Langkawi Aku Datang | Part 1 | Julia Johari
Booking.com

Langkawi Aku Datang | Part 1


Hiiii korang, lepas subuh aku nak update blog terus dari hotel hihi . Saje lepas gian story pasal kunjungan julia dengan family ke Langkawi 4 hari 3 malam. Semalam suasana pagi kat airport KLIA2 tenang sangat, breakfast kat KFC je senang dekat dengan pintu sekuriti imegresen. Aku pakai simple dan selesa sudah.


Paling syok layan kerenah budak bujang ni, kisahnya nak sangat naik kapal terbang si tecik ni hari2 tgk langit cakap umi nak nek apal tebang...tu dialek dialah cakap. Suka sangat naik hahaha budak2 kan. Mujur trip murah je pergi balik untuk 4 hari 3 malam RM300 je. Jimat booking dari tahun lepas sempat kumpul duit alhamdulilah. Tu yang nak beli si mek Corelle tu hahahaha.

Yeyyy nak mendarat dah...7 tahun baru mai balik huhu
Tangga mai dah hahaha

Pas dah selamat touch down kat Airport Langkawi sekejap je weh dari jam 10 pagi sampai jam 1050 gitu, jap je tak rasa montot panas dah sampai hahaha tu aku prefer naik flight dari naik kereta sebab jimat tang masa.

Pastu suami inform dengan kereta sewa cakap dah sampai sebab dah bagi tau ittenery jam berapa kan senang siap2 dia tggu kat gate airport.

Kami ambil Saga SE Putih je jenis auto, RM70 sehari ada permit. Ingat nak ambil Vios ke apa kan tapiiiiii SPAD sekarang tengah buat rondaan giat sekarang kat Langkawi...ohhh depa banyak bagi kat pelancong kereta sewa tak ada permit lah ni selama ni. Eh korang hati2 ye bila nak sewa kereta kat sini. Pastikan kereta ko bawa tu ada permit. Kang silap haribulan kena tahan sana sini dah ke buang masa tu.



Selesa hotel bajet ni

Lepas dah settle bab kereta sewa tengok jam baru 11.30 hmmm nak pi hotel ke tak...nak pi ke tak...asben cakap kita selumber je lah pi macam Hatyai dulu ye hotel leh check in seawal jam 10 pagi hahahahaha kannn gamble je lah.

Pi punya pi tengok dari jauh hotel ni perghhhhh gah juga dari jauh wpun kat tepi bangunan tu ada buat reno sikit xperlah tak jejas apa pun kan. Nanti aku citer khas part lain ttg hotel ni. Sekarang aku tak leh citer sebab faktor keselamatan family aku gak. Sabor.

Lepas solat Zohor, lunch sempoi kat gerai makan tepi jalan pekena lauk nasi gulai ikan banjir sedappp nak arwah...3 org makan RM26 je murah nak arwah gak...sedappp oiiii sampai aku tak terambil gambar sebab lapaq sangat hahaha.

Pastu terus pi Kompleks HIG yang terbesar tu...syoklah dok dalam tu luassssss kemahen siap ada troli banyak macam nak soping barang dapur padahal lautan coklat dan Corelle hahahahaha nanti aku citer part lain tang ni...ni summary sikit.


Corelle Hunting

Kawan2 aku komen dalam FB banyak pandangan tentang mek corelle ni...nanti aku pikir balik camne. Aku memang minat tu nak beli satu set buat pakai hari2...sebab pesen aku tak suka beli simpan. Kalau sayang simpan je baik tak yah beli prinsip aku gitu. Tu yang pikir tu. Kena survey puas2 dulu sini dok 4 hari.

Senja

Nanti aku citer lagi ye...nak pi mandi pagi ni, solat pastu gerak pi sightseeing, terjahan pertama dimana?

Pi follow instagram dan fb julia...sat gi dia story panjang lebaq mcm dalam karangan blog....hahahaha. Bye.


20 comments:

  1. wahhh bestnya jue pi langkawi yer.. happy holiday laling..=D

    ReplyDelete
  2. Laaa..dah sampai langkawi rupanya

    ReplyDelete
  3. Bestnya..dah lama tak pegi langkawi..tiba2 terasa nak pi lagi..
    http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2011/01/holiday-langkawi-part-1-dataran-helang.html

    ReplyDelete
  4. Dah lama x pi langkawi....boleh pegi nti nk beli periuk vision

    ReplyDelete
  5. dah lama yong x pi langkawi. last pu msa umur 21. la dah 26.nma ja org kedah..hehe

    ReplyDelete
  6. Lama betul tu ju x g langkawi...mesti puas jalankan

    ReplyDelete
  7. seronoknya Juju dapat pi bercuti...

    ReplyDelete
  8. Gigih tau iolss bukak nset nk bace citer langkawi uolss..hihihi..nape tah kene block plak blog2 kt opis skang ni..mencikkk! Ju bli x corelle?ok ju..bebaloi klu bli..il wat pakai hari2..senang..ringan..

    ReplyDelete
  9. tak sabar nak terjah langkawi for the 1st time..hiks!!

    ReplyDelete
  10. best sangat laa...kenapa lah jauh..huhu

    ReplyDelete
  11. Baca entry ju mmg x pernah menghampakan..rasa cam ciknad pon dah sampai ke langkawi..."hidup" la cara penceritaan ju...

    ReplyDelete
  12. bestnye g langkawi..kite tak pernah pegi lagi .

    ReplyDelete
  13. tak citer ke set mana yg julia beli :)
    hi hi hi... ptg ni aida nak rayau kuah lagi.
    maklum la kan ari ni cuti kat kedah.
    nak beli skit ptg ni :)

    ReplyDelete
  14. Kak Julia.. kalo tak keberatan nanti share harga Correlle skali boleh ? hehehe..
    boleh compare harga.. murah betul ke kalo kat Langkawi tu ? pi Langkawi tak pernah tengok plak hehe..
    skrang da rasa mcam nak beli pulak..

    ReplyDelete
  15. boleh share nama hotel budget tak?

    ReplyDelete
  16. boleh share nama hotel budget tak?

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com