Puteri Harbour Johor Bahru | Part 2 | Julia Johari
Booking.com

Puteri Harbour Johor Bahru | Part 2

Assalamualaikum
Tempat menarik sekitar Puteri Harbour Johor Bahru (JB) luas sangat, masakan tidak ada pengantin-pengantin kemain berphotoshoot sana sini lepas kami bawa Qi main di bawah ini click:


Arghhhh silau mata i....nasib baik ada spek mata merah love love ni hihi....baru ler kerlassss nak holiday kt Puteri Harbour Theme Park ngeh ngeh....eh mana Abam Qi ni...kite tunggu lama dah ni...kata nak dating merdeka....abam Qi ohhhh abam Qi....cepatlahhhhhhhh tak sabar ni nak lepak tgk kapal mewah depan ni, jommmmm :p

Hehehheh dedik sgt ayat ats tu kan....serius aku suka tengok kartun bawah ini, hahahha comel! Kalau ada rezeki next anak perempuan la kan, nak beli sejibik cm ni...pastu potong rambut depan cam tu, beli spek mata merah cm tu...beli cap girl cm tu alahaiiii gila ranggi hehhehe (berangan tak sudah) stoppppp dreaming jom sambung story!


Nak sambung cerita semalam, puas hati la masuk The Little Big Club...ada sahabat FB tanya semalam tak sabar nak tgk julia review Hello Kitty Park pula...untuk makluman, julia beli 1 theme park sahaja RM55...kalau nak masuk theme park Hello Kitty kena double pay...so xd review ye...nanti pi sendiri pastu review kt julia plak tau hahahhahhaha :p

Time ni nak beransur balik dah...so masa nak turun lif dari tingkat 3 ke tingkat 1...tingggg...turun tingkat 2 ada passenger nak turun lif sama...tp mata akuuuuuuuu...aku ternampak Barney tu dok posing sakan depan lif tu haaaaaaa...dah tu aku tak jadi nak turun...ko tau tak suara si julia tu cakap apa?
"Pa jom ambik gambar gan Barney!" hahhaha org dlm lif pun tgk aku cm budak2 perangai...argghh lantaklah...bukan senang kot nak cari segmen bergambar ni...rezeki aku dan anak aku...so suami turutkan ajer perangai aku dh mcm budak tecik hehehhe
 Kena berbaris oiii nak bergambar ngan si Barney ni tau...arghhh aku tak kira...beratur pun 3 org je depan aku...yeyyyyy...ko tau tak, selalu kalau theme park mesti ada je photografer diorang amik gambar kita kan...sukarela plak tu amik gambar kan...pastu kalo berminat ngan gambar tu leh bayar RM35 kan kan kan kan....arghhhhhhhh mahaiiiiiiiiii!
Aku memang berkira bab duit yang merapu2 bagai ni...aku pakat ngan suami bisik2...pa nanti masa photografer dok sakan amik gambar pa snap belakang photografer tu tau...sebab gambar dari hp tak boleh amik diorang ckp pfttttttttttttt.

Aku jenis buat bodo je...belakang diorang asben aku dok snap gambar bagai wakakakakkakaka...bijak2 suami aku. So selamat fulu 35 hinggit tu...eh korang kalo nak beli aku tak kesah, duit korang kan...tp bg aku itu satu pembaziran yg amat sgt...harga mati!

Ni bergambar pula ngan Thomas and Friend...kes sama je cm kt atas...hati2 ek...kalo sayang duit tiru selumber jer cara asben aku buat tu...hehhehehhe

Selesai sesi photoshoot bagai...amboiiii photoshoot je ko kan julia hihihi, kita turun semula ke tingkat 1, tempat kaunter beli tiket tu la...sebelah kaunter tu ada shop...mcm souvenir bagai jual kan...jom tengok!

Waaaaaaaa besar yer shop ni, ada pelbagai jenis kartun tau...hebat site ni...mmg jadi kegilaan si Qi tu la

Ada orang tak menyabor keluar dari buggy...arghhhhhhhh Qi menyerang sudah...mati nak kejar dia hehehhe

Cantik yer koleksi beg sekolah ni...ish tgk rege...malas nak ckp...pi sendiri tengok tau hehhehehe

 Abam Qi korang ni tersangat lah kenan ngan playmat ni...ish mmg sedap tau pegang playmat ni...tp rege...nangisssssss....mak ko ni Qi mmg kedekut tang ni....tp tang bermain dlm theme park mak ko mmg kasi can punyelah hehehhe

Yang seronoknya duduk dalam kedai ni, ada disedikan meja dan kerusi untuk anak2 pelanggan main puzzle bagai...best plak tu...Qi suka sgt

Ini semua koleksi cenderahati Barney and Friends...Qi tengok pun teruja tak leh duk diam sesaat!

Amboi baru 2 tahun ni dah pandai belek2 barang sendiri nampak...ok nak dok jauh sikit...bak kata sis Zaza Latif, kena dok jauh2 nanti duit terbang banyak sangat nanti bahaya...lariiiiiiiiiiiiiiiii hahahhahahha

Yeyyy! Qi jom bergambar ngan Mr. Frogie ni hehehhe comellllllll yg amat mmmuahhh...nampak tak hello kitty kt belakang tu? Tu semua koleksi gegirl...julia tak amik gambar site sana...x sesuai plak cerita pasal Qi kan Boy...tetiba ada cerita brg2 gegirl hahhaha nanti korang pi la sendiri tengok...

Kami keluar dari bangunan theme park, fuhh enjoy gila masuk dalam tu...rasa yer melekat 2 jam lebih gak la melepak main segala mcm mainan dalam tu, kalau korang nak dok dari pagi sampai petang pun diorang tak marah pun hehhehe 

Ini di luar perkarangan bangunan puteri harbour, fuhhhhhhhhhhhhhhhhhh time ni baru lepas hujan, so cuaca agak redup dan santai sgt rasa, rasa angin bayu laut memecah suasana merdeka 2014 hari itu...syok sgt...Qi dan suami pun x sabar nak pi tgk suasana kapal2 mewah depan ni tau...jommmmmmmm

Bergambar kenangan merdeka disini...Qi nak buat love kt tgn tu kot...hahhaha cantik gila kot kt sini...angin dia fuhhhh...pengsannn...syok lah tgk kapal2 ni...best

Suami julia pun suka dok sini dalam setengah jam, nikmati suasana...Qi selalu tak mo tgk kamera...hmmmm xperlah janji behave sudah...tp bagus Qi time ni, behave je elok je dgr ckp...good boy...

Nampak tak ada bendera malaysia...merdeka, merdeka, merdeka....anak merdeka dok syok tgk kapal kt belakang hehhehe

My Foot Print kt sini banyak dah...korang bila lagi...kemain semalam julia baca komen ramai dah nak save the date lah...nak pi tahun depan lah...ada yg tak sabar nak pi JB nak terjah sini la...ada yg dok JB pun tak pernah dtg sini lah...syokkk baca komen korang yang eksaited tu...buat julia pun makin mengila nak mengarang entry...korang....mai tau...fenat dh julia review best kt korang...semua review jujur...tak men la tipu belakang...(amboi beg kuning tu...ngancam jiwa hahhaha)

Nak keluar dari kawasan Puteri Harbour dah, akan nampak signboard ni...Legoland...hehhehe luas betul kawasan Legoland...nanti Qi dh besar, pandai cakap...kami mai sini naaaaaaa...dok hotel dalam Legoland...senang sikit nak mandi manda dlm theme park tu...haishhhhhhhh kena kumpul duit 2-3 tahun lagi ni....jommmmm menabung!

Tak sampai setengah jam perjalanan ke hotel bajet kami, anak merdeka ni sudah ketiduran zZZZZZZZzzzzzzzz...fuhhhhhhh lega hati umi ko Qi...nampak sangat Qi main kt theme park bersungguh2 berpeluh2...ni lah hasilnya nampak Qi sgt enjoy...tidur berkualiti...sian plak tgk mcm buli hari birthday dia  hehehhehe :p

Qi dah sampai hotel ni...baru bangun tido pagi...nak tahu umi dan walid dok hotel bajet mana yang murah dan cantik di JB?
Tungggguuuuuuuuuuuuuuuuu umi saya update lagi tau...peaceeeeeeeeee 2 jari from abam Qi muchuk lom mandi hahahhahahhahhaa

Eh lepas citer kt hotel bajet di JB nanti Umi saya nak cite pestime dia pi sopink kt Johor Premium Outlet (JPO) tu tau........haaaaaaaaaa mesti kawan-kawan umi tak sabor nak baca kan...abam Qi saje nak pecah kan rahsia umi....lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

16 comments:

  1. hamboi..sakan naa mek ju sopink kat JPO..sure tak ingat dah kami2 kat sini...hahaha

    seronok sungguh asik berjalan je abam Qi ngan ummi dia tau..jeles

    ReplyDelete
  2. Budak kecik 2 tahun tu sampai tertido....penat sangat la tu ekk...
    Seronoklah dia jalan2..

    Sememangnya budak2 sebaya ni dah seronok dh dibawa berjalan...dah pandai bercakap dan berjalan...boleh faham serba sikit keadaan sekeliling....

    Dah enjoy....yang setahun - tu...masih tak tau apa lagi...tahun depan lagilah enjoy Qi...hadiah besday ekk?

    ReplyDelete
  3. owh ju....buat perasaan ni makin membuak2 nak gi johor....nama je kampung kat johor..tapi x sampai lagi kat puter harbour ni....huhuhu

    ReplyDelete
  4. Yoshhhh tolong sesiapa tukarkan ena jadi budak kecil. Kot kot ada pil macam dlm detective conan. Huaaarrrghhhhhh nak main jugaaaa kat situ..

    ReplyDelete
  5. bestnya..tempat ni orang pun tak ramai walaupun hari cuti..senang nak bergambar..saya pantang saya kalau nak berjalan tak suka tempat sesak.ambik gambar nak frame pun tak boleh..heheh

    ReplyDelete
  6. bestnya..tempat ni orang pun tak ramai walaupun hari cuti..senang nak bergambar..saya pantang saya kalau nak berjalan tak suka tempat sesak.ambik gambar nak frame pun tak boleh..heheh

    ReplyDelete
  7. Ritu ada siggh situ gak...mahal2 barang2 kat situ..takat tengok kapal jelah mampu

    ReplyDelete
  8. Haha Jue, syima cakap kat husband nak gi bln 11 ni. Dia cuti 2 minggu then ada baca Jue cakap legoland tak sesuai utk age macam anak kita.. dia ok.. yahooo.. tq Jue review yg superb!

    ReplyDelete
  9. Setonoknya qi....SA nk pi puteri harbour la...leh photo shoot kat situ kan...

    ReplyDelete
  10. Ju tidur di Hotel Traders ke? Kalau kakak tahu Ju ada situ kakak terjah boleh jumpa Qi:)

    ReplyDelete
  11. amboii..sempat lg shopping kt jpo..bestnyeee..sonok qi dpt jln2 yer..nmpk sgt muke letih tu spi tetido haa..hihi

    ReplyDelete
  12. nxt pergi legoland plak tau abam QI.. auntie dulu tak pergi legoland bawak abag danish & kakak khairine masa tu hotel & theme park tak siap lagi.. kalau nak best jom kita gi sama2.. QI ada kawan nanti bleh splashing sesama kakak & abang hehe

    ReplyDelete
  13. saya pun br pegi bulan 5 aritu..sempat pegi hello kitty town je sbb kalut nak balik kl..next time nak pegi legoland pulak :)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com