The Little Big Club at Puteri Harbour Family Theme Park Johor Bahru | Julia Johari
Booking.com

The Little Big Club at Puteri Harbour Family Theme Park Johor Bahru

Syukur Alhamdulilah, dikurniakan kami kesihatan yang baik untuk bercuti kali ini. Selepas menghadiri kenduri sepupu suami yang terletak di Sri Ledang Tangkak Johor, kami terus perjalanan ke Johor Bahru. Memang kami dah plan kebetulan kenduri di Tangkak kami nak terus ke JB nak sambut 2nd birthday Qaiser ilman disana. 

Sudah wish birthday Qi? If belum wish here click: Qaiser ilman 31 Ogos 2014

Yelah, Julia belum pernah menjejaki bandar JB, pernah sampai pun kt Muar dan Tangkak sahaja. So, memang semangat lah nak turun lihat kecantikan bandar JB pula. Nanti ada masa julia review hotel bajet yang cantik kami duduk eh...jom tengok surprise plan kami untuk anak bujang kami.
Tadaaaaaaaaaa!!!!!!
Sila guna waze taip "Puteri Harbour Johor Bahru" nak ke sini harap maklum.
Pastu cari bangunan "Little Red Cube"
Bersebelahan Legoland je pun...kalau tak jumpa...sesat? Tanya orang naaaaa hehehhe
(Sumber 2 gambar dari Encik Google)

Inilah dia surprise kami sebagai Umi dan Walid kepada Qaiser ilman....something kelainan sambutan hari jadi kali ini. 
"The Little Big Club" 
Terletak di kawasan Nusajaya JB, kawasan Puteri Harbour. Nak ke sini senang sangat, jangan lupa on kan waze atau google maps...insyaAllah pasti sampai cepat hihihi, mudah je kan. Ada je tajuk lokasi dimana haa guna kemudahan waze yang ada. Jangan pening2 nak salin alamat bagai, dulu kami holiday ke Sabah pun guna khidmat google maps di hp 100%. Tak perlu nak travel agent sangat, tour guide sgt, berdikari byk2 ye di tempat baru, baru rasa kepuasan berganda kerana usaha mencari dibuat sendiri tanpa menyusahkan orang lain. Jangan lupa bawa power bank. Sangat perlu. 

Jom tengok 3 theme park berkenaan, ayuh!

Dah sampai dikawasan Puteri Harbour, cari bangunan nama Little Red Cube, free parking ada disediakan, so tak payah risau nak duduk lepak lama kt sini.
Inilah dia 3 jenis theme park disini...meriah! Arghhh tak sabar dah ni...nak bagi Qi happy hehhehe

Ambil gambar kenangan suami dengan anaknya Qaiser ilman, lihatlah telatah Qi, memang time ni dia seakan tahu je apa yang akan diredahi sekejap nanti hehehhe jom surprisekan Qi jom!

Inilah dia kaunter Puteri Harbour Family Theme Park, ada 3 kaunter, so tak perlu beratur panjang, masa ni 31 Ogos 2014 tak ramai sangat, syukur mudah je nak bayar tiket hehehhe jom!

Masa nak bayar tiket, julia awal2 dah pilih satu theme park je, 
"Hello Kitty Theme Park" 
Sesuai untuk anak perempuan, kalau korang ada anak perempuan prefer pilih park ni, sure mesti lagi seronok.

Untuk anak lelaki macam Qi, sangat sesuai pilih: 
"The Little Big Club"
Ada aksi kartun real:
Bob the Builder®, 
Barney®, 
Angelina Ballerina®, 
Pingu® 
Thomas & Friends®

Masa nak bayar wajib tunjuk Mykad...bawa mykad anak sekali tau.
RM55 je seorang.
Bawah 3 tahun FREE.
Total RM110 sahaja.
Untung sangat2 Qi, dia kan baru umur 2 tahun so tercalon lah dapat tiket FREE...daku tersenyum sampai ke kepala tau tak...bayar untuk diri sendiri dan suami je...hehhehehe jimat!

Sebelum masuk better dapatkan pamplet tau kt entrance ada...so senang korang nak rancang theme park mana nak masuk...pastu pakai tag di pergelangan tangan...lets gooooo!

Huwaaaaaaaa tanjat tau kite...kita kan gegirl so bila nampak Hello Kitty ni alahaiiiiiiiiiii napa omeyyy angat...Qi mcm tak redho je kalau umi dia masuk theme park hello kitty kan...okeylah okeylah jom kita pi The Little Big Club yippiiiiiiiiiiiiiiiiii

Tiket dah beli jom naik tingkat 2 dan 3 untuk The Little Big Club.
Tengoklah Qi tu, kemain tak sabar nak masuk rumah Barney hehehehe

Nampak tak kita orang kt tangga tu, hehhehe bergambar dulu, tapi Qi mana kasi can la nak bergambar tak sabar nak terjah kawasan hahahha cer tgk abam-abam tu  kt bawah ke main bersantai nampak...time ni dok tgk Barney Show...sonok!

Jom tengok sedutan Barney Show disana Julia sempat rakam untuk anak2 korang leh tengok, click 3 video dibawah ye.



Barney Show, fuhhhhhh best lah tgk real show dari tgk dalam TV...nampak keriangan wajah anak2 tak terkira hehehhehe

Lepas sakan tengok show, jom kita pi site bersebelahannya 
"Bob the Builder"
Yeyyyyyyyy meriah sungguh playland kt sini...maknya pun tak sabor nak men sekali wakakakkaka

Jom lihat telatah Qi di playland "Bob the Builder"
Kemain lari tak menyabor nampak si Qi berbaju oren hahahhahaha...biarkan...hari 31 Ogos adalah hari dia...bagi dia happy sungguh2 :)

Sonok nampak jumpa kawan baru...biarkan dia, pandang dari jauh je tau hehehe

 Video Qi tengah khusyuk susun bongkah, good boy!
Main lori panjang hehehhehe...






I told youuuuuuuuuu....
Mak dia yang lebih happy kan kan kan? hahahahahhaha mata Qi lutsinar cahaya takutsssssss

Kemain ye Qi puas berlari sana sini main susun kiub la...panjat lah, naik gelongsor la...jom tgk aksi dia yang sangat tak sabor tu hehehhe



Ini tempat gambar, tapi mak dia over lebih-lebihan...hahahha Qi sebenarnya takmo bergambar time ni...dok semangat nak main...grrrrrrrrrrr

Arghhhhhhhhhhhhhhhh bestttttttt! 

Sonok tgk traktor ats ni...dok angkat bongkah span yg anak2 susun weeee

Pingu Land yeyyyyy....
favourite julia ni sejak dari kecil...dalam ni ada byk games...masuk jgn tak masuk, bayar mahai kan suh main sampai fitam ngeeeee

Jom naik tingkat 3 "Thomas & Friends"
paling syokkkkkkkkk dan puas hati main beribu kali kalo korang larat la...sebab kt atas ni theme park dia mak bapak pun leh main sama ngan anak-anak.


Ada:
Bumper car
Bertie the bus
Harolds Helicopter 
Windmill and byk lagi, food court pun hado tau weeeee

Mak Qi yang enjoy teman Qi main semua mainan...walid Qi tak berapa minat havoc cm bini dia tu...so husband suka rela nak snap video dan gambar untuk kami berdua yeyyyyyyyy :)

Video Qi at Bertie The Bus

Video Qi at Harold's Helicopter

Ambil gambar satu birthday boy Qaiser ilman with his beloved Walid hehhehehe...cantik bas pinky ni kan hehhehe

Ini dia map nak ke sini...save the date ya!
(Sumber dari Google)

Rasa sangat teruja, happy dan so surprise birthday treat untuk Qaiser ilman tersayang sempena birthday yer yang jatuh pada 31 Ogos 2014....korang yang ada anak kecil bawah 3 tahun cepat2 bawa ke sini ye sebab mereka tak perlu bayar...FREE okey...rugi kalu tak bawa...just bayar diri sendiri dan suami je pun...memang mahai sikit so korang silalah menabung awal-awal ye...

Duit hasil tabungan review product by blog julia inilah, julia berpeluang bawa suami dan anak ke sini holiday sakan, terima kasih rakan-rakan niaga yang percaya pada advertorial blog juliajohari.com...tanpa kepercayaan anda, pasti julia tak ke sini. Yeyyyyyyyyyy! :D

Jom kumpul duit lagi...nak holiday dekat-dekat yang belum pernah sampai...eh korang tunggu ye part 2, bergambor depan Puteri Harbour cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....sat gi kita upload eh...tungguuuu :D

24 comments:

  1. macam banyak pembaharuan dari yg saya pernah pegi tahun lepas..

    ReplyDelete
  2. tu akk suka ju up entry...memang detail sangat!!

    ReplyDelete
  3. tunggu papa cuti lamaaaa sikit nanti leh pergi sini..silap silap mama 4D pun ikut jejak umi qi happy lebih dr anak nnt hahaha..tu biasa tuuu

    ReplyDelete
  4. hari tu waktu raya bawak nia g hello kitty town....memang dengan mama n papa nia yg xcited lebih...zaman kita dulu nan hado theme park gini....thn depan kita serang legoland plak...

    ReplyDelete
  5. Wow bestnya tempat niiii.. boleh nanti bawak anak anak buah datang kemari.. mesti dorang suka

    ReplyDelete
  6. Wow.. best.. nak tau hotel mana julia duduk. Cepat cerita lagi

    ReplyDelete
  7. huhuhu... selalu pergi johor, sekali pun tak pernah jejak...

    ReplyDelete
  8. BESTNYA...TAK SABAR TUNGGI IQY BESAR SIKIT, NAK BAWAK GI JUGAKLAH NANTI..HEHE

    ReplyDelete
  9. ouh puteri harbour namo eh..oke mmg nk masuk wishlist...jb tu tersgt lah jauh...insyaAllah bebila nk terjah jb kena plan dlm itinerary pi tpt ni..

    thanks review ju!! iols tgk gbr pn dh teruja...bahaha

    ReplyDelete
  10. Plan end of year nak jalan johor - sg... boleh la gi...!!

    ReplyDelete
  11. mmg target our next trip ke johor nk gi sini..

    ReplyDelete
  12. well informed entri julia, macam dah pegi bersama, wah Qi pasti happy, semua mainan gedabak :) aunty pun suka.

    ReplyDelete
  13. wah..bestnya..saya ada anak lelaki anak perempuan..klau pi kena masuk dua2 sekali.hahah

    ReplyDelete
  14. ala julia.. seronoknye.. fifi teringin nak bawak ufairah.. tapi.. nanti lah cerite kat blog..

    ReplyDelete
  15. bestnya juuuu...belum pernah lagi sampai kat sini..insyaAllah..nanti nak ajak husband pergi la...sementara anak2 umur bawah 2 tahun ni..kih kih kih..

    ReplyDelete
  16. tq ju review. Masuk dlm list taun depan. Wiwiwiwiwi.

    ReplyDelete
  17. best nye..entry jue wat rasa daku nk pergi sangat...huwaaa..sonokkk nya! ok, next year save the date! hahaha

    ReplyDelete
  18. bestnya! macam macam ade ehh.. bila la ida nk sampai tempat2 cmni hikhikhik. nak pinjam anak nory dgn yaya la kekekeke

    www.idabaharum.com

    ReplyDelete
  19. iskk...menarik nyer!.....kene bwk my daughter ni. bestnyerrrr! slalu tgk org update the hello kitty je. hehe

    ReplyDelete
  20. Untung la qi...ni kalau kakak dania n kembar nampak ni...sure metoyan ajak mana ni....

    ReplyDelete
  21. skang nk pegi mcm dh xmampu nk bwk perut..nk tggu adik baby kuar, danish dh kene bayo la pulakk..klu 3thn half price ke ju?in sha Allah..klu ade rezeki..

    ReplyDelete
  22. kalau sis pergi kena bawak dua2 tempat masuk skali hello kitty & little big club skali.. sbb anak sis sorang laki sorang ppuan hahaha.. nasib baik masa kami ke Legoland tahun 2012 haritu dua2 tempat tu tak siap lagi.. kalau tidak rasanya kena stay seminggu kot kat sana kena masuk ketiga2 tempat skali.. hahaha
    QI kemain kagum awak yer dpt besday surprise tahun ni.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com