Keindahan Jambatan Tinsulanond Terpanjang di Hatyai | Part 9 | Julia Johari
Booking.com

Keindahan Jambatan Tinsulanond Terpanjang di Hatyai | Part 9


Jambatan Tinsulanond

Jambatan Tinsulanond adalah sebahagian daripada jalan raya di antara Lebuh Raya 407 lewat 4146 - Balik. Jalan raya 4083 talian Songkhla - Songkhla. Tujuan membina jambatan ini adalah untuk menampung kenderaan pengangkutan. Tanpa menunggu feri, yang tidak cukup untuk memenuhi isipadu peningkatan penggunaan kenderaan yang membuat perjalanan mengambil masa lebih lama. (Kredit Sumber: Gambar & Info dari Google)
Cantik sungguh lihat gambar ni dari google, beginilah rupa jambatan terpanjang di Hatyai, kami melintasi jambatan ni pergi dan balik, ada dua laluan kan, tak boleh berhenti pun nak ambil gambar, so bergambar dari dalam kereta je, kalau tak cari gambar ni dalam internet korang pun x boleh bayangkan macam mana rupa jambatan tinsulanond hehehhe...

Gila lawa view yer beb, meh tengok gambar julia dan suami ambil dari dalam kereta je ek, hehehhe at last melintasi kami bertiga meredah jambatan ini. Cuaca sangat panas dan cantik. Yeahhhhh jom layan gambar. 

Start dari bawah ni semua gambar original dari julia.

Tudung fink tu julia bersama dengan Puan Ooi our tour guide yang bawa kami ronda2 satu hatyai, sekarang dia bawa kami melintasi jambatan Tinsulanond, perghhh time ni debor sbb jambatan ni kan panjang pastu dua lane je beb, puan ooi pun bawa slow je sebab julia nak snap gambar sepanjang perjalanan. Hubby time ni dok belakang plak jaga Qi hoyehhh.

MasyaAllah, cantiknya cuaca dan pemandangan di lautan biru bawah jambatan Tinsulanond. Perghhhhhhhh!

Aman tenteram semasa merentasi jambatan Tinsulanond Hatyai ni, kereta boleh dibilang dengan jari, x ramai sangat guna jambatan ni time ni, permandangan sekitar sangat mengamit perhatian.

  Memang panjang, lurus je jambatan ni beb

Lepas dah puas lihat jambatan terpanjang di Hatyai, singgah sebentar nak lihat 'The Unseen Show in Asia" kt sini korang boleh tengok ikan besar2 beb. Macam Aquaria la...tp kt sini best sbb boleh tengok ikan diberi makan dalam akuarium..weeeeeee

Malam dah, puas berjalan balik solat, mandi keluar hotel nak pi cari CD muzik Siam hahahahhahhaha...laki bini tetiba seronok layan lagu siam dalam tuk tuk tu tau...tu nak pi cari ni...jom

Kemain tanya orang Siam tepi jalan mana boleh dapatkan muzik siam...kahkahkah jumpa gak...pi je kt Santisuk Market bersepah ada haha.

Kami pilih CD siam ni kikikiki memacam laki bini nak dengar dalam kereta balik KL nanti adoiiii dah terkena hasutan dalam tuktuk ni hehehe

Balik hotel malas nak cari makanan kt luar, order je dalam hotel, lagi murah sedap pun sedap...julia makan kuewtiaw besor sup tu beb...gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedap mek siam masak...nasi goreng seafood asben pun perghhhhhh jilat screen.

Nangisssssss! Sedap hoiiiii. Hotel V.L. Hatyai ni memang sajikan makanan sedap2 dari chef dalam hotel...24 jam servis...call je menu ada kt ats meja. Yeahhh!

Tunggu Part 10, Julia nak story 'Central Festival Hatyai' shopping mall baru bina yang paling terbesar, tercantik dan gah macam mid vally tau kt sana...besttttttttttttttt! Sabar naa.

13 comments:

  1. nak pegi hatyaiii jugakkkk. *nangis* hhahhaha :P

    ReplyDelete
  2. ada gopro ni best ju..hahaha

    eh klu xbyk kete xleh ke berenti tepi jln je amek gbr? tourist kan..haruslah peghak :p

    nasib la br lps lunch..so x tempting sgt tgk food tu..lalala

    ReplyDelete
  3. wah..siap dengar lagu siam dah ni...Ju kena belajar cakap siam pulak la..nampak gaya cam Ju nak pi ke sana lagi nih...Jadi kena belajar cakap siam pulak la..

    ReplyDelete
  4. belum breakfast.. lapar.. sedapnye ketiau sup tu.. leleh air liur..

    ReplyDelete
  5. sedap betul kuewtiaw tu....

    view kat jambatan tu memang cantiklah. sayup2 mata memandang..

    ReplyDelete
  6. nangis tgk sotong dlm bowl tuuu

    ReplyDelete
  7. boleh tak nak kata terliur tgk keindahan jambatan tuh...huwaaaaa...syioknya julia dapat pegi tau

    ReplyDelete
  8. ida tak lalu sini!!!!! panjang nyaa , tapi jmbtn penang lagi pnjg kan? ke hatyai lagi panjang??? huhu

    ReplyDelete
  9. Subhanallah...cantik sungguh pemandangan kat jambatan tu...dapat rasa ketenangannya...errrkk bab beli cd lagu siam mmg kelako! Hahaha

    ReplyDelete
  10. Ju xmsk ke mcm aquaria tu?xde gmbr pun..makaiiii..nmpk sdp je kuewtiaw tuuu..

    ReplyDelete
  11. Salam. Hee chantek jambatan songkhla - songkhla itu.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com