. yg rasa terliur sangat bila tengok sandwich bistik tu...

    ReplyDelete
  11. Nampak sedap dan yang paling penting reganya tu okay sangat...Bolehlah cuba tapi bilalah nak ke Langkawi lagi..

    ReplyDelete
  12. Lapar tengok makanan pepagi ni. Hahaha

    ReplyDelete
  13. Besaq dah anak bujang Ju.. hehe...

    ReplyDelete
  14. tak dpt lak aida gi sini, julia.
    sebab kami bekfes da free kat asrama ha ha ha....
    but memang mengliurkan la semua nya.
    sure kenyang!!!

    ReplyDelete
  15. wowo Kak Julia.. siap tentatif gempak seh..
    terbaik gitu..

    ReplyDelete
  16. pergh firstime nampak macam ni..memang nampak sedap

    ReplyDelete
  17. minggu ni eyza gi Langkawi.. leh gi try makan kat sini.. Tq Julia.. ;)

    ReplyDelete
  18. wah terus x sabar nak g langkawi tahun depan

    ReplyDelete
  19. assalammualaikum sis...saya isteri kpd owner restoran terong ingin mngucap kan brbanyak banyak terima kasih di atas kesudian sis dtg ke kedai kami...alhamdulilah nmpaknya mcm sis trtarik dgn menu yg kami sediakan...jika sis dtg semula ke lgkawi jmput lah skali lg ke kedai kami...skarang tuk brafast kami ada nasi lemak telor gedik...hihi.bunyi msti klakar kan...untuk lunch plk plg mndapat smbutan set asam pedas ikn bawal dan set ayam penyet..dan byk lg menu yg mnarik...sis yg lain kalo dtg ke lgkawi jemput lah singgah di restoren kami....TERONG CAFE & RESTAURANT....trima kasih skali lg....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy akan ke Langkawi bln dpn..xsabar nk ke restoran pn :-)

      Delete
    2. Roti canai tu dihidang sejuk sbb dh dibuat lebih awal. Hanya bistik dipanaskan dan diletak atas roti canai tu. Pilihan sarapan lain teramat kurang. Servis slow. Yang sedap hanya telur mata kerbau je.... Perlu meningkatkan servis dan pilihan mknn lain

      Delete
    3. Bagus!...julia share pengalaman breakfast kt sini time servis ok...tauke kena take note la...kalau tak entry ni akan saya hide dari tontonan umum...hanya sebagai pengalaman sebenar semasa menikmati hidangan di sana yg okey tika itu...

      Delete
  20. not recommended...servis truk..makanan x OK..roti canai bistik menu mmg lain Dari lain to rase out..ini first time n last xkn mkn kt cni LG klu dtg langkawi. hrp xkn ade LG yg terkena..
    (bru Sgt pas mkn geram terus comments kt sini)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus komen kat sini, masa saya pergi makan semuanya okey best...servis pun cun...maybe bukan rezeki awak kot time tu masa pergi...len kali bagi terus dekat owner kedai...cakap dan kompelin kat situ juga...ini pengalaman saya...so hormat cerita pengalaman jujur saya...sekian.

      Delete
    2. Bagus komen kat sini, masa saya pergi makan semuanya okey best...servis pun cun...maybe bukan rezeki awak kot time tu masa pergi...len kali bagi terus dekat owner kedai...cakap dan kompelin kat situ juga...ini pengalaman saya...so hormat cerita pengalaman jujur saya...sekian.

      Delete
  21. last time ke langkawi, makan fastfood je. haha

    ReplyDelete
  22. wow bestnya shopping coklat.. nampaknya kena bawa beg yg boleh lipat.. nnti senang bawa dan isi apa yg patut.. tapi airasia bag naik atas kapal boleh bawa 7kg je kan?

    lagi satu, coklat import dr luar negara tu ada halal tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. for sure kita kena belek kandungan setiap coklat kan...halal atau tidak kita kena baca satu2...

      Delete
  23. Not recommended too!!! limited menu..indah khabar dari rupa..maybe dulu2 ok tpi sekarang k/o! just visited recently.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus komen kt sini...at least diorang alert len kali kan...masa julia makan servis ok pulak...maybe bukan time cuti sekolah...

      Delete
  24. Assalamualaikum pn julia.klu xkeberatan, bole x emelkn tentatif tu kt cikgimoon@gmail.com. terima kasih daun keladi 😊😊😊

    ReplyDelete
  25. assalam..
    sis klo boleh email kat sye itenary tu...
    plan nak p bln 11..tq

    ReplyDelete
  26. Assalam puan, boleh tak nak minta itenary tu ke email saya..nadhrah_u@yahoo.com..terima kasih puan julia..=)

    ReplyDelete
  27. Assalam puan, boleh tak share tentatif 4 hari 3 malam kat langkawi tu? email saya wancerberus@gmail.com ..terima kasih puan julia.....

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com