Selami dunia apabila sudah faham | Julia Johari
Booking.com

Selami dunia apabila sudah faham


Hidup ini terlalu singkat nak fikir masalah, baik fikir apa nak buat apa hari ini dan esok serta hari seterusnya betul tak...masalah berat tu kalau boleh tak payah fikir sgt la...kalau ia melibatkan masalah yang berat dengan orang, baik kau settle awal-awal, takut nanti mati tak kenal hari dan masa. 

Hari-hari kerja julia nak ceria, kalau tak ada orang nak ceriakan julia, its okey, this year i buat everything alone untuk ceriakan diri. No hal, kadang-kadang i pi shopping sorang-sorang dan makan sorang-sorang pun dah cukup menghiburkan diri tau ni waktu bekerja tau. 

Waktu weekend i busy dengan anak dan suami, kerja kami berjalan aje...lepas settle masak dan buat kerja rumah tangga baru kami decide nak ke mana...seronok tau bila kita hadapi hari-hari dengan planning yang surprise...tak rancang pun tak apa...nanti masuk kereta baru fikir nak pi mana gituuu.

Rasa macam lama tak pi short vacay...ingat awal bulan 5 kot nak pi jalan-jalan ke belah Pantai Timur, tengok camne plan ye dok.

Kalau korang tengok setiap gambar ini julia selfie bersama abam Qi, macam-macam peel dia sekarang tau haha sejak dah sihat ni kan...di luar julia tak sebut abam Qi ye...kat luar julia sebut nama penuh...abam Qi hanya short name dalam blog dan media sosial sahaja. So korang kalau jumpa beliau di luar sebut nama penuh ye...itu buat i senyum lebar.




Kalau kena marah...
Aku perasan, kalau aku marahkan si abam Qi ni dia jenis merajuk tak lama, on the spot dia akan cakap 'Umi nak sayang' hahaha tengah mak dia amuk marah tu dia cakap umi nak sayang...dia ingat aku marah tu tanda tak sayang kot...dia tak leh sedih lama-lama jenis happy go lucky mcm mak dia jugak...

Dia akan cari strategi untuk pujuk diri sendiri...ya aku tak pujuk dia la...dia pujuk dia sendiri nak sayang umi...automatik jadi sedia kala...hehehehe...mudah jaga budak ni, tak banyak kerenah.

Makan pun nak pedas.
Ya dia suka makan pedas...tahap budak 3 tahun lebih sampai umur dia nak 5 tahun dah dia rajin makan pedas...terkadang fikir dia puas makan pedas dan menambah nasi dan lauk 2-3 kali...kalau bagi dia nasi goreng biasa x pedas memang dia makan main-main. Kalau buat lauk pedas haaaaaa dia menambah kalah kita tau...hehe macam-macam.

Cepat faham, cepat ingat
Ya, kalau aksi dalam TV semalam kisah budak hip hop menari kaki ke atas...dia cuba nak meniru buat tang tu jugak depan mak dia tau hahahhaha. Mau yer aku tak jerit...'Qaiser, tak baik buat cam tu, dosa Allah marah' adoiii pengaruh TV sekarang bahaya tau kalau kita sibuk buat kerja rumah tak pantau...

Gambar ni paling sweet...cair dibuatnya, nanti dia dewasa kita selfie peluk-peluk camni tau, pastu buat sebelum dan selepas hahaha harap mak maintain muda gini lah kan kan...up lagi suplimen Ephyra baru awet muda selalu hooyeh!

Berita mengembirakan!
Kebetulan baru dapat pengumuman, julia menang tempat kedua review ephyra baru-baru ini wang RM300, alhamdulilah syukur nikmat, boleh dijadikan modal berniaga untuk up kan lagi sales dan marketing pengedar sah like me, setiap transaksi saya amalkan sedekah, free postage untuk belian combo dan free postage untuk some item...moga hidup senantiasa di berkati dan dirahmati Allah selalu amin.



Ephyra Skin Care Series - RM140 [Free postage +  Free gift]
Ephyra Premium - RM150 [Free postage +  Free gift]
Inteemor - RM50 [Buy 1 Free 1] 
WA - 013-6327 333

3 comments:

  1. betul tu, hidup terlalu singkat untuk risau banyak sangat

    ReplyDelete
  2. mcm2 gaya qi selfie ye...bila dh makin besar makin pjg akalnya...anakdara skarang tk brp nk sgt selfie ..tgk mood die hehe

    ReplyDelete
  3. dah besar macam-maacm ragamnya..happy weekend dengan family

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com