Part 13: Kota Kinabalu - Kuala Lumpur | I'm Back! | Julia Johari
Booking.com

Part 13: Kota Kinabalu - Kuala Lumpur | I'm Back!

Akhirnya....last entry about Sabah...seperti yang dijanjikan beberapa bulan lepas...Part 1- Part 13 sudah berjaya di muat naik dalam click blog Travelogue...last but not least. Alright jom tengok last picture Julia dan Qi posing kt Rock Shop depan water front Sabah.


Dalam Rock Shop ini korang sedia maklum lah ye semua barangan adalah original dan mahal, tak perlu la nak tawar menawar ye kikikikiki semua branded shop memang ada harga khas sebab ia sangat berkualiti dari copy cat kt pasaran tu.

Kenangan Julia dan Qi disini...wpun x beli, at least menempek sekeping dua gambar pun jadilah hehhehe :p

Posing tak nak mengalah hahahha...tengok ar mek Julia tu...kemahen...Qi pun pose gaya apa tak tau...layan je lah...nampak tak depan Rock Shop Sabah ini ada laut...aah best je lepak sini...

Pastu singgah Masjid Negeri Sabah, dari hari pertama datang memang dah bagi tau suami nak singgah masuk perkarangan Masjid Negeri Sabah, tersergam indah lihat dari jauh, cantik! 

Puas hati dapat amik gambar kenangan di Masjid Negeri Sabah, Qi pun teruja bila masuk masjid...binaan kubah2 masjid dan pepohon menghijau sekitarnya mengamit pandangan sesiapa sahaja yang hendak menunaikan solat fardhu disini...syukur ya Allah, sebelum berangkat balik ke KL dapat jua ambil aura di rumah Allah.

Bye-bye Masjid Negeri Sabah, cantik sangat2...untung rakyat Sabah punya masjid sebegitu unik macam ini, awan kt atas tu seperti meliputi keseluruhan atap masjid, sejuk pandangan mata... :)

Ini adalah ole-ole untuk mertua ku, ini satu plastik khas kami suami isteri dah agih-agihkan awal2 utk mertua, my parents dan saudara mara. Sama adil kan hehhehe

Hi abam Qi, 1 Malaysia, 1 Malaysia hahhahaha, cubaan nak buat peace tp jadi 1 Malaysia, jadilah kan dari tak jadi, QI dapat sehelai baju t-shirt Sabah, buat kenangan untuk dia pernah datang ke Sabah.

Mak aiiiiiiii kemahen besor beg zebra kt belakang tu hehehhe, itulah beg ole-ole segala macam jenis hasil tangkapan berada di Sabah, ini baru duduk 4 hari 3 malam, kalau seminggu? Kena naik kapal tongkang lah bawak balik KL hahahahhaha....selamat dah semua ikan terubuk masin, belacan sabah, tea sabah, ikan bilis dan hasil2 lain untuk di beri pada mereka yang tersayang di KL nanti.

Sampai sudah di airpot Sabah, at last rasa diri tak nak balik...itulah bila melancong ke tempat yang beri kita impak terbaik, julia rasa berat hati nak balik. Hi Romana, nasib baik hasil timbangan kargo julia tak berat mana...kalo idok kena naik kapal tongkang sebab AA tak larat angkut kami wakakakakkaka...14.9kg jewww...apedehal...leh borong 2 kali ganda nanti lagi hehehe

Tea Tarik satu!
Siappppppp!
Dalam AA ini biasalah minum satu cawan pun mahai...tp tekak walid Qi nak sangat minum tea tarik katanya...bayor lah RM6 satu cawan....haaaaaaaaaaaaaa gila mahai...okey bukan i bayar...dia bayar hahahhaha...tengok lah tekak orang Melayu ni, mengidam kemahen hehehe sampai dah naik AA...tak nak balikkkk!

Eh awat mek julia minum ada cahaya....wakakakkakakaka ni namanya efek berani minum....kikikiki...dah org belanja harus lah nak menempek sama muka tak maluuuuuuu hehehhe...tengok muka tu, tak redho nak balik KL...leh tak i nak holiday sampai bila2...hehehe

Nak pergi Sabah rasa lambat sampai, nak balik KL alahaiiii 2 jam lebih tu cepat sangat...x sempat lelap dalam AA dah sampai...sekarang nak amik baggage.

Cuba tengok dalam gambar ini, siapa yang salah?
Uminya ke...
Qi ke...
Cuba baca line kuning tu kata apa?
Qi pun pandai tau duk luar line kuning...dah haku dok dalam line kuning kenapa hahhahaha...almaklumlah perut ku pendek, tak sampai nak capai baggage nak oiii...maafkan umi ko hek Qi...hehhehehe :p

Alhamdulilah....semua barang-barang dah selamat ambil dan dah berada di luar perkarangan KLIA2....muka sangat puas hati bercuti panjang 4 hari 3 malam memang rasa puas hati sangat, len kali memang nak rancang percutian 4 hari, baru semua tempat dapat disusun jadual dengan sempurna.

Buggy Qi pun di wrapping...RM10 je pun, selamat elok je pergi dan balik...sekarang tengah tunggu driver Tazben Travel jemput kami balik ke rumah Selayang. Yeyyyyy tak sabar nak bagi ole2 kt mama abah dan mertua weeeee.

Penghargaan:
Suami ku, terima kasih beri perhatian dan komitmen sepanjang percutian ini, kamu memang suami mithali sbb kamu sangat penyabar dengan kerenah sejuta ragam kami, mana nak cari suami macam ini, teman gado, teman mesra, teman makan, teman main anak, semuanyalah, harap kita kekal mcm ini sampai syurga, sayang papa mmuuahhh...amin.

Qaiser ilman, anakku, terima kasih kerana behave sepanjang percutian jauh yang merupakan kali pertama buatmu...keceriaan dan kesihatan kamu yang baik sepanjang di Sabah dan di KL adalah doa umi yang termakbul oleh Allah. Terima kasih Allah beri anak saya sihat. Amin.

Julia, terima kasih untuk diri sendiri kerana berjaya susun atur jadual perjalanan dan rancang perbelanjaan...len kali simpan duit lagi...buat lg percutian best2 agar nanti kawan2 blogger leh ikut jejak. Yahooooooo.

Tamat sudah, huh tarik nafas lega, alhamdulilah, so anda puas hati tak Julia review Travelog part by part untuk korang....lepas ini dimana destinasi pelancongan julia seterusnya? Tungguuuuuuuuuuuuuuu hehehe ^____^

14 comments:

  1. wah..dah ada planning percutian seterusnya tuh..kemahen julia!!

    ReplyDelete
  2. wahhhh dh siap dh hard rock tu eh.haritu kami pegi masih lg in progress.best nya juuuu!

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum
    singgah pagi
    sory sangat2 bz x sempat nak singgah lama2
    anyway jemput datang open house anum ya

    ReplyDelete
  4. x pusing habis ranau kan.. next time pegi tem moon balik sana ea.. bleh ajak pusing2 ranau..

    -selfie ngan rafflesia..
    -main gigit2 ngan ikan..
    -lari2 ala hindustan kat ladang teh..
    -mandi air embun..

    hehehe..

    ReplyDelete
  5. wahhhh.... tak sabar nak ke sana... tak pernah lagi pergi sabah...

    ReplyDelete
  6. ahhh kamu buat daku rindu sabah!ade yang terbang ke sana hjg tahun nanti!

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya Julia....belum berkesempatan nak g Sabah lagi....

    ReplyDelete
  8. syokkan cuti2 ni....teringin nak gi sabah..tp belum berkesempatan lagi...tgk jue pegi..mcm best je..

    ReplyDelete
  9. wow , bila lah time saya lak ni ...

    ReplyDelete
  10. Wah best citer percutian jue kt Sabah
    .. next nak kemana pulak tue....

    ReplyDelete
  11. ada lagi tak part ni?? mst part sabah ni sampai 20 episode hehe
    skrg baru rasa best kan bercuti.. QI pun dah bosar :))

    ReplyDelete
  12. habis dah partnye.. fifi pulak tak sabar nak pergi sabah.. bestnye julia dapat jalan2..

    ReplyDelete
  13. dah habis dah ke...SA ras macam belum puas nak baca je ni...

    ReplyDelete
  14. Maap jue, syima throwback entry sabah jue...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com