Part 5: Rumah Terbalik Tamparuli Sabah | Day 2 | Julia Johari
Booking.com

Part 5: Rumah Terbalik Tamparuli Sabah | Day 2

Yeyyy! Sudah masuk Part 5 yehuuu!
Selepas dah habis merayau-rayau satu pekan Desa Diary Farm Kundasang Sabah, maka perjalanan seterusnya adalah ke Rumah Terbalik yang terletak di kawasan Tamparuli, Sabah. Perjalanan menuruni ke Tamparuli memakan masa hampir 1 jam 30 minit. 

Bila nak ke sana, kabus tebal menemani kami tau...sejuk nyaman sgt. Tutup aircon, buka tingkap sikit pasti korang akan rasa dingin sgt2....arghhhhh teringat balik moment best tuh


Masa ini tengah nak turun dari kundasang, nampak kan gunung kinabalu mula membaluti kabus tebal...syukur masa naik bergambar tu jelas lg gunung kinabalu...time ni hujan renyai2...sejuk sgt...bila tgk gunung kinabalu seperti memanggil utk Julia ke sini lagi...jgn la mcm ni...nanti kita nangisssss huwaaaaa!

Berlalu 1 jam 30...sampai dah ke destinasi 
Rumah Terbalik, panas time ni...mujur byk atap2 dan pokok2 disini...tampak tenang!

Qi sampai mendongak2 haa....ke pelik tulisan rumah terbalik hehhehe...sah Qi masuk pening sat gi...jommmm beli tiket!

Murah kan...Qi mcm biasa FREE!...jeless!

Jom tengok aksi kami disekitar Rumah Terbalik!
Cantik kan rumah ni...sukaaaa taw tgk rumah ni unik sangat, mcm mana lah diorang reka?
Lets go babeh!

Hahahha Kereta Kancil ku terbalik gak kt sini....tgk lah Qi ngan Walid...sakan diorang bergambar hehehe

Aksi Julia plak bergambar...jgn gelak kuat2 eh...ada orang buat cubaan nak angkat kereta konon hahahhahaha Qi tgk ckp hohhhh Umi kitaaaa kuattt oooooooo! hahhahah

Haaaaaaaa ko nak cakap apa? Julia kuat ko tak caya....Qi ckp Umi ni poyooooo ar hahahhahahha :p

Dah2....penyambut tetamu dah panggil2 kitaorang dah...nak terangkan apa yang hado dlm Rumah Terbalik ni....tgk tuh sapa yang bersemangat tu....diorang yg semangat kan...bila ada team semangat Julia lg semangat...jomm!

Klasik kan...suka amik gambar permainan tradisi cm ni....korang sejurus dah masuk Rumah Terbalik ini, tidak dibenarkan sama sekali ambil gambar dlm rumah ni tawww....so time ni nak nangis ke, nak guling2 ke kena ikut arahan ye...so ada sebab diorang x kasi amik gambar. Nanti korang pi baru surprise sikit...

Bila dah keluar...haaaa kt tandas terbalik je leh ambil gambar hehehhe tgk la Qi...kemainnnn!

Umi dia pun kemain....sama lah anak beranak tu pun hahahha...tgk bergambar kt mangkuk tandassss....hahha kang ada emas jatuh atas muka baru tawwww...series tandas sini bersih...kalo berani guna lah hahahha

Cubaan nak ngorat orang sebelah...tp bujang Qi x layan hahahhahha.... :p

 Sebelah tandas terbalik tu ada kerusi tecik...mujur tak terbalik gak hahhaha

Depan tandas terbalik ada Garden terbalik....dah pulak dah habis semua pokok2 terbalik hehehhehe cm ne eh diorang gam....kreatifffffff

Umiiiiiiii.....Qi pening la masuk sini...Rumah Terbalik, Tandas Terbalik, Garden Terbalik...napa Umi ngan Walid tak terbalik sama....hahhaha titew dok jap la sini...fenattttttt :)

Okeylah Qi, Walid, jom kita pi Kedai Kopi Rumah Terbalik....kita lunch dulu puas2 kt sini....jommmm!

Tunggu Part 6 ye....JJCM Julia di Kedai Kopi Rumah Terbalik....sedappp dan murah makanan yg disajikan...yg penting semua kami makan bawah RM30....weeeeeeee tunggu eh kot2 nanti rajin julia update part 6....lallalalallallallalallalala :D

14 comments:

  1. Kereta terbalik tu kalau Ju perasan registration plate no. Johor tau bukan Sabah..

    Itu kereta kakaklah tu Ju hahaha...

    Qi ni baguslah tak reti penat. Senang bawa jenjalan.

    ReplyDelete
  2. mmg wajib pi sini kan kalo ke sabah...lieya pergi sabah lameeeee dah...mase tu takde pun dairy farm ni, rumah terbalik nie.... ishh kene pi ulang balik ke sabah ni heheeheheh

    ReplyDelete
  3. dh pnh smpi sabah..tp xpnh smpi rmh terbalik.. T_T

    ReplyDelete
  4. besttnyeeeee...part 6 pelissss..hikhikhik..
    excited ni..

    ReplyDelete
  5. ju ni kelakarlah hihihihi cam real jer angkat kereta tu ...

    ReplyDelete
  6. pernah pergi sabah.. tak pernah g sini... macam best je... uhhuuh

    ReplyDelete
  7. haha baru nak tnya "kenapa tak singgah kedai kopi kat dlm tu"rupanya kena tunggu part 6 plak heehehehe..

    ReplyDelete
  8. Klu dtg sabah jd tmpt wajib nih..
    Krin xpenah gi la ju sini.even dok sabah dulu..
    Xsmpt kot..ke xwujud lg..xthula

    ReplyDelete
  9. seronok..
    tukang tengok pon pening ni haa..sumer terbalik..
    sape la yang kreatip sangat bina and deco umah ni memang hebat ler..

    ReplyDelete
  10. Ok..dengan semangat yang membara, saya nak ke sini jugak...HEHEHHE

    ReplyDelete
  11. dari dulu la terpikir cane la dia buat kereta tu lekat eh.. takde ke tetiba jatuh..uiii seram plak..huhu

    ReplyDelete
  12. wah.. menarik sangat rumah terbalik.. jgn kate qi.. fifi yang tengok gambar ni pon macam pening2 sikit..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com