Umpatan Periuk Doraemon | Julia Johari
Booking.com

Umpatan Periuk Doraemon


Kembali bersiaran, nak dekat tengahari ni pasti ramai dok pikir nak makan apa kan? Alah hari-hari korang tanya kt diri sendiri nak makan apa betul tak? Sekali sekala ada korang terfikir tak masak sekali sekala kt ofis (bukan selalu tapi kalau selalu ko johan jimat). Ada yang kata haaa guna elektrik kt ofis dosa, eh eh eh dah tu korang dok buang masa tengok FB lama2, dok on charger hp tak stop2, dok chatting kt pc lama tak ke nama yer dosa? Hahahhaha adoi adoi manusia di luar sana, periuk doraemon julia ni just guna 5% je elektrik kt opis setiap hari dan my big boss suka tengok we all guna periuk doraemon ni di opis, sampai my big boss pun terjebak sama suruh belikan periuk doraemon ni utk anaknya di IPT. Well done boss :D julia tahu boss mesti baca sebab bos suka usya blog saya kan kan hahahhaha opsss. Ampun :)

Nak beli periuk doraemon klik --->  Lazada Malaysia


Takmau cerita panjang, meh sini julia nak bagi kredit link kepada mereka-mereka yang diluar sana menggunakan istilah periuk doraemon ni dengan nama mereka sendiri cam CLB (Cooking Lunch Box from Mama Jue). Beliau kalau menulis entry mention nama tu comel what, takpe nama baru why not. Kak Izwa pun suka guna nama periuk doraemon, hahhaha senang kan kak nak ingat sebab doraemon means semua senang, semua mudah, semua on the spot leh makan cm kt rumah, itu sebab julia bg nama periuk doraemon, patut sejak akhir-akhir ni toys doraemon lesap di pasaran hahahhaha... :p


Menu semalam
Bihun Sup Telur Separuh Masak
Nak arwah masa makan, sedappp gila amat2...eh! melampau aku puji hahahha

Cantik tak carpet baru periuk doraemon julia? 
Beli kt Daiso One Utama je, dah lama nak beli kawan baru kt dia, hehehhe so nampak comel sikit nak masak kan, bersemangat tgk pink polkadot munga2 ni weeeeeeeeeee


Depan belakang leh guna, jimat duit :)


Umpatan review pujian di group FB. 
Julia pun terkejut kak Hamimah yang tag kt FB (Thank you sis mimah), julia pun x pernah join lagi group ni, zasss terus join hahahhaha terima kasih semua suka baca review saya, saya tak jual, saya review je sebab saya puas hati.

 Kak Hazliana Yahya, kawan pertama saya di opis yang terjebak sama dengan julia beli terus periuk doraemon, ini contoh portable mini kitchen yang sangat kemas, korang tiru kak yana ni tau. :) 
Tak lupa pada new opismate saya Syahila (Lala) yang baru terjebak beli periuk doraemon ni di Damansara sebab nak on the spot nak bawa pi Hotel kt Gold Coast...perghhh lama2 korang pun tengok tak tahan nak terjebak menda jimat weeeeeee

Click Link Umpatan Mereka 

Mama Hadif: Link 1

Mama Jue: Link 1
                 Link 2
                 Link 3
                 Link 4

Sue Izza: Link 1

Kak Izwa : Link 1
               : Link 2
Sapa lagi yang suka buat bukti mcm ni sila kasi link dibawah komen ini ya, nanti saya masukkan dalam list umpatan positif periuk doraemon hehehe :p
Best kan baca, umpatan positif mereka membuat ramai geng mak-mak, geng anak dara terjebak, eh geng bapak takmo terjebak ke, leh masak bagi isteri gak makan hehehhehe...nanti julia bersiaran di lain rancangan ya...bubyeeee dan terima kasih semua...mmuahhhh!

27 comments:

  1. yang dok cakap macam macam tu dia jeles sebab takdek periuk doraemon. hahaha

    ReplyDelete
  2. Julia.. i tak dan masak sebab duk pindah2 mcm ni

    ReplyDelete
  3. Periuk camni lah penyelamat peruk bagi bebudak backpackers yg travel ke negara yg susah nak dapat makanan halal....

    ReplyDelete
  4. sy blm terpikir lagi nk guna sbb xreti nk masak skjp2 ni hehe

    ReplyDelete
  5. Wow! Sound interesting.. Maunya terjebak sekali nih.. Hehe.. ^_^
    RosmizaAliDotCom™

    ReplyDelete
  6. fuiyoo.. glamer ngalahkan retis laa periuk doremon julia ni... so, masak dalam opis, lunch hour julia x keluar opis laa ek?? memg jimat abes nii../

    ReplyDelete
  7. fuiyoo.. glamer ngalahkan retis laa periuk doremon julia ni... so, masak dalam opis, lunch hour julia x keluar opis laa ek?? memg jimat abes nii../

    ReplyDelete
  8. den pun dah lama beli benda alah ni. tp masak makanan anak. masa nk cari resipi utk mak, terjumpa blog nih. bgs utk resipi2 sblm nih. hehehe.. jemput ke page Homemade Food for HDAE. ada yg guna ELB nih. itu nama singkatan saya panggil. :P

    ReplyDelete
  9. kalau ikutkan byk sangat dah benda kita amik dr office...macam Sally sendiri pun akan mintak kebenaran bos la kalau nak print assignment...jgn la pandang semua benda negatif...jimat tu kan bagus! :)

    ReplyDelete
  10. dah hampir terjebak gak ni.. sebab dah riki2 periuk ni kat Lazada.. hahaha

    ReplyDelete
  11. dasat penangan juuuu...ramai terjebakkk...tggu masa kita lak terjebak sama...haha

    ReplyDelete
  12. hehehee umpatan pujian melangit ni :) so sweet thumbs up dik sebab berjaya sebarkan kebaikkan bersama..

    ReplyDelete
  13. memang bagus la periuk nih..Ju..nampak nya ju boleh buat kempen la..kempen jangan makan kat kedai..hahah..sekarang ni anak2 pun kita pulun pagi2 bagi bawak bekal tak bagi beli maknan kantin..seiring la dengan kempen guna periuk doraemaon nih..hahahah

    ReplyDelete
  14. dah beli jugak ju tapi blom rasmikan lagi..heheheee

    ReplyDelete
  15. dipanggil periuk doraemon rasanya sebab banyak kegunaan kan?

    ReplyDelete
  16. klu ada anak kecik ni bgus bwk travel ni...

    ReplyDelete
  17. teringin nak beli..tunggu2...nnt akn dibeli gak..

    ReplyDelete
  18. tqqqq letak link kita jugak hehehhee

    ReplyDelete
  19. salam julia..saya pun dh beli online..terima kasih kongsi..xpernah miss singgah blog ni..best sgt

    ReplyDelete
  20. Periuk doraemon. Memang comel bunyinya. Memang sesuailah kalau nak guna di IPT bagi yang duduk di hostel. Nak try beli jugalah bila dah ada fulus sendiri. =)

    ReplyDelete
  21. tgok tajuk mcm ada yang mengumpat...tp hehehe...ramai yang satiesfied erk...

    ReplyDelete
  22. FUYOOOOO.. kira chef julia di office la ni. dlm masa sama bole main masak2. best2..

    good idea

    ReplyDelete
  23. Uwaaaaa jue.. actually farah pnya periuk mcm jue nie dh sampai.. tp condition dia tak elok.. lampu tak menyala.. uwaaaaa...stress terus! :'(

    ReplyDelete
  24. Uwaaaaa jue.. actually farah pnya periuk mcm jue nie dh sampai.. tp condition dia tak elok.. lampu tak menyala.. uwaaaaa...stress terus! :'(

    ReplyDelete
  25. hohoho..ingtkan umpatan negatif td..hihi..
    periuk doremon mmg terbaik..nk bli, tp xbli2 lg..tggu baby bsr sket..nnt sng nk msk bubur dlm tu klu travel..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com