Part 6: JJCM Kedai Kopi di Rumah Terbalik Sabah | Julia Johari
Booking.com

Part 6: JJCM Kedai Kopi di Rumah Terbalik Sabah

Yeyyy! Masuk Part 6 dah kita....yehuuu... :)
Kali ini jom JJCM bersama julia di Kedai Kopi Rumah Terbalik....only one ye kedai kt sini tau...tp menarik macam2 ada...yang penting sedap! 


Lepas dah penat bergambar area kawasan Rumah Terbalik...disana ada tempat solat tau...solat dulu...pastu perut dah berkeroncong tahap dewa....dah x boleh nak jalan lagi dah...lapar yang amat...yelah berjalan non stop dari Kinabalu Park - Desa Diary Farm Kundasang kemudian terus turun ke Tamparuli utk visit Rumah Terbalik...hanya minum susu lembu sepanjang jalan...makan pagi pun only roti semata....hahahhahhaha...acaner perut x menjerit minta tolong...tolong....jalan je tau, minyak perut tak isi kahkahkahkah :p

Jom layan dulu menu yang hado lets go babeh!
Haaa ni sedappppppp.....kat KL pun ada...tp bila mai Sabah lagi rasa sedap...ko rasa?
Aku rasa cm nak tampo muka sendiri...sedap sgt...rugi x order yg ini...kuewtiaw ladna rasa...ke kuewtiau kungfu...arghhh lupa padahal baru bulan lepas pi

Qi punya...kemain nasi goreng kampung dia...telur mata tu mengugat keimanan akhir sekali waldi Qi yg pecahkan....grrrrrrrr

Ini Julia punya....kalu dah nama yer tekak melayu...tekak cm mamak sikit...mesti mau cari kariiiiiiiii....hahhaha sedappp weh kari ayam ni mkn ngan nasi kosong...sedapppp...sempoi jek

Pemanis mulut...kek ala2 SR pun hado sini tau....jgn memain...sedappp....tp Qi x suka sgt kek ni tataw...tp kami melantak licin heheh

Bukti makan sini hahahha ngada sgt kan...kami ni anak beranak mmg suka minum air soya...kalu nak putih minum ari2...hahhaha itu tipu

Hep!...sapa tuh...sorang2 je pakwe tu dok hahahha

Hebat kan....mcm2 ada menu disajikan.

Kemainnnn ko walid Qi santap sensorang...arghhhhhhhhh tak kiraaaaa nak join dua kaki gak hahahha jeles le tu julia hahah

Ibu mithali ibu yang sejati...haaaaa ko Julia...bagi makan anak siap suap menyuap...bila masa la walid Qi ni snap...hahhaha 

Average semua main course sini below 10 la...murah lah tu beb nak kata mahai sgt pun tak...sebab food dia semua sedap...


Jom tengok kedai cenderamata di Rumah Terbalik...banyak betul cenderamata  :)

Yeyyy nak balik dah....nak balik ke Bandar Kota Kinabalu...perut kenyang senang hati...
Sebelum balik ada ruangan untuk bergambar dgn set2 tradisional yeyyyy Qi pun suka tgk...pertama kali kan tgk lesung tumbuk besor ni hehhe

Haaaaaaa ko julia...siap pakai topi hahahhaha...nak berlakon cek mek orang Sabah pun fail sebab muka ada kacukan arab sikit...hahhahahhaha....lek arrr bro...kekakak...hadik ko ni nak verangan gak nak tumbuk sekam padi hehehhe...amacam leh masuk majalah metro dok? hahhaha

Tak lama lagi hujung bulan Mei setiap tahun mmg ada Pesta Kaamatan di Sabah....yeszaaaaaaaa best sgt sini wpun cuaca sgt panas...tp ditemani kehijauan alam flora yg manja dan melambai2 buat hati sangat rasa sejuk dan damai hehhe

Bye-bye Rumah Terbalik Tamparuli Sabah....we all miss u always...nanti kalo ada rezeki kami mai bawak family besorrr ye...ada ataok nenek Qi mai lg syok...jom balik Bandar KK...

Nak tengok betapa cantiknya 
Pantai Sutera Harbour dan Pantai Tanjong Aru 
di Sabah tak korang?
Tunggguuuuuuuuuuuuuuuu Part 7 ye...
leh tgk permandangan indah di persisiran pantai yeyyyyyyy!

16 comments:

  1. Kemahen lg ju berposing sakan..sabah mmg bestkan??

    ReplyDelete
  2. ju buat akak tak sabar nak gi sabah lagi skali..

    ReplyDelete
  3. huk.... i miss sabah... entry ju buat sy rasa nak nangis laju2... huwaaaaaa

    ReplyDelete
  4. Ni ambik gambardgn fon ke atau kamera. Cntik. Amboi sedapnya mkknn sume tu. Lapar jdnya. Dah la x bfast lagi.

    ReplyDelete
  5. alahaiiii bestnye..ahkak ni bergaya mmg no 1..hihi..sabahhhh..kau tggu aku pulak dtg..hakhakhak..

    ReplyDelete
  6. umi sapa ler yg nak tumbuk padi tu ... hehehee . ok gak cuma rm22 utk hidangan byk tuh. ada ole2 tak ... heh heh

    ReplyDelete
  7. baca jue punya review, rasa nak plak gi sabah. moga ada rejeki gi sana

    ReplyDelete
  8. wah ! bestnyer...JJCM kat Sabah...

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Jue...dah lama Bunda add fb jue.....jue tak approve bunda pun lagi.. huhu..

    ReplyDelete
  11. xoxo plating tetap sama mcm yg Zaza pergi Dec lepas... mmg variety menu kat situ kann..

    amboii QI mkn sepinggan mcm org besar je hehehe..

    ReplyDelete
  12. rindu tempat nie.. makanan dia memang sedap kan.. amboi jue kemain dah macam orang sabah bah.. =D

    ReplyDelete
  13. fifi tak sampai lagi rumah terbalik ni.. rasenye tak siap lagi mase fifi kerja dekat sane..

    ReplyDelete
  14. Seronok tgok jjcm julia dan edisi berjalan....tunggu turn SA plak nanti..now tgh kumpul duit...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com