Rezeki Voucher ZALORA 4 Barang Kesukaan Wanita Datang Serentak ! | Julia Johari
Booking.com

Rezeki Voucher ZALORA 4 Barang Kesukaan Wanita Datang Serentak !


Dari hari tu lagi nak tebus, berhari-hari aku ambil masa nak pilih barang guna 3 voucher Zalora hasil berblogging. Korang mesti nak tau kan cam ne aku dapat? Buat review produk dan pergi event, tu sebab lah aku dapat, rezeki. So total dalam tangan voucher ratus tu boleh baca klik SINI. Banyak kan? Haa bila banyak FREE VOUCHER, mata aku berpinar, mula pilih itu tak kena, pinda balik, amboiiii kalau pakai duit sendiri tak susah pun nak klik bayar. Ni sebab FREE lagi susah nak pilih sebab ia ada syarat pulak dah.

Hati-hati Guna Voucher Zalora
Korang, ritu aku tebus lah memacam tapi bila tekan hantar pesanan, dia tak tolak amaun dalam rekod pilihan tu, total besar aku tetap kena bayar, so panik aku kejap, salah ke aku pilih barang tu, masih lagi bawah bajet voucher. So aku call lah Zalora on the spot, best lah customer service dia baik je jawab, dia batalkan semua pesanan aku yang dah berhari2 pilih tu, aku kena buat pesanan terbaru dengan new voucher kod dia email kat aku on the spot, tempoh tu dalam masa 2 hari, apa 2 hari??? Ayommmaaaa.

Kesalahan aku:
  1. Pilih jenis barang 3-5 working days nak hantar barang - aku tak leh pilih barang yang ada syarat tiga ke lima hari macam ni memang tak boleh tebus voucher. Kecuali pakai duit sendiri boleh ar kan.
  2. Pilih jenis barang guna voucher untuk 1-3 working days only. Itu customer service yang bagi tau, so korang alert ye, kalau terima voucher pilih barang yang ada kategori ni dulu, cantik lah macam mana sekali pun, air mata darah sekali pun kau nak barang tu its up to you, nak bayar cash terpulang, tapi RUGI ar kena tolak voucher lebih tu hidup-hidup. Oh tidak!
Lesson learn untuk aku kat sini. Bagus gak aku belajar kan. Untuk info kat korang gak nanti mana tau ghairah nak pilih barang sekali nak tebus, dia potong sikit je hehehhe. 

Korang ni dia RM165 aku tebus, leh agak tak apa aku beli? Julia banyak pilih aksesori wanita je, tapi tu pun mencabar gak nak pilih sebab kena bajet bawah paras harga voucher, nak tebus bukan leh tebus banyak kali, leh tebus sekali untuk 1 session, lepas tu tebus lagi untuk next session.

Zalora bagi sampul angpau merah, amboiii comel sangat sampul tu, yang lain tu apa?
Resit pembelian borong aku dan alamat pos laju kalau lah nak return barang kan. Tapiiii semua aku pilih aku suka, so simpan dalam laci ye dok hehhe.

Instant Shawl With Diamond
(Colour: Hot Lemon Yellow)

Aku pernah review dulu shawl ni kat entry SINI
Tu aku kenan nak beli lagi, sebab selesa dan tak panas. Yang penting just nice je labuh dia. Warna pun sweet, warna pastel dan lembut, sesuai lah ngan muka gebus aku tu hahaha.


Tadaa, pagi ni terus pakai, hahahha aku tak sabor, semalam sampai hari ni pakai dah, mix dengan baju kurung purple hoooyehhh.

Spade Clean Face Chained Watch
Disebabkan aku tak ada jam tangan, jam tangan dulu asyik habis bateri je, yang suami belikan dulu ada kes aku hilangkan ntah mana aku letak aduyaiiii careless kan, so beli lah jam tangan sendiri hahhahaha aku suka suka suka yang ini.

 wehh aku paling suka pakai jam ni, semalam satu hari aku pakai selesa. Jenis stanlees steel, rasa berat dan utuh je, dah la murah, pastu paling sweet kat tanda arah jam tu ada warna fink! Setiap kali ia bergerak, aku tengok warna pink, hahahhahahha

tadaaa! suka simple, stylo dan mukaan bentuk jam yang besar sebab puas hati tatap hari-hari. Murah beb, nanti korang cari sendiri eh.

Floral Charm Bracelet
Orang pompuan cam aku ni suka sangat dengan gelang, memang aku fanatik dengan gelang, teringin nak pakai ala-ala Pandora hahahha, tapi dapat yang ala-ala charm cam ni pun berbunga dan hati aku weh, aku scroll berhari-hari nak pilih gelang mana kena dengan Voucher lagi satu yang diskaun RM50 tu, so yang ini kena dengan jiwa, below 50 ringgit guna voucher berasingan tau, so aku tebus warna merah ni, serius aku suka!

Haaa pakai terus, hahahaha, sedap la pakai tak gatal pun tangan, gebus sangat lengan aku kan, and now jatuh cinta dengan charm comel2 dari Zalora, memang puas hati.


Studded Clutch 
Aku ingat kecik je clucth ni, sekali datang hoooreyyyyyy sedang2 besar je, siap ada tali panjang, corak bentuk emas-emas tajam tu aku suka, terus nampak stylo sangat dan fashionable, fuhhhh kembang setaman aku, cerewet2 cam aku ni nak pilih barang yarabbi tu sebab aku kalau menyoping better pi sorang2, kalau dengan online haaaaa lagi senang.

Belakang clucth ni ada zip, elok lah tu sebab kakak kau ni suka sangat selit lipstiklah, hp lah, name kad lah, nak bukak kat dalam malas, memang suka kalau beg ada zip sorok ni.

Compartment dalam beg ni luas lah, warna dark purple, alolololololo napa omey angat ni heeeeee


Senyum sampai ke telinga aku weh, clucth, instant shawl, jam dan bracelet sekali harung FREE tebus voucher semata, dapat set dari atas kepala sampai badan, nilah barang orang pompuan suka, lagi-lagi aku yang suka simple janji nampak macam sikit mahal tapi harga murah hahhaha tagline aku kalau nak beli barang mesti lalui prosedur tu. 

Best ke jadi julia? Tak best mana pun sebab sebelum aku dapat manis, aku kena telan pahit hempedu dulu, perah otak dan peluh aku baru aku dapat upah, macam kerja lah kan. Bukan bergolek FREE cenggitu je. Alhamdulilah, rezeki Allah.

Korang, pe lagi Zalora banyak buat diskaun sale lah, tapi baju budak2 dalam tu leh tahan gak mahal bagi aku, tapi nak tengok men and women banyak pilihan. Selamat online shopping with Zalora. Bye!
"Adapun nikmat Tuhanmu, maka hendaklah engkau sebut-sebutkan (dan zahirkan) sebagai bersyukur kepadaNya" Surah Ad Duha, Ayat 11.

29 comments:

  1. huwaa best nyer dik kan!! Seronok akak baca entry ni sambil senyum-senyum sama. Betul-betul rezeki berblogging kadang kita tak sangka kan ;) sikit-sikit pun dah boleh jimat dari membeli kan..ehh seronok nyer la hai~

    ReplyDelete
  2. rezeki dr zalora..dpt mcm2 tu...sesuai color kuning ngan juju...akak tkde tudung color kuning plain

    ReplyDelete
  3. wahh seronoknya dapat serentak :)
    Ros pun ada dapat voucher dari zalora tapi tak tebus lagi.. tengah dok memilih nak beli apa :)

    ReplyDelete
  4. hehehe beshnyaaaa! walaupun 165, mcm mcm leh dpt! lawa lah ju pakai tudung tu.~

    ReplyDelete
  5. Puas hati kan bila dapat voucher dari Zalora...kalau lebih sikit tambah duit je..tapi SA selalunya tak tambah pun

    ReplyDelete
  6. Perghhh cantiknyaaaa kak!!! Serius jatuh hatiii

    ReplyDelete
  7. wah..bestnye..huhu..tak pernah lagi beli barang dkt zalora ini..

    ReplyDelete
  8. Betullah dah buat sesuatu inilah ganjaran diberikan
    Dah tentu kita ni kan perempuan biasalah pilihan macam ini mestilah menarik mata kita dulu.
    Nampak yg cantik mana boleh tahan Ju:)

    ReplyDelete
  9. Susah jugak erk pilih beg guna voucher..ingat main pilih je..heheh

    ReplyDelete
  10. huiiiyoooo..bestnyeeee..complete..sume cukup..tp btl zu..bkn senang..mesti ada pahitmye jgk..

    ReplyDelete
  11. Berbaloi betul...pandai ju pilih barang..dapat macam2

    ReplyDelete
  12. hehehe berbaloi2 kan dpt voucher zalora. Tapi bila nak pilih kite sllu pening haahaha semua nk beli

    ReplyDelete
  13. lea baru dpt baucer dari zalora. tgh2 cuci mata kat zalora tak tahu nak beli apa. simpan dululah..

    ReplyDelete
  14. ALhamdulillah...rezeki. SUma cantik2.

    ReplyDelete
  15. Wah.. cantiklah jam tu... BTW.. tahniah.. rezeki..

    ReplyDelete
  16. dah 2 kali beli kat zalora last beli jam. hehe

    ReplyDelete
  17. Wahh banyak tu barangnya kak. Nani baru ni dapat jugak tapi bagi ibu la pulak. Hehehe

    ReplyDelete
  18. cantiknya cluth ngan bracelet tu, berkenan lah

    ReplyDelete
  19. Wahh terbaikkk... Betol2.. Semua yg kita dpt tu bkn dtg bergolek kan kan...hehe

    ReplyDelete
  20. Wahh terbaikkk... Betol2.. Semua yg kita dpt tu bkn dtg bergolek kan kan...hehe

    ReplyDelete
  21. Saya jumpa kedai baju laki yang murah dekat www.ellemaristore.com
    Dah beli satu kemeja, style gila.

    "Sharing Is Caring."

    ReplyDelete
  22. waaaa yunk... tahniah rezeki dpt voucher zalora...
    syoknya..
    cantik handbag.. suke2...

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum,

    Sis pernah juga dapat 'habuan' dari Zalora ni.. Mmg berpinau biji mata.. Nasib baik kuasa membeli terhad so grabbed apa yg mampu..hihihi

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum,

    Sis pernah juga dapat 'habuan' dari Zalora ni.. Mmg berpinau biji mata.. Nasib baik kuasa membeli terhad so grabbed apa yg mampu..hihihi

    ReplyDelete
  25. Untungnya dpt dr tdg smpy ke aksesori. Alhamdulillah rezeki blogger femes ni. Hehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com