Sebenarnya, jadi mak ni dia kena jadi guru atau senang kata pensyarah. Juju lebih banyak bersyarah. 

Korang tengok tak pensyarah kat universiti tu ajar korang mcm mana? Dia bising je kat depan kuliah,  selain tu korang kena berdikari buat kerja khusus yang di amanahkan. Kalau tak buat? Haaa ko dok situ jadi tukun haha.

The more you learn, the more you earn sayangku.

Begitu lah aku didik si Abg Qi ni... 8 tahun dah aku set otak dia, otak universiti! Ehhhh awal sangat tu juju... siapa cakap awal? 

Kalau tak mula dari sekarang, diorg akan buat TAK TAHU, NANTI BESAR ASYIK NAK BERGANTUNG DGN ORG.... 8 tahun hidup apa yang dia dapat jana? Ye jawab soalan berkaitan dengan alam sekeliling dan diri dia. Baru dinamakan dia belajar dan guna otaknya 100%. 

BUKAN SUAP, SUAP, SUAP JAWAPAN...INGAT ANAKKU, NAK BERJAYA KITA KENA FIKIR, BELAJAR DARI KESALAHAN. 

ITULAH NAMANYA BELAJAR! 

SERONOK TAKKK? 

OF COURSE SERONOK HAHAHA

***2 gambar diatas adalah hasil usahanya. Bukan dari juju langsung. Aku dok kecoh je suh dia fikir. Haaa nampak mak rangers, wpun ada kuasa api mcm²...dia laser aje...x kasi langsung free jawapan, so ni la hasilnya dia FIKIR, DIA DAPAT excited betul budak ni tau bila 20 markah dia buat semua betul.

Tqqq teacher sekolah dia, selalu bagi homework dalam Goggle Classroom hebat². Senang main tarik² je jawapan tu terus dapat skor on the spot.

Padahal susah gak ayat belit² tu. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Sekian dari didikan mak ko rangers anak ku, ayuhhhh copy mak copy mak ๐Ÿ˜๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

        #AbgQi #8tahun #2020 

3 Comments

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)