One day fine, nak beli set pinggan mangkuk yang warna warni ikut tema dan set. Lusuh dah mangkuk pinggan cap Eco ni hihi

Mi Kari Nyonya juju masak hari ni. ๐Ÿคค
Lama dah kepingin nak makan Mi Kari Nyonya style. 

Juju masukkan sedikit bunga kantan, hirisan daging lembu, taufu goreng, dan bebola ayam.


Aroma tu bikin semerbak sangat. Idea juju sendiri variasikan menu Mi Kari, tu jadi Nyonya style. Hiris sedikit lagi kelopak bunga kantan segar masukkan dlm mi kari sebagai hiasan, perah limau nipis. 

Abg Qi menambah 3x, org dh khatam makan dia dok la tambah. Katanya lama dah nak makan Mi Kari umi. Tambah jiran ketuk rumah pun tak dengar langsung semua pakat syahdu je. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Nak resipi? 
Tengok gambar terakhir. Sekarang juju pelan² nak compile gambar berbentuk resipi jenis flyer warna warni senang boleh kumpul sekaligus satu album di blog akan datang sebagai rujukan pembaca nanti. 

E-Resipi edisi khas dari dapur #JuliaMasak
Doakan juju ye. ๐Ÿ˜‰

Selamat berbuka puasa semua. ❤⚘



4 Comments

  1. Juju macam sama dengan kak ana suka buat mee kari nyonya ni sedap kan lemak2 je rasanya :)

    ReplyDelete
  2. Sekarang memang Diah pun pakai Numee je, berkenan tekstur dia tu

    ReplyDelete
  3. Cantiknya cara buat poster resipi tu

    ReplyDelete
  4. perghh sedap tu kak oii..boleh cuba ni

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)