Tarikan Central Festival Hatyai | Part 10 | Julia Johari
Booking.com

Tarikan Central Festival Hatyai | Part 10


Memang gah sungguh shopping mall Central Festival Hatyai, dari Malaysia lagi julia dah aim lama nak ke sini, tercapai impian nak lihat senibina hebat di Hatyai, perghhhh lebih kurang hebat macam senibina di MidVally Mall, besar oiiii, siapa sangka Hatyai punya mall gah seperti ini, ternganga julia tengok depan2 ni, lepas pi night market hatyai, kami naik tuk tuk THB60 utk 3 orang, terus ke sini, memang dari jauh bergemerlapan indah, time ni kebetulan baru habis perayaan Krismas. 



Tudiaaaa, paling tinggi dan giant setakat ini julia pernah tengok...betul-betul besar pokok krismas ni, pandai tarikan orang Hatyai bina cantik2 cm ni...weeeeeeee


Board giant nilah mengamit perhatian julia sejak dari KL lagi...dalam hati cakap aku nak bergambar dekat sini nanti, makbulkanlah...termakbul doa ku beb....syukur alhamdulilah, selit2 agenda ke sini tau, pasti korang tak bosan sebab boleh lepak sambil perati lampu2 bergemerlapan...anak2 suka.

Akhirnya, bergambar kami disini...
yesssssssssss puas hati punya tulisan, betul2 besarrrrrrrrr haaa hihihi

Diluar perkarangan mall ni ada lampu ala-ala I-City mcm kt Shah Alam tu tau, banyak bukan sikit tp banyak, yeyyy boleh jamu mata dulu pusing2 puas2.

Luaskan...memang luas kawasan mall ni nak bergolek pun boleh hahahha

Uniknya bawah pepohon krismas ni ada set kartun Snoopy byk2 hahahha nasib toys je...kalau betul2 idok le nak pegang gini harammmmmmm hehehhe

Jom masuk shopping mall ni beb, nak masuk pun sikit punya susah, ada sekuriti cek oiiiii, kena screen bagai dulu kemain haaa takut orang bawak bom la tu hahhahahha...senang je kami masuk, cakap je dalam beg ada baby set...bottle and so on...diorang x cek dah...saje le tu.

Tops Market
...wauuuuuuu nama kerlasssssssssssss! Likeeeeeeee! Susun deko mmg gah, dah rasa mcm shopping mewah kt negara mana ntah...hebat hatyai.

Ground floor mall ni ada jual mcm2 makanan, hati2 ye nak beli.

Kami nak beli jus mek Siam jual hahahhaha 
Jus halal so beli la sebanyak mana mahu hehehhe buah je pun

Mata aku ni pantang tengok ramuan-ramuan atau herba, cepat je mata aku dapat tangkap...aku x jamin ini halal. Lupakan aje...hahahhaha

Jus, jus, fresh jus...dapat gak pilihan suami nak...layan je lah tekak dia...hehehhe
Julia beli kek...Qi tu hantu kek...beli gak dalam ni...okeylah x mahal mana pun.

Kami x berapa lapar sangat, sebab dah tapau kt Night Market beli macam2, so just pekena Kaya Toast. Bauuuu kaya tu x senang nak duduk sedappp oiiiii

Ho Kaya Toast...kami makan 1 set, siap bawak balik beli kaya tu hahahha dah kenan kan.

Tudiaaaaaaaa, tudiaaaaaaa....i x ingat orang kt KL dah...sory eh hahhaha

Alih2 ini budak yang konker...gaya makan cm bos...haishhhhhhh hari2 gado ngan ini budak...dia je nak win hahahhaha

Walid Qi beli buah jambu air, ranggup dan sedap buah2 kt sini, freshhh, buh asam serbuk banyak2 perghhhhhhhhhhhhhhh

Sebelum balik, kami bergambar kenangan depan ni...wehuuuuuuu

Banyak kami dah beli...syuh syuh jom balik...kang beranak lg bahaya hahhahah

Kami balik ke hotel naik tuk tuk je, bersepah tuk tuk kt depan central Festival Hatyai, xyah risau diorang yang panggil korang hahhahahah...apa2 pandai2 la korang nak deal harga...haaaaa sempat bergambar berborak dengan student Hatyai ni...peramah dia ni...lupa nama...tu la lama sgt peram cerita lupaaaaaaaaa... :p

Seronok dan enjoy aku kt sini....puas hatiiiiiiiiiii to the maksimum...kalau tak kerana Allah perkenankan, kami pun tak merasa la ke sini...syukur, lepas ni korang la pulak pi sendiri ye...shopping mall ni baru dirasmikan awal tahun 2014, so masih panas barunya...
next Part 11 Shopping Seluar Jeans Murah hehehhehe tunggu.

13 comments:

  1. happy holiday :)

    salam singgah :)

    ReplyDelete
  2. pehhh akak pehhh. kemain seronok ehh masuk dalam mall tu.nani yang tengok ni pon rasa eksaited. hahahah. kaya toast ni memang nampak aummmm. :D

    ReplyDelete
  3. ala seronok nyerrrr....grrr..

    lagi seronok kalo dpt share roti tu dgn qi!

    ReplyDelete
  4. Plan nk g hat yai gak nanti..baca entry2 hat yai julia makin ekcited pulak...menarikssssss sangat...

    ReplyDelete
  5. Syok arr baca entry ni...rasa cam cik nad pon sedang berada dlm mall tu...hehe...

    ReplyDelete
  6. Amboi..amoi..nampak cam beli kasut tu..tayang sikit..nak tengok...:)

    ReplyDelete
  7. klu kaki shopping cam saya ni , mmg kempis terus wallet tu ...

    ReplyDelete
  8. fifi minat gile.. teringin gile nak ke sini.. sebab.. nak makan buah.. boleh? terliur tengok buah jambu air tu..

    ReplyDelete
  9. Assalam julia,
    he lawak la gambor yang tulisan HATYAI besor tu
    iols dok laju scroll dwon sambil nengok gambor
    ater dok scroll namapak gambor tulisan tu sampai 3 kali
    pelik
    teruih scroll ateh lek
    perati bebetui
    beru perasan hat pertama xdak orang, hat kedua, hubby uols & hat ketiga uols :P

    ReplyDelete
  10. oo baru bukak eh? ida tak tahu kewujudan dia pun. hihhiiii adakah kene repeat? kehkehkhe

    ReplyDelete
  11. Masuk mall pun kene scan bagaii..hebat hatyai..malaysia pun xde..hihi..nmpk sedap roti tu..hadoiii..byk2 gmbr..gmbr makanan jgk yg kenan..gegege

    ReplyDelete
  12. buah kalo kat thai mmg superb.. mmg tanah diorang tu sesuai tmbuh macam2.. bestnyeee lahai..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com