Testimoni Menakjubkan Selepas Sebulan Guna Epyhra Skin Bar | Review Produk | Julia Johari
Booking.com

Testimoni Menakjubkan Selepas Sebulan Guna Epyhra Skin Bar | Review Produk

Genap sebulan julia guna produk Ephyra Skin Bar, paling mencabar review kali ini sebab julia sendiri nak kepastian kebenaran produk Ephyra ini sesuai kah tidak dengan kulit sensitif. Julia suatu ketika dulu alami masalah kulit muka sangat berminyak dan berjeragat halus. Cara nak tutup masalah tu, julia buat solekan bedak tebal atau guna concelar. Wanita memang suka makeup kan? Termasuk julia pun suka guna bermacam-macam makeup, tapi kesan makeup tu betulkah kita basuh bersih dengan bahan tertentu? Oh bagi julia amat cuai disitu, bayangkan setiap hari julia makeup balik rumah mandi just basuh dengan pencuci muka biasa je, no makeup remover!

Hasilnya, kulit julia makin hari terima impak jeragat, berminyak selepas makeup dan kulit tak bermaya. Mata sembab lagi lah. Jom lihat kronologi minggu ke minggu sehingga 1 bulan kesan penggunaan Ephyra Skin Bar.

Minggu Pertama
13 Mac 15 (Jumaat)
Tarikh ni baru julia terima produk dari OceanLife2U, julia ambil gambar muka sebelum guna, walaupun ju pakai bedak tebal, jelas boleh nampak kesan jeragat dan kulit berminyak. Nak tahu lebih lanjut kelebihan Ephyra Skin Bar click SINI

Minggu Kedua
20 Mac 15 (Jumaat)

Selepas seminggu guna Ephyra Skin Bar, kulit julia yang sensitif tidak menunjukkan kesan iritasi atau kesan negatif, malah rasa semakin lembab dan makeup mudah ditanggalkan dengan betul2 bersih, segar je rasa. 


Jom 3 Minit Mudah Bersama Ephyra Skin Bar:
  1. Basahkan wajah dengan air
  2. Gosokkan Ephyra Skin Bar pada telapak tangan
  3. Sapukan secara lembut seluruh wajah dan urut selama 2-3 min kemudian bilas dengan air.
  4. Tadaaaa!



Minggu Ketiga - Keempat
27 Mac 15 (Jumaat) - 10 April 15 (Jumaat)

Sebelum Guna:
Lihat wajah original julia sebelum. Ini wajah tanpa makeup, jelas nampak kusam, mata sembab, berminyak dan berjeragat halus. Kulit julia sangat bermasalah di bahagian tepi pipi, kawasan yang dilitupi tudung, disitulah banyak membiak jeragat, oh malunya :( Itu sebab julia kena makeup tebal, tapi makin hari makeup tebal tu memakan kulit julia balik sebab tak basuh dengan pencuci khas untuk tanggalkan makeup. Sebab saya pemalas, serius saya memang tak berapa jaga tentang makeup remover. Sebab renyah, itu sebab saya guna pencuci muka biasa je sudah.

Selepas Guna:
Nampak tak lepas guna dalam jangka masa sebulan, setiap kali lihat dalam cermin ada perubahan hari demi hari julia tengok. 
  • kulit semakin lembab, 
  • lembut, 
  • muka bercahaya, 
  • jeragat tepi pipi mulai kurang sikit, 
  • kulit kurang berminyak
  • kedutan dan lingkaran hitam di bawah mata surut sikit
  • bintik hitam dan bintik putih nampak kurang terutama di hidung

At last result :)
Sebahagian komentator di entry sebelum ini.
Dah menjawab persoalan komentator, terima kasih. 
Inilah rahsia kulit gebu julia.

Hilangkan Bau Badan Saya!

Paling julia suka nak review, Ephyra Skin Bar ini boleh hilangkan bau badan korang tau, terutama bagi kaum lelaki dan wanita yang kuat berpeluh. Julia alami masalah ini bila balik kerja lewat malam, bila lepas mandi lewat malam pun bau dekat ketiak tu busuk lagi, kadang2 kena cover pakai bedak nak wangikan. Masalah betul.


Lagi satu kalau tengah period, lagilah bau badan makin kuat, apa yang julia buat selepas basuh muka dengan Ephyra Skin Bar terus gunakan sabun ni di celah ketiak dan celah-celah pelipat tersorok tu, perghhh lepas mandi leh rasa tiada lagi bau yang kurang menyenangkan. Hilang masalah on the spot. Kesan gatal tiada langsung. Wow!


Itulah salah satu sebab kenapa julia jatuh cinta guna Ephyra Skin Bar. Bukan setakat boleh guna sebagai makeup remover, pencuci muka tapi boleh digunakan satu badan! Satu keluarga boleh guna termasuk suami, dan anak-anak. 


Produk ini sesuai dengan anda yang punya masalah tiada masa nak urus diri sebab sibuk dengan kerja rutin seharian. Hanya bawa di pejabat atau didalam beg guna pada bila-bila masa sesuai sebab ia kecil je mudah dibawa travel.


Terima kasih Ephyra Skin Bar! ^___^


Full Info Order:
Instagram: Follow @ephyraskin 

12 comments:

  1. Akak baru 2 weeks guna..tapi mmg best...bau wangi pulak tu :)

    ReplyDelete
  2. baru guna hari kedua..memang segar je rasa..tak sabar nak tengok perubahan seterusnya..

    ReplyDelete
  3. Sally pun teringin nak guna...tapi skrg tgh cuba yg lain :)

    ReplyDelete
  4. Ena punya jerawat dah tak naik sangat bila guna Ephyra skin bar ni.. terbaik

    ReplyDelete
  5. Wahh..menarik nye..
    kita pun ada jeragat nipis2 kat pipi...kalau bole hilang jeragat ni bole la try gak..

    ReplyDelete
  6. @rossi rossa

    mmg bole utk jeragat, sis... klu berminat bole whatsapp kita +6012 923 2825/ 2851

    ReplyDelete
  7. @Sally Samsaiman

    kelak, mesti bg skinbar ni satu chance tau.. mesti tak disappoint nye...
    masa tu sis whatsapp kita k, +6012 923 2825/ 2851,

    xoxo,
    ephyra de' anggun

    ReplyDelete
  8. Skin bar tu Jue beli terus dari HQ ke...camne?

    ReplyDelete
  9. Skin bar tu Jue beli terus dari HQ ke...camne?

    ReplyDelete
  10. Guna toner dan krim muke guna apa..? Ke guna sbun sje..?

    ReplyDelete
  11. Guna toner dan krim muke guna apa..? Ke guna sbun sje..?

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com