10 Sebab Aku Tak Suka Ephyra! | Julia Johari
Booking.com

10 Sebab Aku Tak Suka Ephyra!

Ada sebab utama aku tak suka Ephyra!
Huhh puas aku fikir banyak kali apa sebab-sebabnya...bila list haaaaaaa ada 10 sebab utama kenapa aku tak suka Ephyra!!!!

10 Sebab Utama Aku Tak Suka Ephyra Skin Bar / Ephyra Minuman Kesihatan
  1. Hari-hari nak telek wajah, jadi seakan satu budaya julia hari-hari nak telek wajah kat cermin - wajah berseri, kulit halus, bekas jerawat mulai pudar.
  2. Selama 4 bulan aku jadi tak tentu arah - hari-hari nak cerita kat FB, kt IG, kt Twitter....tapi aku tahan sabar, sebab aku tak mau kawan-kawan jemu nanti dengar aku cerita pasal ephyra aje hahahha!
  3. Hari-hari tanya suami - abang okey tak pakai ephyra skin bar, dia jawab okey lah suka, dah tu napa tanya hari-hari...sebab nak tau apa perasaan abang, sama tak macam perasaan julia hahahhaha #gilapitanyaharihari
  4. Tak boleh duduk diam - Ya aku faham aku bekerja duduk je kat opis, tapi aku fokus selama 6 hari aku baru consume minuman ephyra tu, pelik benor rasa. Sebab sahur 6 hari ini aku tak lapar langsung, pastu badan cergas, kulit macam okey, 6 hari je pun nak cerita, orang ceritalah sebulan guna kan hahahahhahahha
  5. Kawan-kawan hari-hari PM - haaa hari-hari pm sebab nak tau apa info ephyarskinbar ni sampai bateri aku selalu habis...hahahhahhahahha gila tak habis, sampai kong bateri sebab aku dok cerita berjelar pasal ephyraskinbar, aku tak lokek orang tanya, tanyalah mcm mana pun insyaAllah aku jawab, sebab tu aku kena caj bateri hari-hari sampai panas powerbank aku kena kerja kuat heheheh
  6. Untung bukan keutamaan - haaa husband aku kata aku gila, sebab kawan-kawan ada yang nak borong banyak bagi harga murah tak munasabah, buat penat je gitu, tapi niat aku dari awal terdetik nak jadi pengedar ephyra ni bukan sebab untung, tapi aku tak sabar nak tgk kawan-kawan aku cantik sama...aku gila feedback hahahha.
  7. Tak penat langsung - aku terjebak minum ephyra ni awal bulan Julai, so aku pi la mcm2 event dari pagi sampai malam waktu weekend, tak penat hoiiiiiiii, apa ke pelik si epyhra ni buat aku cargas, kan aku pi Matrade borong tudung AJ, redah dengan macam2 orang, pusing 270 booth, pastu malam aku update live entry, mata tak boleh tidur, segar...tu aku nyampah tu hahahhahahha
  8. Bukan kejar glamer - aku niat jadi pengedar ni baru lagi tau, bukan sebab aku nak glamer ke apa ke, tu aku tak suka kalau korang fikir aku join ephyra sebab nak glamer masuk TV bukannnn...salah faham tu, aku di jemput itu adalah dari Allah, ada sebab company ni jemput hari tu, sebab aku cerita tulus ikhlas dari hati aku pasal ephyraskinbar...mungkin dari situ Allah bagi laluan rezeki tak disangka-sangka...aku tak pernah ada kabel dengan ephyra tau, haa aku macam korang orang biasa dan blogger picisan. Tapi satu je aku amal, cerita benar, benarlah result aku terima, kalau tipu? fake? korang tau apa aku dapat. DOSA!!! 
  9. Hari-hari nak pakai cantik - hahahhaha bila kita yakin dengan kulit dan dalaman kita, automatik nak beli baju cantik, hahahha serius ni, aku dulu paling pemalas nak beli tudung baru lah, baju barulah, sebab aku rasa aku ni biasa je, but now aku rasa luar biasa sebab aku rasa yakin bila nak jumpa orang tu sebab aku nak pakai at least tudung baru selalu...hahahhaha tu nyampah tu kan.
  10. Misi nak edarkan pamplet di kawasan rumah mak aku dan rumah aku - haaa bila dah yakin, aku kena keje kuat edarlah pamplet...nak edar kt opis nanti ikut berperingkat, kalau dapat free sample lagi best aku nak bagi...so aku dah kena tanam azam kerja biar lebih, untung biar kurang, nanti Allah tambah rezeki lain sebab niat nak bantu orang. Amin.
  11. Hari-hari SELFIE - hahahhaha ini yang aku mencik, dah jadi gila nak selfie amik gambar hari-hari lepas cuci muka dengan ephyraskinbar dan minum ephyra hahahha pastu posting selit2 dalam ig...kehkehkehkeh 
  12. Tak pakai langsung sebarang KRIM MUKA - untuk pengetahuan semua, aku dah 4 bulan tak pakai krim muka, sebabnya aku rasa muka aku dah tak tegang dan kering mcm dulu, aku guna krim sebab muka aku tegang lepas cuci muka pastu kulit muka kasar dan tak lembab, sekarang aku stop 4 bulan tak pakai krim muka, eh apa punya jimat si ephyra ni, semua tak payah pakai....cuci muka dah tegur lembab dan best...Siap makeup terus! eh eh ehhhhh 
Eh overnya dah 12 sebab aku tak suka ephyra hahhahah :p

Ephyra Premium
(Tempoh penggunaan sebulan)
Julia baru je consume ni awal bulan Julai 2015, mai tengok julia guna macam mana.

Ada shaker comel cun! 

Ambil 1 sachet

Tuang dalam shaker comel ephyra tu, pastu isi air sejuk sikit, air masak sikit, dah tu je...senang kan?

Tadaa...ini hari pertama julia consume, pertama kali rasa kt lidah, wahhhhh sedapppp, tak loya dan tak jemu nak minum, kalau minum air oren pun tak sesedap ephyra ni, pelikkkkkkkkk apa yang sedap sangat ni wehhh...nanti ada masa aku kaji bahan-bahan semulajadi dalam ni ye.

Gambar sahur pagi tadi, hari ke-6 guna, serius sahur hanya ini sahaja tak ada makan nasi lauk bagai, kenyang dan mudah serta bertenaga...nak bangun pagi kan rasa malas je, bila dah minum terus cargas, perghhh! 

Tak sabar nak citer minggu depan citer lepas raya lah ek...hehehhe

COD Ephyraskinbar, ni lah gambar yang ada, padahal aku dah COD kt kawan2 opis byk, kat luar pun ada tp aku baru teringat nak selfie apa ke halll julia oiiii, kalau dah menyembang pasal ephyra terlupa segalanya hahahhahahah rugi2...nanti pasni sesapa COD wajib selfie ye hehehe

Gambar fresh pagi ini di pejabat! Kemahen kan dengan tudung AJ baru beli selfie ngan pamplet Ephyra hehehhehe....

Itulah 11 sebab utama aku tak suka ephyra, tak suka sebab ia merubah julia dalam beberapa bulan je, dulu tak confident, sekarang confident dan ceria. Ada masa julia cerita lepas 2 minggu julia consume minuman ephyra ye...muuuahhhhh bye!

NAK INFO LANJUT CLICK TESTIMONIAL SINI

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IKLAN
Ephyra Skin Bar
RM39 sahaja
Julia Johari - Pengedar Sah Ephyra
WhatsApps: 013-6327 333
Baca Review SINI

20 comments:

  1. Tang hari-hari selfie tu boleh tahan. Hahhaha. Kak julia, kawan saya ada jumpe orang jual RM30 sebuku ESB. Memang ori ke tiruan? Takut pulak tengok harga murah gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa2 rujuk pengedar sah ye fadzi, akak tak berani komen lebih2, sebab utama maybe dia nak jual banyak so boleh jual harga murah.

      Delete
  2. perghh...igt menci sangat tadi...suka sangat rupenye...hehehe..glamer jue masuk tv...kipidap

    ReplyDelete
  3. i pun samalah, hari² dok belek muka n selpie sejak amalkan guna ephyra ni.. ephyra the best!

    ReplyDelete
  4. Cantik sgt julia...muka dah nmpk bersih...

    ReplyDelete
  5. wah :)
    terbaik... kat melaka mana nak dpt ye julia?
    mcm nak try.

    ReplyDelete
  6. Memang elok la pakai Ephyra ni...Lepas ni Eirna nak cuba Ephyra Premium

    ReplyDelete
  7. Sekarang ni pakai yang ESB tu, siap berebut dengan husband. Hahahaha

    ReplyDelete
  8. Tahun lpas saya minum... Tahun ni stop sekejap... Ntah nak sambung minum ke tak.. Tapi memang antara produk tempatan yang berkualiti... Setanding dengan produk luar negara...

    ReplyDelete
  9. Sy pun minum ephyra & jual ephyra.. Hehe

    ReplyDelete
  10. kite tak try lagi.. nanti nak kene try ni..

    ReplyDelete
  11. nak order la ngan ju lps raya ni..tergoda lepas tgk kt youtube segmen kt NLKO tu..

    ReplyDelete
  12. assalam.
    salaam kenal akak JJ. :)
    betul betul..saya pon suka..
    terjatuh chenta dengan ephyra, kan
    new follower 705

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com