Seronoknya Naik Langkawi Duck Tours | Part 5 | Julia Johari
Booking.com

Seronoknya Naik Langkawi Duck Tours | Part 5

Bila sebut Langkawi Duck Tours apa yang kita bayangkan sudah tentu Itik gergasi kan, hahhaha lama dah simpan angan-angan nak naik Duck Tours ni, kat Melaka sudah lama ada, tapi tak naik pun, memang nak naik dekat Langkawi nanti bila my son dah besar sikit, dulu my son Qaiser ilman tu masih baby lagi, sekarang dah umur 3 tahun, just nicelah julia bersabar punya lama nak naik Duck Tours kan.

Duck Tours ni baru lagi ke?
Tak lah, dah berzaman dah lama ada kat Langkawi pun, dok tengok dalam Google dan rakan-rakan yang dah naik kata menyeronokkan, itu yang terbooking flight murah dari tahun lepas lagi semata nak naik Duck Tours Langkawi. Rupa-rupanya memangggggggggg....jap gi citer hahahhaha.

Macam Mana Nak Ke Langkawi Duck Tours?
Memula, aku borak dengan suami, pasal nak naik Duck Tours ni lah beb, aku jenis buat tentatif je, alamat aku on the spot pakai Google Earth kat hp je, cari punya cari pelik alamat tuju kat Sky Cab, takkan naik Duck Tours kat Sky Cab tu kot, mana dekat dengan laut hahahahhahahhaha (tu melawan lagi tu sebab tak percaya kan ceh).

Pastu suami aku ikut je lah jalan nak ke Telaga Harbour kawasan tengok kapal-kapal mewah tu kan, nampak signboard nak ke Sky Cab, nak ke Duck Tours hampeh aku tak nampak signboard pun, kebetulan nak pergi 3D Art Muzium sekali, pun hampeh gak mata aku tak nampak signboard. Hoiiiiiiii, mula ar aku panas bontot dalam kereta, aku cakap kat suami, papa tak mau lah naik Sky Cab, dah pernah naik dah dulu, pa pun pernah naik kan, Qi nanti besar baru naik Sky Cab, bahaya tecik lagi tak berani nak kejar atas tu hahahhaha gayat!

Sesampai je di Oriental Village
Haaa, kome sesampai je nak dekat Oriental Village Langkawi yang femes tempat orang naik kabel car tu, kami nampak satu bayang dari jauh dok jalan bunyi kuat plak tu rupa-rupanya itulah Duck Tours, melompatttttttttttttt aku dengan Qi dalam kereta, yeyyyyyyyy yeyyyyyyyy yeyyyyyyyyy tu lah Duck Tours, hahahhahah ko tak tau aku punya happyyyyy macam budak kecik dapat cekelat....manissssssssss je senyummmm aku cam kat bawah ni cer nengok hahahahaha

Harga Duck Tours + 3D Art Muzium?
Korang, take note sini sangat penting. Bagi korang yang belum pernah pi naik Duck Tours Langkawi dan masuk 3D Art Muzium Langkawi, julia sarankan anda beli TIKET COMBO!!! Pergi dekat kaunter Duck Tours kata saya nak beli Tiket Combo sekali dengan 3D Art Muzium tau, sebab harganya jauhhhhhhhh lebih murah dari korang beli asing-asing. Serius ni. Lihat perbandingan setelah julia temuramah harga dengan pokcik Cina kaunter.

Harga Asal Pembelian Asing 2015
Duck Tours Langkawi - RM38
3D Art Muzium             - RM30
Total                              - RM68 SEORANG

Harga PROMO COMBO 2015
Duck Tours Langkawi - RM38  RM30
3D Art Muzium             -             RM30
Total                              -             RM60 SEORANG x 2 orang 

Jimat RM16 pilih COMBO.
Jumlah Besar untuk 2 orang Dewasa RM120 sahaja !!!!!!!!
My son umur 3 tahun FREE !!!!!!!

Lepas beli tiket, tak sampai 5 min dah sampai dah Duck Tours Langkawi, yeyyyyyyyy inilah jadual perjalanan kami.

Geng kuat selfie, hahhahaha sampai pelancong dari China tu pun sorokkan muka hahahhahah jagalah geng ni akan selfie sampai fengsan dalam Duck Tours Langkawi, sure korang menyampah tahap dewa, pedulikkkkk!


Julia dapati, Duck Tours Langkawi ni lebih selesa dan selamat untuk dinaiki terutama dari peringkat umur bayi sehingga kanak-kanak sebesar Qaiser ilman, sebabnya ia sangat seimbang dan tak gayat walaupun tinggi, teruja betul my son dapat naik Duck Tours, Ya Allah, dapat duit sejuta pun tak dapat beli senyuman seronok anak julia. Kami happy! Cuaca pun baik sangat2, alhamdulilah.


Anda hanya perlu hayati keindahan alam lautan Langkawi di kawasan Lautan Telaga Harbour, scroll perlahan-lahan, hayati permandangan menarik dan selami ketenangan hasil sisipan gambar yang kami snap di atar Duck Tour Langkawi. Jemput.

Sekarang kita sudah sampai dikawasan Boat mewah, kata tour guide duck tours, katanya dalam bot mewah ini ada penginapan ala-ala hotel mewah, RM21k semalam, perghhhhhhhhhhhhhhh 

Subhanallah, cantiknya, gambar semua tidak di edit langsung, inilah kecantikan dan ketenangan yang sangat dinantikan, cantik sungguh!

Jangan jemu, sebab gambar kami jer berlambak, dok sakan bergambar sampai mat-mat from Bangla pun nakkk jugak selfie lagi hebat dari kami hahahhaha adoiyaiiiii


My son suka sangat pakai Life Jacket ni, dia tak mau bukak sampai ke sudah, katanya umi nak mandi pantaiiii laaaaaaa....mandi pantaiiiiiii (siap cebik muka tak nak turun dari Duck Tours wakakakkaaak)
Seronok lah tu.


Mat Bangla depan aku ni mak aiiiiiiiii aku rasa diorang ni pun pelancong asing ni tapi tahap orang2 kaya kan, dia punya amik video dari tadi tak sudah2 selesai, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Perangai sebenar tuan punya blog, kantoiiiii suami amik pic aku hahahhahahha.


Pakai baju biru tulah tour guide Duck Tour Langkawi, dia bagi tau macam-macam, nanti korang naik dia citerlah dalma lograt Kedah pekat! hahahha

Mat from India rasanya sebelah husband aku tu, awatlahhhhhhh muka gitu hahahhahahaaa abaikan, my husband seronok, nampak sgt dia happy! Masing2 1st time naik kan hehehe

Kahkahkahkah!

Lama jugak pusing2, puas hatilah beb, berbaloi bayar sebab puas hati. Tengok tu dah sampai....

Laluan Duck Tours nak mendarat

tadaaaaaaaa dah sampai kat Darat, time ni Duck Tours tetiba berhenti, rupanya diorang sembur air kat tepi bot, air garam laut kan, nanti lama2 karat plak si Duck Tour tak cantik nanti. Cantiknya permandangannnnnnnn!

TAK PUAS?
Jom naik Langkawi Duck Tours sama-sama!
Klik Video, mesti anda suka video julia ambil khas untuk korang tengok.

Korang, nasihat aku, kalau ke Langkawi, naik lah Duck Tours, aku sampai laaaa ni kat KL dah aku nak naik lagi sekali, besttttt nak mampus, perghhhhhhh! 

Mujur amik video terubat sikit rasa rindu hahahhahah....next episod will be 3D Art Muzium....yeyyyyyyy!

Jangan Terlepas Episod Travelogue Dibawah... 
Langkawi Aku Datang | Part 1 click HERE
My Hotel Langkawi | Part 2 click HERE
Laksa Kaw Ikan Sekoq | Part 3 click HERE
Breakfast Tempat Sedap | Part 4 click HERE

22 comments:

  1. Wow! Very elaborate and extensive review. Very good girl. Thank you for the info, :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq so much Encik Zainudin!
      Saya baca komen anda pun seronok :)

      Delete
  2. Replies
    1. Memang besttttt...berbaloi duit RM30 sorang, murah dan memang pengalaman hebat

      Delete
  3. Duck tours tu mengingatkan Bunda pernah naik masa pergi rombongan 'jiranita' kat melaka beberapa tahun dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh nanti nak naik kt melaka pulak...tp ari tu dah naik Melaka punya bot tu, Melaka River Cruise, takut sama je jalannya.

      Delete
  4. entri yg pdt infomasi... terasa nak ke sana plk

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik, tq so much, sis suka buat entry yang puas hati nak baca, jom pi lagi sekali hehehe

      Delete
  5. baru tau juga ni pasal duck tours tu ^^

    ReplyDelete
  6. dah lama tak pegi langkawi. budak budak mesti suka naik duck tours tu.

    ReplyDelete
  7. Bestnya. Nampak duck tours masa kat Melaka. Langkawi tak tau bila nak sampai lagi hehe.
    Cik Juli cantik betul. tak selekeh pun

    Tips Cantik dalam 10 Minit

    ReplyDelete
  8. Seronoknyaaa kak. Rasa nk buat plan trip ke Langkawi pulak :D

    ReplyDelete
  9. last time pergi langkawi thun 2011.. adehh tringin pulak..

    ReplyDelete
  10. kali ni pegi confirm kene naik..mmg xprasan sebelum ni duck tour kt ctu..bila tny akak br ni..die bg tau kt cable car tu..pastu br teringat ms parking nk gi cable car tu mmg ade prasan ade duck tour seketui kt ctu..danish penah naik kt the mines ms umur sethn lbh..tp ms tu mmg xpaham ape..skang ni sesuai la nk bwk lagi..mesti seronok tu..
    ju..mat bangla ttu nk ade kenangan jgk naik duck tour..nnt blh tgk video tu byk2 kali..hahaha

    ReplyDelete
  11. bestnye .. teringin sgt nk naik ni.. kat melaka pun ada rasanya kan?

    ReplyDelete
  12. Ena teruja giler naik benda ni dulu... Masih tertanya, acanolah tayar godang tu masuk dalam air.. dan boleh terapung.. hahah best best! Satu pengalaman yang menarik

    ReplyDelete
  13. x pernh tau pun pasal duck tour ni...nnt g langkawi boleh try..invest sikit lah tuk benda yg xde kt kl ni:)

    ReplyDelete
  14. Eyza pun x pernah try ni.. pg Langkawi nnt kena try.. ;)

    ReplyDelete
  15. view cantik tu yg buat kita puas ati kan?

    ReplyDelete
  16. tiap kali pergi nik sky cab.. tak pernah tergerak hati nak naik duck tour.. hahaha.. rase macam lepas ni kene try naik ni..

    ReplyDelete
  17. Assalam julia,
    waaaaa
    macam best ja naek duck itu
    ritu iols pi xsempat naek
    sob3

    ReplyDelete
  18. jue.. paling awal kul bape duck tour ni?

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com