Ini Baru Raya Julia - Pantai Balok Kuantan | Part 3 | Julia Johari
Booking.com

Ini Baru Raya Julia - Pantai Balok Kuantan | Part 3

Wah, masuk hari raya kedua waktu petang ke mana julia sekeluarga beraya kt Kuantan? Haaa kat Pantai Balok Kuantan la, dah kampung dekat dengan pantai, seberang jalan raya dah sampai pantai, tapi tetap naik kereta hahahha, sebab bawa anak, walhal jalan kaki tak sampai 2 minit je pun hehhehe alasan sangat. Best ooo, inilah kali pertama Qi mandi pantai tau, selama ini kalau bawa pi resort indoor pool asik2 menangis je takut air, sekarang ketakutan Qi dah hilang semenjak nak masuk 2 tahun merdeka nanti, cayalah Qi.


Jom kita bercanda raya di tepian pantai balok kuantan ramai-ramai yukkkk...kemahen Qi bodek walid dia beli set mainan pasir ni, comey sgt2...julia tak ajar langsung tau cara nak main pasir ni, tapi budak-budak sekarang cerdik, dia ambil terus kuis-kuis pasir cm dalam gambar ni...alahaiii anak umi dan walid ni khusyukk yer hehhe
Ini semua saudara mara suami, we all gerak jam 5 petang, baru tak panas, redup je, so tak yah pakai cream SPF hahahahha...ko nampak tak dari jauh laki aku pakai baju t shirt warna purple...kemahen siap bawa kerusi malas dia...amboiiiii nak bercanda cm omputih ke...jemur-jemur sampai legam hehe

Semangat anak aku tu hoiii Qaiser ilman...saudara mara dia asik ketawa je tengok keletah dia pertama kali cecah kaki kt pantai balok...diorang memang kenai si Qi ni mmg takut air tp sekarang perangai tu hilang dah...suka benor dia hentak2 kaki hehhe

Eh suami aku dari jauh bawa diri nampak...siap dah hampar kerusi malas dia...amboiiii tak ajak pun...nangisssssss la cm ni...hukhukhuk...Qi jom serbu walid tu...pastu kita semua hempap dia laju2 biar kasi penyek wakakkakaa :p

Kerlasssssss abg! ^___^
Siap tunjuk simbol best lagi dia sambil hirup udara pantai....besttttttttttttt yang amat, tak perlu bayar duit satu sen hoiii...suka2...siap hampar tikar lagi...nak picnic sakan tau...eh korang, pantai balok ni boleh mandi tau...tp kena tgk area yang selamat, pantai dia putih bersih, halus je pasir dia alahaiiii untung lah suami aku dilahirkan di Pantai Balok Kuantan, merasa gak aku mandi pantai dekat kampung selalu yeyyyyy!

Acara yang ditunggu-tunggu...jom bina istana untuk Umi tau...Qi dan Walid tengah bersiap siaga nak bina istana untuk julia...jangan jelesssss kikiki

Abang! Julia suruh buat istana...bukan ajar Qi buat lempeng pasir...grrrrrrr hahhahahha Qi tengok tapak tangan dia...pehal Qi...pelik eh tgk pasir hehehhe...adik suami dan sepupu suami pun layan masing2 buat binaan pasir pantai.

Hairul adik suami, bersama anak bongsunya Aqil Ziqry...comey dua beranak ni, adik ipar aku ni mmg sporting sgt...kalau sembang hal secret2 pun dia leh simpan rahsia elok2...terbaikkk gua cakap sama lu bro heheheh :p

Alolololo tomey sangat gambar 2 beranak yang aku sayang sampai syurga ini, bekerja kuat sama-sama, tp permainan ini bagus dapat beri kecerdasan pada anak2 tau, boleh kembangkan bakat kreativiti dia, good job Qi, kamu cepat belajar...jom main lagi hehehe
Bergambar kenangan raya kedua...no baju raya, tp baju mandi u olls hahhaha...suami ku dan anakku...dikau jantung hati ku...sonokkk mandi pantai...cm honeymoon plak rasa ewahhhhh

Asik dengar aku je bebel, nah gambar aku sakan main pasir ngan Qi...x leh jadi...suami aku buat lempeng pasir...meh aku plak handle hahahhaha...Qi jom buat projek baru tau :P

Acara kemuncak, hairul adik kepada suami aku sukarela nak jadi mermaid balok hahahahahahahah...torbaikk tau akak ipar ko salute...bukan senang nak duduk statik elok2 selama setengah jam semata2 kami nak reka binaan pasir mermaid...cantik kan...ni Amin sepupu suami tengah corakkan bentuk sisik...weeeeeeeee best2

Tadaaaaaaaaaaaaaa!
Hahahahhaha aku suka sangat tengok gambar ni tau, puas hati sangat-sangat tengok Mermaid Balok Boy menjadi hehehe...hasil usaha semua saudara mara jadilah kenangan raya kedua kami disini...yeyyyyyyy syok yer raya!
Jom layan 2 video gelagat Qi tengah sakan berlari dan bermain air di sekitar muara pantai balok kuantan....pasti korang tak kering gusi melihat telatahnya...hehhehe :P

Part 1

Part 2

Amacam best tak baca entry raya julia hahahha...okey tunggu tau part 4 pasal BBQ raya yeyyyyyy....amboiii event raya tak nak kalah...haruslah baru seronok! kikiki bubyeeeee!

15 comments:

  1. Bestnya Jue.. raya2 p mandi pantai.. amboi hero merajuk ke tue bawak diri sensorang nun jauh di sana.. tengok Qi main pasir terus nak bawak dia p pantai jugak la.. last bawak tak nak turun geli pasir..

    Paling suka gambar duyung tue la jue.. gelak sesorang depan pc nie.. terbaik la..=D

    ReplyDelete
  2. Bestnya kak julia.. hehe lama tak bersuka ria tepi pantai.. rindu pula... hurmmm.. Okay paling kelakar duyung lelaki tu.. wkwkwkwkwk XD

    ReplyDelete
  3. Hamboiiiii mummy julia... Seronok banget siii... kemain lagi main pasir...

    ReplyDelete
  4. syoknya!rs nk join sekaki ahaha....tp tp anak bujang xsuka mandi laut!mood dia syik kelaut je ahahaha...

    ReplyDelete
  5. Lama dah xmndi laut tau ju..
    Hr tu g pd pun akk xmndi..xkose..haha

    ReplyDelete
  6. Wah!! beach...suka tapi tengok jelah, Hahaha so sweet Qi dah x takut air, Iman geli pasir pantai yang putih tu, just try raya tadi bawa ke pantai so tu yang tahu dia takut or geli pasir tu bila masuk selipar dia. Hemm maybe kene perkenalkan beach juga one day =)

    ReplyDelete
  7. best sangat pantai.. fifi suke.. suke sangat.. tapi.. pantai balok lagi best sebab ade mermaid boy!~

    ReplyDelete
  8. raya x sempat nak g jalan mana2.. duk ulang alik rumah kita laki kita..raya atas jalan je..

    ReplyDelete
  9. bestnya tgk pantai tu..haih rindu pulak nak pergi pantai lagi...aritu dapat pergi kejap je...lepas ni nak gi dok tepi pantai lama sikit..hehe

    ReplyDelete
  10. lamanya SA x mandi pantai...ntah bila la merasa pi bawak anak2 pi pantai lagi ni....

    ReplyDelete
  11. Mak ai...duyong boy la.

    Bdk2 mmg suka air kan. Tp akk x suke. Letih kalau bdk bdk ni jumpa air. Asik la nak terjun je.

    ReplyDelete
  12. amboi sonoknyaaaa qi main pasir ye!

    ReplyDelete
  13. hsbnd punye mak sedara dok sn..so penah la pegi sn..pantai balok mmg cantik..pasir putih..halus je..bersih plak tu..memang best la mandi ;D

    ReplyDelete
  14. air pantai sini landai xtakut nk mandi..tapi mila sendiri punn lom prnah mndi sini tmn zara main adalaa..hehe..pantai blok mmg best!!

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com