Canggihnya Order Online Makanan Seafood Terus Ke Rumah - Crab Factory | Julia Johari
Booking.com

Canggihnya Order Online Makanan Seafood Terus Ke Rumah - Crab Factory

Rindu weh nak makan seafood boil, ala seafood yang makan atas meja dengan alas kertas putih besar-besar tu kan... bestt ooo dah 2 kali makan dulu-dulu masa gathering dengan rakan-rakan blogger, dulu pi makan kat restoren dia lah, nak kena menapak dan kena set time dan hari nak pergi...but now boleh order online yeyyyyyy! Haa lagi mudah kan, duduk dekat pejabat ke, dalam kereta ke, dekat rumah ke, di mana sahaja kita guna handphone order online, terus dia hantar ikut destinasi yang terdekat dengan anda.

Pengalaman makan ketam dan seafood disini....


Bagaimana Cara Nak Order Online?

Pertama sekali korang kenalah duduk dikawasan Kuala Lumpur dan Putrajaya...sebabnya dia hanya hantar dikawasan terbabit sahaja. Kot-kot korang luar dari kawasan ini kebetulan turun KL nak makan seafood haaa boleh order online juga tau, boleh hantar kat hotel ke, kat taman ke, dekat mana sahaja asalkan area yang ditetapkan. 

Nak tahu kawasan terdekat anda, klik cawangan terbabit dan survey sendiri...

Bila dah kenalpasti kawasan terdekat anda, korang ikuti tutorial order online macam julia dibawah ye, senang je, siapa kata susah? Kalau dah teringin sangat nak makan seafood dan ketam yang sangat rare atau nak dijadikan surprise untuk tersayang inilah cara yang paling bijak!

Macam julia, julia order terus dari pejabat Parlimen Malaysia. Kawasan terdekat julia ialah Crab Factory iaitu dikawasan Petaling Jaya. So mula-mula sekali click page    www.crabfactory.com.my              

1. Log in atau daftar terlebih dahulu.



2. Masukkan alamat yang hendak di hantar, kalau error cuba adjust alamat berkenaan lebih ringkas.

3. Masukkan tarikh dan masa penghantaran, macam julia order 2 hari sebelum dan boleh adjust masa kalau tetiba ada emergency kan.        

4. Lepas dah set tarikh, pilih jenis seafood yang disukai mengikut bajet anda.

5. Seafood set - flower crab ni bagi julia sangat berbaloi order sebab banyak dan mudah dimakan.

6. Lepas ikut arahan jenis seafood dan sos, lihat di tepi order summary, disitu tercatat jumlah bayaran yang perlu dibayar.


7. Nak DISKAUN?
Sekarang julia nak belanja korang dengan diskaun RM100, tapi kena buat pembelian RM300 ke atas layak diskaun ni, bukan makan selalu, so grab diskaun ni berbaloi-baloi. 

Kod Diskaun...
"JULIAJ"


8. Bila dah masukkan kod diskaun berjumlah RM100, terus tekan klik proceed to checkout dan isi my details...klik next... next.  



9. Last sekali payment, melalui PayPal disini boleh bayar melalui kad debit dan kad kredit... 
Mudahkan, cepat dan jimat masa, kalau kata sibuk, ini cara paling praktikal order online.
Now jom kita bawa balik seafood bag ni terus ke rumah, nak makan dengan suami dan anak tercinta hoooyehhh.

Nak Komen Jujur... aku set masa order sampai 3.30 petang - 4.00 petang, Encik Aidil ni sampai 10 minit sebelum jam 3.30 petang wowwwwwww laju betul, dia terus call nombor julia sebab dah sampai bawah Bangunan Parlimen, dan terus aku cakap naik tingkat sekian-sekian.

Tadaaaaaaa...besar betul beg delivery dia kan...

Julia beli total RM250, ada caj penghantaran dan GST dalam lebih kurang RM20, okey what, tak payah penat masak, tak payah penat pilih ketam di pasar, tak payah pikir nak bayar parking, terus 4 beg sampai bersekali dengan set kertas putih, apron plastik, sudu dan garfu.

Sambil tunggu suami balik dari kerja, terus semangat nak bentangkan kertas putih atas meja setting siap-siap, haaa nak tau list yang julia order, tu diaaa, berderet deret hehe.

Tadaaa...siap dah!
Suami dah balik yeyy...so jom kita buka 2 seafood bag tu, kertas putih dan apron tu memang crab factory sediakan, besar tau kertas putih tuh, satu meja boleh cover, aummmmmm

Menu yang julia order, sos sweet and sour, sedap sungguh, yang ni sangat win, ketam bunga dia besar dan panjang, puas hati makan.

Ni lah Meat Crab, kalau nak order yang ini pastikan korang ada alat nak pecahkan cengkerang dia, kalau tak ada aku guna cara amik hulu batu lesung tu untuk pecahkan cengkerang keras dia, sempoiii.

Menu sampingan, ada ayam, nasi dan lain-lain seafood.

Suami dan anak happy face!
Apa lagi Lets Get Cracking :)

Macam-macam ragam dan aksi lihat keletah diorang makan seafood dari Crab Factory, best ooo makan kat rumah, makan baju tidur pun boleh bersila makan duduk depan TV layan drama atau bola kan hehe


Yeyyy licin! Paling best tak payah basuh pinggan mangkuk, sekali wrap je terus buang dalam tong sampah, huhh kalau ramai ahli keluarga better grab voucher diskaun RM100 tu, apa-apa baca T&C dulu ye, ada tamat tempoh tau...selamat berketam seafood you olls! Mmmuah!

Crab Factory is Delivering NOW! Hooray!

Enter Code: JULIAJ


What you get: RM100 off when you order food of RM300.


With this code, they will be entitled to RM100 off when they order food of RM300. Free Delivery will be applicable.

Terms & Conditions
                a.   One time use only at all 3 Online Delivery sites.
b.   Valid till 30th June 2016
c.    Value can be used towards the food bill only. 
The system however can’t deduct the minimal delivery & processing fees and GST from the voucher.
d.   For the 1st 50 users per outlet


Hurry! 
Valid for the first 50 users at each website. Yes, you can order from all 3 websites and get the same deal for your 1st time purchase at each!





Enjoy eating crabs and all things yum at home!

23 comments:

  1. Bestnya...mmg puas hati dgn harga yg kita bayar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye sangat puas hati sebab menu semua sampai panas-panas

      Delete
  2. Alaa..sayangnya cengkerang dia..bungkus buang habis tu..haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tak sedar makan berlambak cengkerang atas kertas tu pcl...marbelos

      Delete
  3. Wahhh. Dah x payah tempuh jem, traffic light, rebut tempat duduk kat kedai. Tunggu dan sampai dan makan. Nampak sedap pula ketam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai afiq...setuju...tak payah penat2...terus sampai tepat pada msanya

      Delete
  4. wah zaman sekarang seafood pun di hujung jari je . takyah susah susah keluar. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye di hujung jari...kalau hujan panas no hal diorang hantar kan...bestttt

      Delete
  5. Mudah dah kan sekarang, nanti nak beli online jugaklah :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. kannn...kt KL...nanti turun kl leh order mudah

      Delete
  7. Kenyang terbongkang la satu famiki makan ye..

    ReplyDelete
  8. Kenyang terbongkang la satu famiki makan ye..

    ReplyDelete
  9. Kenyang terbongkang la satu famiki makan ye..

    ReplyDelete
  10. sedapnya juju tgk seafood tu...senang bole delivery

    ReplyDelete
  11. Wow! ini kalau kakak tinggal di sana rasanya kakak pun terjebak sama ni:)
    Tengok Qi punya senyum pun tahu teruja betul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak zakie...seronok Qi cuba mkn ketam tu semua...

      Delete
  12. Juju.. Dkna hari tu order lobster tak sampai 200, makan kat rumah sampai pecah perot hahhaaa.. Ni kalo dapat less 100, kena ordee untuk family makan ni, makan ramai2... Syookkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa bagus dkna dah order...best kan yeyyy

      Delete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com