Good day! 🙂

Macam mana susun atur juju dalam fridge? Portion by portion. 

Bila dah ada tagging, bekas yang sesuai masa ini lah juju nak sharing mcm mana nak susun ikan dan makanan beku. 

Wrap satu bahagian agak-agaklah utk memasak. Kemudian susun dalam bekas transparent mcm ini lebih mudah kelihatan berbanding yang warna tu. Wrap plastik kos cuma RM3.50 sahaja. Jimat dan lebih senang diurus. 

Thats it. Senang nak capai dalam sejuk beku. Tak perlu nak cairkan the whole bekas dan simpan selebihnya dalam peti ais. 

Frozen food sebaiknya beli bekas yang muat 1kg. Memang just nice je terletak ke semua satu pek ayam tu, contoh ya. 

Jadi tak adalah plastik² berwarna dalam peti ais dan paling penting elak beli berlebihan dan kurang masalah expired. Masak sehingga habis baru topup brg dapur. 

I' m so happy! Setiap kali nak memasak, ada motivasi diserap wpun hanya peti ais. Heart of home! 💟

"Homes shouldn't always be tidy, but easily tidied when there's a place for everything" 

6 Comments

  1. nak beli cling wrap la...dah lama habis..asyik lupa je nak beli. senang nak wrap lauk dan sayur... tahan lama sikit

    ReplyDelete
  2. rajinnya Juju :) nampak kemas kan

    ReplyDelete
  3. Juju, boleh share bekas tu juju beli mana?

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)