Ini Baru Raya Julia - Kuantan | Part 2 | Julia Johari
Booking.com

Ini Baru Raya Julia - Kuantan | Part 2

Yeyyy! Hari raya yey, hari raya yey, hari raya yey! Hehehehe kemain ko julia beraya happy bebenor, mcm budak2 kecik, kalah Qi, Qi tgk pun pejam mata, umi dia perangai cam budak2 tecik, heheheh apa lagi jom la layan gambar raya julia di rumah mertua, Kuantan Pahang. Meriah u olls, nasib baik tak terbalik rumah onyang QI hehhehe jom layan sketsa raya julia, pasti korang tak kering gusi hehehe! ^___^ peacee yo!




Hahahahahha, best tak layan sikit sketsa raya julia buat, kelakar kan, hehehhe ada je gelagat raya lawak yang dibuat, kisah monopod la, kisah gambar raya tak jadi lah, hahahha semua pakat riuh satu rumah, mmg tak de segan silu dah jerit2 bergambar, ini baru raya!

Of course, perkara wajib hari raya pertama kita kena bermaaf-maafan dengan suami tercinta, dah masuk 3 tahun berkahwin, 3 tahun beraya bersama, kali ini julia dan Qi sama-sama cium tangan ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin kt walid Qi, nak duit rayaaaaaaaaa hahahha! Amacam ada style tak salam kami anak beranak hehehhe orennn youuu xnak kalah kan hehhe :p




















Selesai bermaaf-maafan dengan seluruh kaum keluarga, maka potretkan hari kemenangan setelah sebulan berpuasa, eh dua org tuh yang dok sebelah walid Qi tuh poser penuh keee? ish2 nak gak tu duit raya hehehhe...kali ini gambar ambil mcm retro sikit, ala2 zaman lama2 gitu, ngeeee omey tak? Tahun depan berempat tak rasa2? hahhaha :p
Gambar wajib ada, bersama mertuaku, perkenalkan pak mertua nama Radzali Abdul Kadir, ibu mertua ku Che Gayah Aman, muda lagi kan mertua julia? Macam biasa, Qi tak suka lama2 bergambar, nak pi kutip raya ler tu, hahahha

Amboiiiii mek julia, kenapa dari jauh nampak mcm buah oren berjalan je...oren yang amat, kalah warna tahunan ni hehehhehe cantik tak cantik tak (nak kena penampor sulung ni), simple je baju aku beli readymade dari Jakel, mmg sulam sikit2 je, senang nak jaga, nak lace2 tunggu anak besar sikit leh melaram lebih, Qi mana? Well nak feeling mcm pengantin baru so kids not allowed bahahhahahhahah :p

Perkenalkan, adik beradik suami, semuanya LELAKI, ulang lagi sekali LELAKI. Haa atok Qi ni semua anak2 dia lelaki, asalnya 5 org, tapi abg kedua suami meninggal masa kecil, Al-Fatihah. So dari kiri baju merah abg long aboo, suami julia (anak ketiga), hairul (adik keempat) dan Aman (adik bongsu)...abg ipar dan adik2 ipar julia ni semua ramah tamah, sekali sembang gamat satu rumah hehehe

Keluarga abg sulong ipar julia

Keluarga adik ipar julia

Ini keluarga saudara suami, yang duduk tengah2 tu ibu saudara suami, adik kepada bapa mertua ku, so anak2 diorang sepupu kami, sonok masing2 dah besar, masih belajar. 

Bergambar bersama nenek moyang Qi, kami panggil mokk :)

Gambar bersama atok moyang Qi, Tok Ayah Hj Abdul Kadir (umur 90 keatas) panjang usia dia kan, amin-amin. Untung Qi masih lg boleh tengok kedua-dua moyang dia.

Jangan tak tahu, moyang Qi ni kahwin 4 tau, isteri kedua meninggal sakit tua, sekarang 3 orang jaga moyang Qi. Nenek Mokk, Nenek Cumoh dan Nenek Jah. 

Yeyy Qi dpt duit raya...tp masalahnya dia xmo turun, nak berdukung je...haishhh bukan ringan, berat tau Qi...mengada le tuh! hehhehe terima kasih tok dik. 
 Orang bagi duit raya ambil...pernah tengok budak kecik bg balik duit raya?
Hehehhe tu Qi tu, kasi balik duit raya hahahhaha adoyaii lawak!

Jom tengok gelagat Qi dengan sepupu dan saudara mara dia...Qi honestly julia cakap, dia memang peramah, senang masuk mana2 geng baru, cer tgk bersampin kemain Qi hehhe

Keletahnya bersama bapa saudaranya...siap give me 10 ko hehehe

Haaaa kemahen dia...pandai bg 10 peace...hehhehe comel tgn tecik sgt.

Alahai Qi, kenan ngan kasut raya sepupunya, habis tawaf keliling umah onyang dia...haishhh :p
Omey tak inner silang i? weeee i love it inner silang tu sbb tak panas dan mudah digayakan, nanti nak buat koleksi la warna lain, harga murah je...tp berkualiti. 

Inilah seluruh keluarga suamiku, bersama mertua, ipar duai dan anak-anak buah, seronok riuh rendah, tahun depan kita ambil gambar mcm ni lagi ye :D
Korang hampir pengsan tak scroll baca banyak gambar raya pertama julia di Kuantan Pahang? Gambar ni semua terpilih dari ratusan yang ada, haaa kalo letak semua sekali baru ko rasa nak fengsan bangun balik, fengsan bangun balik kikiki

Tunggu kisah cerita raya selanjutnya
"Ini Baru Raya Julia - Pantai Balok Kuantan | Part 3"
Tunggu tau....nak edit gambar beraya hari kedua kt pantai balok...picnic u olsssssss yehaaaaa!

11 comments:

  1. sakannyeeee qi raye ngan sepupu2..ramai pulak tu sepupu2 qi..siap pinjam kasut tawaf umah onyang lagik..hihihi

    ReplyDelete
  2. Bukan meriah lagi ni Ju tapi betul-betul gegak gempita dgn warna orennya lagi menyerlah sungguh...

    Suka tengok Qi tambah segak!

    ReplyDelete
  3. Wah kemain meriah raya jue.. ramai betul family jue yer.. lawak la jue kata buah oreng tue.. mana ada buah oren.. lwa jer color tema raya jue satu family.. berseri2..

    Eheh..macam kasi hint jer tue Qi nak dapat adik..cer citer..cer citer..=D

    ReplyDelete
  4. Wah kemain meriah raya jue.. ramai betul family jue yer.. lawak la jue kata buah oreng tue.. mana ada buah oren.. lwa jer color tema raya jue satu family.. berseri2..

    Eheh..macam kasi hint jer tue Qi nak dapat adik..cer citer..cer citer..=D

    ReplyDelete
  5. amboii amboiii ini baru la meriah tahap gila.hahaha...

    ReplyDelete
  6. QI nampak segak n handsome sangat berbaju melayu ....mata asek tertarik tgk dy je...heheh..handsome sgt....

    ReplyDelete
  7. ramainya famly belah asben ju

    ReplyDelete
  8. wah.. qi ade moyang laki dengan perempuan.. ufairah ade moyang perempuan je lagi.. sakan betul raye julia kali ni..

    ReplyDelete
  9. suka tengok Ju dan family in red theme...red ke orange tu...Qi tuh bukan main lagi...mesti banyak dapat duit raya tu kan...

    ReplyDelete
  10. Berseri seri ju ni. Seri hari raya. Bila nak ambik gambar dgn akk pulak ni.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com