Bajet Hotel Cantik di Johor Bahru | Julia Johari
Booking.com

Bajet Hotel Cantik di Johor Bahru

 Assalamualaikum
Merdeka 2014 hari tu kami check in disinilah Newland Hotel. Murah below RM100 semalam, sangat berbaloi kalau nak menginap sehari, dua disini, berada dalam kawasan perumahan, tapi sangat menenangkan sebab jauh sedikit dari kesesakan bandar JB...itu yang julia nak murah, tenang dan mudah ke sana.
Newland Hotel
2, Jalan Abiad, Taman Tebrau Jaya
Johor Bahru
07-3338223 / 07-3316223
Open 24 Hours

Dah la murah, pastu review julia terhadap hotel bajet ni:
- Bersih - pestime masuk sangat kagum, sebab tengok bersih je, alahaiiii cm ni la bagus.
- Tiada lif - naik anak tangga ye kawan2...tp kan naik tangga dia elok dan sistematik, wpun tinggi tapi mudah la nak bawa barang sebab besar kawasan tangga
- Peralatan dalam hotel - Kemas dan teratur
- Bilik Air - 2 towel, ada sabun mandi, ada water heater...terbaikk..
- Cermin panjang - yang ni syok selfie
- Kettle - ada
- Ada tv canggih - astro clear
- WiFi - FREE access unlimited
- Suasana - tenang dan damai
- Ada perkhidmatan jacuzi (kalau nak bilik jacuzi request ye sini)
- Parking - Tepi hotel bawah tu je

Kami duk sini, nak ambil gambar tp bateri hp dh kong sgt2...suami pun kong...so ambilah ehsan dari fb hotel ni hehehhe sebijik sama
 Suka la tu besday boy, jimat duit mak bapak ko Qi oiii...kita kalau nak bercuti kena berjimat cermat, sebab nanti nak bercuti byk kali pun tak sakit sgt nak keluar duit ye dak hehhehe

Tamat 3 hari 2 malam
Dah 2 malam disini...so nak check out dah...ni kt aras bawah jom tengok dekorasi hotel ni, menarik beb!

Berpoloh2 tuan tanah blog masa ni, time ni dok berkejar ngan Qi dalam hotel, tau tak si Qi ni suka yg amat dok berlari2 hahahhahahha...cantik kan kaunter dia...fuh puas hati bajet hotel cm ni!

 Sambil dok mengejar Qi, Walid Qi dok sibuk uruskan check out, so julia dah malas nak kejar, so snap gambar sini, ada disediakan komputer utk pelanggan yang nak melayari internet...weeeeeeee best kan...hotel besar2 pun lom tentu ada. 
Nanti mai JB nak dok sini lagi, jimat yg amat pastu parking ada tepi hotel ni.
Okey, selesai chek out...jom singgah Johor Premium Outlet (JPO)
Tak sabar dah ni, pestime nak ke sana...
Dok pikir nak rembat Coach, Padini, Vinci...amboiiiiiii banyak duit ko julia?
Fitammmmmmmmm hahahhahha

Tunggu sat naaa...nanti nak update JPO apa julia borong murah nak mampusssssssssss....gila murah...pastu suka plak julia pakai...mmg merdeka sale sungguh2...rezekiiiiiiiii :D awwwwwwwwwwwww

Apa yang menarik di Puteri Harbour JB click SINI

12 comments:

  1. akak perasan mmg banyak hotel bajet dekat johor yg cantik dan murah2..boleh katakan smua hotel baru baru..dan smua macam boutique hotel gitu sbb tu cantik teheee..

    mungkin sbb dekat dgn singapore kan..ramai yg datang bercuti..hotel tak perlu mahal2 ju sbb kita nak gi berjalan hehe..balik hotel utk rehat je..

    kalau percutian yg memang nak rileks..mmg kena cari hotel yg mahal skit..smua blh buat dlm hotel kan..

    tapi kalau nak bawa budak2 main camni..murah2 sudah...janji selesa..pilihan terbaik!

    ReplyDelete
  2. sukala hotel ni..
    takde la macam hotel bajet kelihatannya..
    cantik snagat...
    skang mmg banyak hotel bajet sebab mostly orang datang bercuti bkn nak dok hotel lelama kot..hahahaha
    lainla nak hanimun..ngeee

    ReplyDelete
  3. mudah la sape nak gi legoland . ada byk hotel budget kat jb ni ... kemas jer . ada computer tu yg best .

    ReplyDelete
  4. cantik
    ala2 ibis hotel ni
    tp bagus la malaysia dah mula buat hotel2 camni
    bajet tp bersih murah dan kemas...

    ReplyDelete
  5. tang bersih tu paling penting ju. biasa hotel bajel tak semenggah bersihnya. ok, bole masuk list.

    ReplyDelete
  6. cantik hotel bajet julia.. pandai pilih hotel.. tak sabar tengok julia borong ape..

    ReplyDelete
  7. cam biasa tengok je hotel ni..hehe..biasa lalu je tak tau pon dalamnya camne

    ReplyDelete
  8. cantikkkk..
    murah plak tu..berbaloi2 la..

    ReplyDelete
  9. menarik.. cantik kemas teratur je wpun hotel bajet.. pandai juju cari yg bajet2 yer.. hehe.. masa sis pergi legoland & JPO last 2 years, sis tinggal di Tune hotel.. dapat diskaun sebab abg nizam kan kerja CIMB so dapat disc as CIMB staff.. :))

    ReplyDelete
  10. berapa bayarannya satu malam ? ingat lagi tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Below RM100...plus deposit dalam RM150 je gitu...murah tu.

      Delete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com