Berjenama Tapi Murah, Siapa Tak Suka ! | Julia Johari
Booking.com

Berjenama Tapi Murah, Siapa Tak Suka !

Kepuasan Tahap Maksimum Bila Dapat Beli Baju Anak ! Betul ! Baru-baru ini aku punya mood lebih terarah kepada baju anak. Pantang nampak sale, kualiti superb aku beli. Sebab bukan mudah nak jumpa jenama mahal tapi harga macam pasar malam je. Sungguh aku cakap ni, tak membazir pun duit korang sebab kalau rajin window shopping bijak, korang akan rasa beruntung sangat. Bukan setakat senaman je korang rasa, mata dan badan juga relaks bila dapat tengok promo murah pakaian kanak-kanak. 

TRUDY & TEDDY , KIKO , U.S. POLO ASST, QQ Baby, JEEP, KIKI LALA
Kalau tanya akulah apa yang paling aku gemar nak beli? Sudah tentu baju jenama U.S Polo. Sebabnya bila aku pi mesti promo punya, paling murah aku pernah beli RM20 ke bawah untuk t-shirt, kualiti memang tip top, kain tak panas, warna plak haaa menarik sangat-sangat itu pilihan pertama.

Kedua, ku suka survey tangkap secara rambang, aku scan semua brand kanak-kanak sekaligus, lagi satu tumpuan orang yang jarang nak pi ialah kawasan belakang port kanak-kanak di Sogo dan dikawasan tengah-tengah antara brand lain. Sebabnya kita dok berebut tengok depan escalator walhal di belakang tu lagi murah dan banyak pilihan saiz yang ada. Tips tu ye, terjah yang di belakang mana tahu ada rezeki korang, kalau tak ada tak pe just jalan-jalan je kan.

Trudy & Teddy
Haaaaaaa lama dah aku berangan nak beli jenama ni buat my son 3 tahun tu, dulu survey sangat mahal jenama ni, paling murah leh ar dapat 30 ke atas sehelai tu pun saiz baby punya. Tapi kat Sogo minggu lepas aku terjah jalan-jalan kat tengah-tengah koridor tu ada promo jenama ni, RM15 sehelai je beb, murah oiii kain lembut sangat, suka lah dok pilih saiz kat situ. Smart habis t shirt ni, rasa macam sado je tengok hahaha

Pastu lalu lagi nampak baju kemeja US POLO murah RM20 je sehelai, alahaiii syok lah borong situ. Pastu KIKO sale seluar tiga suku, kain lembut dan nampak smart RM15 fengsan tengok rege murah beli.

Haa ni bila plak aku memborong?
Ini beberapa minggu lepas aku pi masa Sogo tengah sale jugak, semua ni bawah RM100 bayar dalam RM80 je lebih kurang, jenama JEEP, US POLO, KIKILALA dan beberapa baju tidur anak harganya bawah RM20 sehelai. Kualiti A !

5 helai RM100 di QQ Baby Shop jalan Genting Klang.
Situ pun fav place gak nak beli sebab murah kan warna dan tema kartun pun menarik. Kami beli ni lama dah berbulan-bulan lepas, so baru up dalam blog.

Top up beli baju kemeja dan seluar jean di QQ Baby Shop juga hari lain, semua jenama POLO kecuali seluar jeans tu, aku patutnya beli seluar jeans yang jenis bergetah baru tahan lama nak pakai, tapi terbeli yang jenis berbutang hmmmmm perut dak tu kuat makan muncit jap kempis jap alamatnya tak lama dapat pakai. 

Terimalah Kenyataan Qaiser ilman, mak ko suka hensemkan Qi hahahha
Inilah hobi julia sekarang suka beli baju anak hahahaha, puas hati dapat tengok anak pakai smart, rasa nak cium laju2 pipi. Bila tanya baju sendiri kalau boleh nantilah fikir hahahah pstttttt ju ada pi Jakel top up kain baru nak buat baju kerja beberapa helai, sudah ada favourite tailor tau, seronok nak share dengan korang lah, harga baju kurung dia ambil pun murah sangat, nanti ada masa aku citer. Bye !


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IKLAN
Ephyra Skin Bar
RM39 sahaja
Julia Johari - Pengedar Sah Ephyra
WhatsApps: 013-6327 333
Baca Review SINI

22 comments:

  1. bijak berbelanja mmg akan berbaloi..

    ReplyDelete
  2. amboiii sakan nyer ;) tapi memang betul pun utk anak ape saje kan..bab mak punyer sendiri memang nanti laaaahhh..

    ReplyDelete
  3. kalau pi sogo tu memang meroyan la every week ada sale baju budak-budak...sib baik Dania dah pakai baju dewasa...erm...selalunya anak buah la dapat habuan...

    ReplyDelete
  4. baju kanak-kanak time sale je boleh beli

    ReplyDelete
  5. borong sakan...

    Cik en kembali.. hihi.. lama x mai sini..
    Jemput singgah blog Nurfuzie.com
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
    dan entri ini Happy Monday All Nufuzie Dot Com's Reader

    ReplyDelete
  6. Entah dah berapa almari agaknya pakaian Qi di rumah
    Kalau berbaloi membeli tak rugi.

    ReplyDelete
  7. smartnyaaa kak baju tu semuaa.. kan bagus ena ada anak sendiri..

    ReplyDelete
  8. Alahai bila tgk pos ni..akk terasa lama daj xsopink baju aish dgn mall...hehehehe...sllu dok beli baju tido je kt kawan sek dok jual

    ReplyDelete
  9. Alahai bila tgk pos ni..akk terasa lama daj xsopink baju aish dgn mall...hehehehe...sllu dok beli baju tido je kt kawan sek dok jual

    ReplyDelete
  10. amboiii sakan juju shopping..suke la tu qi..mcm2 dpt..xpe ju sluar tu..suruh qi diet..hihihi..gurau je

    ReplyDelete
  11. Kat sogo tu klu time murah memang murah sgt...klu time mahal macam mencekik darah gak

    ReplyDelete
  12. Geng la kita! Ciknad pon boleh gila jadinya klu shopping baju anak..semput dada klu time sale..fuhhh kena mengucap panjanggg..haha

    ReplyDelete
  13. Geng la kita! Ciknad pon boleh gila jadinya klu shopping baju anak..semput dada klu time sale..fuhhh kena mengucap panjanggg..haha

    ReplyDelete
  14. banyaknya baju Qi..setiap hari hensem ni

    ReplyDelete
  15. wah..sakan soping. bijak berbelanja...time sale mcm tu lah nk beli yang brand kan...;-))

    ReplyDelete
  16. wow....terjojol mata aiii ni akakkkkk

    ReplyDelete
  17. nice sharing sis... lama tak shopping baju Darwiish dan Baby Bella ni....

    ReplyDelete
  18. Salam, huwaaaaahh banyaknyeeeee....aish murahhh pulak tu, murah gile kak untuk baju branded camtu..untung betul kalau dapat, siap beli banyak tu hah..hahaha mmg smart design dia..sy paling suka yg minion tu, bahagian leher dia best..ade banyak minion..hahaha..mmg smart lah Qi pakai baju2 ni..hihi :D

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com