Makan Petang ! Jom Layan Seafood Penang 1090 di Uptown Damansara | Julia Johari
Booking.com

Makan Petang ! Jom Layan Seafood Penang 1090 di Uptown Damansara

Sebut sahaja makan petang dimana pasti ramai ternganga, haha yelah pening nak fikir makan petang dimana yang dekat Kuala Lumpur tak perlu buang duit minyak sampai kena pergi ke Kuala Selangor. Pernah ke Uptown Damansara anda pasti tahu ada deretan kedai makan tetap yang akan beroperasi setiap waktu petang. Julia dah lama makan di gerai aunty Penang 1090 ni, waktu operasi jam  6 petang sehingga larut malam, kadang-kadang habis awal sebab stok seafood semua sold out.

Chinese Style Halal
Julia cadang kepada anda cuba ke sini dan rasai kepelbagaian jenis seafood yang dimasak secara Chinese Style, halal, servis laju dan owner senantiasa tersenyum. Itu sebab aku suka review free, kalau servis mantop masuk lah carta blog julia. Tak mau cakap banyak mai sini tengok map dibawah ni julia sertakan. 

Isnin je TUTUP!

Anda hanya perlu set waze atau Google Maps kat handphone Taip <Penang 1090 Uptown Damansara> terus ke sana dalam beberapa minit sahaja. Kalau julia dari Parlimen ke sini hanya 4 min je awak. Dekat je kan.

Kami datang paling awal jam 6 petang, siapa pun tak ada lagi, hanya owner kedai yang tengah sibuk bersiap. Aku respek lah aunty dan uncle ni didik anak dia pun pandai memasak, kira 1 family lah bergabung di dapur, bunyi kuali tung tang tung tang tu pun sudah cukup harmoni bagi aku sebab bauuuu tu perghhhhhh.

My little Qaiser ilman sekarang dah tak pakai kerusi baby ye nak makan, dia sekarang dah big boy sangat, makan pun tertib duduk setempat, pandai makan sendiri tanpa perlu suap dah langsung, macam ni lah jadi lelaki macho hahahha. Love u sayang!
Dia peminat Char Kuew Tiaw Kerang okey...sebijik perangai maknya.

Aku ter oder GELAS BESAR aku ingat air tembikai laici tu besar macam kat sebelah tu, rupanya matikkk makkk nak minum hahahhahahhaa tapi puas hatilah kena berbelas ringgit, melayang duit hahahhaha

Kuewtiaw Goreng Chinese Style
Sekejap je uncle dan anak dia masak, laju bebenor. Tak panas montot lagi dah siap, kuewtiaw goreng kerang chinese style ni dari bertahun aku makan sampai sekarang mantop sama je rasa perghhhhhhhh my son makan tak pandang kiri kanan dah, balun sorang, dah tu ku kena order asing hahaha


Pepahat Goreng Cili
Fuhhh ini sangat rare, suami tanya nak makan pepahat tak...bertahun dah aku tak makan seafood ni, selalunya banyak kat area Kuala Selangor je. Kat kedai ni ada. 1 pinggan ikut kilo lah, tapi setandinglah rasa sedap.


Siput Sedut Masak Kicap Cili (BALITONG)
Haaa ni paling disukai satu family, kami panggil balitong je sebab dalam bahasa Cina mereka panggil balitong, sedap ooooo sedut2 rasa isi fresh tu perghhhhhhhh...layan tanpa nasi. Kenyang!

Sotong Celup Tepung Ranggup
Datang ke Penang 1090 akan order ini, pasti!
Kegemaran ni ranggup sungguh sotong tu weh. Alahaiii tak cukup tau 3 orang makan, kena up lagi hahahha

Berselera haaa memasing, husband makan Nasi Goreng, korang fahamlah kan style Chinese masak nasi goreng memang sodappppppppp....fuhhh, my Qi kemahen layan sorang2...dah besar dah kan.
Padan muka, pi order besar kan, pantang dengor besor besor semua nak order besor hahahhaha haaa sekali besar peha gelas dia kasi hahahahha muntah nak habis, mujur sedap kongsi 3 orang hahahhahhahaa 

5 bintang!
Pi lah cuba, pasti tak nyesal sebab jimat duit minyak korang.
Bye !


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IKLAN
Ephyra Skin Bar
RM39 sahaja
Julia Johari - Pengedar Sah Ephyra
WhatsApps: 013-6327 333
Baca Review SINI

23 comments:

  1. haaa kene mark ni!! adik juju i lebiu to the max!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebiuuuuuuuuu to kak izwa...memmuahhhh #gengmakansedap

      Delete
  2. nampaknya kalau ke penang kena terjah sini nih. mengiurkan betul laaaaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak roziah, kedai ni bukan kat Penang laa...ni kat Uptown damansara KL...huwaaa sis tak baca tajuk ke kikikiki

      Delete
  3. hamboi kak..order air xhenggat..tp bila lagi nak kasi advanture skit..hihi

    ReplyDelete
  4. mak aii air nyer...
    hilang haus sehari ni :)
    alahai julia, untung nyer kalau dekat, bleh try.

    ReplyDelete
  5. lama tk mkn sini..akak slalu pegi mlm ataupun awl pg...vkend la sbb saje lepak2 tgh mlm ke pg..hehe..suka air jus area situ ...fav hubby tanghoon..western pn pernh gk mkn tp yg yg kt sini tk pernh mkn..sbb byk tmpt mkn kn...kami slalu ke gerai bintang mohd hedri, kalo western namanye yazid steak house

    ReplyDelete
  6. tu dia kak..
    dh boleh g klinik tu check kencing manis.
    hehehe.

    ReplyDelete
  7. dah 2 -3 orang up gambar pepahat tu.. nak kena try gak nih

    ReplyDelete
  8. xabes pusing lgi tmpt mkn kt uptown dmansara.. nk kne terjah jgk nnti..
    tpi kne tggu danish besar ckit la.. huhu

    ReplyDelete
  9. suka kuetiaw kerang jugak ke??boleh duduk semeja la kita..hehhe

    ReplyDelete
  10. Nanti nk try la...uptown damansara ek..nk ajak husn..kikiki

    ReplyDelete
  11. Terliurnyaaaa siput2 tu semuaa.. huaaaa nanti mai penang, mesti kena cuba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik ainaa...ni bukan kat Penang Island dik aina...ni kat Uptown Damansara KL je dik hehhehe...nanti baca betul2 tau...sbb sis dah bagi map kat atas tu huhuhu

      Delete
  12. sedapnyaa lahai sotong celup tepung...favourite all the time. balik sat g goreng sotong celup tepung lah...

    ReplyDelete
  13. slalu mkn sini dulu....especially siput sedut tu...mmg feberet....tp slalu rmi org....tgk gmbr tu trs rasa nk mkn lak kt sana...cmne niiiii

    ReplyDelete
  14. huwaaaaa naper godaaaa makanan sedap2 ni..pitam laaa..smua sukaaa! baru nak diet..block juju hahahaha

    ReplyDelete
  15. Tak pernah lagi makan kat area sini JJ....Yelah...kalau kesini mmg dah jauh melencong dpd kawasan rumah ni.

    Kalau sedap , puas hati, bayar lebih pun tak kisahkan... Pepahat tu mak terliur hokay!

    ReplyDelete
  16. paling terliur tgk sotong goreng tepung tu..ju nape xupdate harga..kite order ni cmne?mcm sotong tu, pilih sendiri je order trs kt die je?haihhhh..byk pulak soalan i..hikhik

    ReplyDelete
  17. Sedapnya jue!!!! kalau ter-pergi area sana boleh la try! =D

    ReplyDelete
  18. Lepas.ni pegi umah abang kat KD..kena singgah lagi la kt uptown ni...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com