Makcik Kiah, oh Makcik Kiah...๐Ÿ˜‚
kita jiran kan kan hahaha i like sangat PM kami umum pakej ransangan berbentuk #BantuanPrihatinNasional secara bersahaja dan nampak sesekali senyuman kecil dituju buat kita semua, comel! 

Paling penting saluran dana bantuan kepada semua peringkat dia ingat, cara dia ucap tu mcm tengah cakap dengan anak-anaknya. 

Dia bantu, dasat PM kali ini, dasattt! ๐Ÿ’ช
Cara PM umum dan buat contoh bantuan #MakcikKiah tu sangatlah difahami, terutama buat atok atok nenek nenek pakcik makcik kat kampung tu... terbaik! 

Cenggini lah PM, berjiwa rakyat, memahami selok gaya bahasa kami, mudah kata bahasa kitalah. ๐Ÿฅฐ

Dalam masa yang sama, sebenarnya  juju terpalit rasa sebak, entahlah. Mcm seorang bapak tengah bantu anak-anaknya tengah sesak sangat, ibarat beri nyawa buat mereka2 yg bekerja sendiri terutamanya sangat terkesan. 

Bab bantuan sewa PPRT, bujang, tgh belajar even internet pun dia kasi bantuan. 

Allahuakbar...๐Ÿ‘
Dah kasi semua, so dengarlah nasihat ayahanda PM kita tu #STAYATHOME , jangan degil, jangan mengada-ngada nak keluar tanpa sebab utama masa tempoh PKP ni, jangan, tolonglah dia korang. 

Bantuan bermacam diberi. Cuma satu je dia pinta sejak Day 1 Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), dia nak kita #STAYATHOME tu je, please people! 

Kita hilangkan terus rantaian wabak #Covid19 ni bersama. We can do it! ๐Ÿ™‹‍♀️๐Ÿ™‹‍♂️๐Ÿ™‹‍♀️๐Ÿ™‹‍♂️๐Ÿ™‹‍♀️๐Ÿ™‹‍♂️

Terima kasih PM sgt memahami, alhamdulilah!!! #WeFightTogether

4 Comments

  1. siapakah makcik Kiah masih menjadi tanda tanya yer Juju hehe :)

    ReplyDelete
  2. Semua golongan mendapat habuan masing2..

    ReplyDelete
  3. kann pames makcik kiah.. patut masa mula2 PM umum MCO dulu, PM patut lukis. bagi rakyat mesi ni paham duduk rumah diam-diam.. hahahaha

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)