Jiran oh Jiran Ramadan! | Julia Johari
Booking.com

Jiran oh Jiran Ramadan!

Baru update blog, bukan bz mana pun semalam, bz dengan supply ephyra skin bar hahahhaha amboiiiii juuuuuuu, aku kan tak pernah jadi pengedar seumur hidup, tapi aku yakin sebab aku dah guna, itu sebab aku ucap alhamdulilah memberangsangkan feedback mereka setelah guna. Nanti citer next entry pasal tu ek. 

Ni haaa jiran ku, orang foreigners Arab, geng-geng bujang pandai masak, di berinya julia sepinggan lauk ni, jangan tanya nama sebab aku segan nak speaking London ngan diorang, harapkan suami ku je sembang ngan diorang, almaklumlah isteri solehah mana leh selonggok duduk depan rumah jiran bujang, tak manis tau. 

Tapi kami sangat hargai peranan jiran dari luar negara ni, masak pun ingat juga bagi kat jiran, kadang2 diorang ni ketuk pintu rumah aku kuat betul, macam nak pecah rumah hahahhahaha agaknya takut kita tak dengar dari dalam, bell rumah aku tak pasang, saje takmo orang kaco kikiki.

Yang bawah ni sure korang tau kan rupa macam nasi arab, sedapppppp betul rasa, lembab dan daging tu lembut sangat, pandai ye diorang masak, haishhhhh ni nampak sepinggan kan, tapi bila julia salin pinggan besar, penuh semangkuk makan tak habis dengan anak serta suami, perghhhhhhhh nikmat jiran ramadan kali ini.

Suami julia kan selalu outstation kerja, ritu dia balik Kuantan jap singgah umah mak ayah dia, mertua julia kirim buah mangga ni perghhhh manis bak hanggggg, lepas solat Isyak hentam makan mangga ni kupas sendiri, makan sebiji tak yah hiris2 cm style budak2 tu kan best betul.
Terima kasih jiran Ramadan, bukan nama diorang ramadan, tapi sempena ramadan ni lah meriah lauk atas meja, tukar-tukar dish, kadang2 aku sempat masak, kadang2 tak sempat masak dok hadap jem pi bazaar lah penyelamat bagi juga sikit kt jiran kuih2 Malaysia ni, harap diorang makan lah kan hahahha.

Untuk mertua ku, nanti tunggu kepulangan kami beraya di Hari Raya nanti ye, raya kedua atau ketiga kami sampai, tak sabarrrrrrrrrrrrrrrrr nak balik kg mertua, sebab meriahhhhhhhh!
Aku kan orang KL, kampung KL sure sunyi kan hehehheh takpe abah mama ada teman diorang dulu beraya sini puas2 nanti tak terkesan sangat rasa diorang.

Tak Sabar Nak Raya!!!!!!!!!!
Cepatlahhhhhhh hahhahaha

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IKLAN
Ephyra Skin Bar
RM39 sahaja
Julia Johari - Pengedar Sah Ephyra
WhatsApps: 013-6327 333
Baca Review SINI

13 comments:

  1. assalamualaikum
    hr nie bz skit x sempat BW ..
    singgah kejap je

    ReplyDelete
  2. bln puasa meriah sbb bertukar2 juadah ngan jiran tp skarang ni certain jiran mcm tk brp mesra

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...seronok kalau dpt jiran yg baik mcm tu..:)

    ReplyDelete
  4. Jiran Ju tahu hukum sebab dia bimbang apa yg dia masak terbau dek jiran sebelah dia kena bagi itulah dia bagi. Org sana kan jenis makan banyak mesti dia ingat Ju, en abang dan Qi pun sama macam mereka. Itu dia penuh semangkuk hihi... puas Ju makan ye:)

    ReplyDelete
  5. Tgk ns tu je xpyh lauk dh tertelan2 air liur

    ReplyDelete
  6. untung dapat jiran tetangga yang bermuafat.. wpun foreigner kan Ju..
    orang arab masak memang sedap kan Ju.. rejeki sangat uolls dpt makan lauk dari jiran :)
    tengok mangga tu.. mesti manis ya Ju? sayang MIL kat Ju :)

    ReplyDelete
  7. sama laa kita julia..busy...mcm menarikkkk jer nasi tu.....mcm nk mkn nasi arab jer...tp nnt mkn 2 3 suap mesti dh xnk mkn dh. huhuhu,.....btw julia...mcm tertarik2 tgk ephyrra tu.....mcm nk jer.....hehehehhe

    ReplyDelete
  8. Huntong nyerrr ada jiran camtu...bujang pon terer masak eh..apapun ciknad kecur liur tgk mangga tu hoiiii...

    ReplyDelete
  9. Untung la tak payah pi restoran Arab dapat juga makan nasi arab.

    ReplyDelete
  10. seronok tukar² juadah ngan jiran ni..

    ReplyDelete
  11. mak aii ju, ayam tu menarik nyer la!!!!
    boleh gegar iman berpuasa melihat nya....

    ReplyDelete
  12. huyoo best tuh.
    mesti terbaik rasa dia. Apesal takde jiran camni ni
    .. nak jugak

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com