Part 2: Check in Hotel Manja | Sabah | Julia Johari
Booking.com

Part 2: Check in Hotel Manja | Sabah

Part 2 dah kitaaa pasal Sabah...
Hehehhe semalam Julia ada review pasal KLIA2 kan...ke korang belum baca lagi....kalo belum click Part 1 bawah ni :)

Yeyyy tanpa membuang masa jom tengok review Hotel Manja di KK Times Square...inilah dia hotel bajet yang kami Booking Hotel Free Flight tu taw....manjaaaaa awwwwwwww! 
hahahha mula ar entry manja-manja ye mood sudah datang habis lahhhh heheh...

Bilik kami 405....tingkat 4...weee yg best yer bajet2 pun dalam dia mak aihhhh cantik...lantai pakai jenis material kayu...sedap pijak...pastu bau harum, bersih dan semua kemudahan ada...perghhh ini baru betul2 best! Tengoklah Qi...kemain mendongak ats tu...inspektor betui teruja sgt sampai habis Qi pi cek hahahha

Omey jer meja solek ni...suka bersih je tgk

Zaman sekarang hotel bajet pun siap ada tv melekat kt dinding taw....ini baru2 moden...channel astro ada tau...weeeee

Ni ruang belakang TV...pantry tecik ngan almari luas...

Julia kalo pi berjalan...mmg suka kalo hotel bajet sekalipun mesti ada kettle...kekadang mmg xd tau diorang sediakan...yg best yer kettle dia tu siap ada lampu besar2 warna biru time masak air hahahha...siap ada jug lg tau...leh buat air sirap hahahha peti ais ada...bersih peti dia

Bilik air...cantikkkkkkkk
Bersihhhh
Lawaaaaa
Luas....apa lg korang nak!

Barang2 kami hehehhe...rasanya mesti beranak lg sekotak nanti tgk ar hahahha
Eh korang jom solat zohor...dah pukul 3 ptg ni kt KK Sabah, 14 Mei 2014....lepas solat ikut tentatif Julia buat tau...kita pusing2 satu bandar KK...window shopping dulu usya2 harga hehhehe jommmmm!

Lepas solat dan makan...terus ke destinasi
"Waterfront KK Sabah"
Cantik betul view sini....tenang dan mendamaikan...
Jom saksikan gelagat kami bergambar!

Tentatif kedua...
"Pasar Malam Sinsuran Kota Kinabalu, Sabah"
Hebat betul pasar malam kt sini
Korang tahu apa yg hebat?
Sebab sini mmg ada hari2 pasar malam...kalo kt KL sabtu ahad atau selasa sekali seminggu ada pasar malam kan...tp kt sini terang2 cakap bila korang berjalan waktu petang hingga lewat malam...style pasar malam sini mmg diorang buat ala2 kedai makan wehhhh....setiap satu stall ada meja dan kerusi...kedai kecik je mcm pasar malam tp menyediakan kelengkapan mcm kedai makan tetap tu wehhhhhh...hebattttt!

Walid Qi tak sabar dah tu....jom kita window soping!


Disini depan Pasar Kraftangan...korang akan terjumpa deretan orang yg sediakan servis menjahit di kaki lima...bukannya 1 tp ramai yg buat servis cm ni...jgn risau kalu baju terkoyak lepas sopink sakan hahahha mai je sini diorang leh jahitkan termasuk seluar jeans...hebattt!

Korang suka kuih cincin kan...angry bird kan...kt pasar sinsuran bersepah...harga kemain murah kalo pandai tawar....nanti dulu...hari ini survey dulu harga...nanti hari ketiga baru beli borong!....jalan lg

Jalan lagi jumpa depan sikit ada
"Pasar Besar Kota Kinabalu"
Memang besar dan terpanjang...perghhhhh!

Ini pasar fresh di Sinsuran Sabah...
gambar ni mmg original Julia men redah je amik tau tak...time ni waktu nak senja...ramai peraih2 ikan sedang jual ikan nampak...meriahhhh

 Depan pasar basah ni...
Mata Julia sgt terpaku pada view depan pasar ni....Allahuakbar...cantikknyaaaaa Ya Allah...lautan terbentang luas...tengok ada bot2 ikan...wahhh

Tenang yee.....amik masa 5 minit menikmati panorama waktu senja...

Tamat sudah part 2...jom balik ke hotel manja...mandi...solat...pastu tidur awal...
Esok lepas subuh nak jalan jauh...tentatif esok mmg mencabar!!!!!....nak tahu esok pagi Julia dan famili ke mana...tungggu Part 3 ye...weeeeeeee

18 comments:

  1. alamakkk..bukan semalam la ju..pg td..hihi..alahaii sonoknyee window sopping..sabah memang cantik kan..ntah bile la dpt pegi sana lagi..aduhaiii..

    ReplyDelete
  2. hotel tu lebih kurang macam favehotel kat langkawi cuma langkawi tu besar... lapang... tp ni kira ok la...

    kuih cincin ada tempat2 dia yg sdap, salah beli mau sepai gigi...hehehehe

    ReplyDelete
  3. Rindu sabah..subhanallah cantik btul

    ReplyDelete
  4. OK..JOM BOOKING HOTEL AND BOOKING FLIGHT CEPAT...SEMPAT LAGI SIMPAN DUIT..BULAN 12 LEH PEGI...

    ReplyDelete
  5. ju ni kalo cerita bab berjalan memang boleh buat orang menggelupur nak gi..
    kena menabung dari sekarang ni..

    ReplyDelete
  6. saja tau ju nie setiap hari buat org tertunggu2 part selanjutnya

    ReplyDelete
  7. hurmm.....entry akan datang sila tempek gambar gerek ( awek ) sabah plss bah....hik3x

    ReplyDelete
  8. kuih cincin tu yang tak tahan tuuuuu...sedap sgtttt...

    ReplyDelete
  9. bila baca entry ju ni tetiba rindu kat sabah........huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. bila baca entry ju ni tetiba rindu kat sabah........huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. Cantik la bilik dia ju .brp smlm nie? Malam ju p makan seafood dak...kat sana seafood depa fresh dan murah.. rugi kalau tak p makan..hahaha=D

    ReplyDelete
  12. bestnyer tengok ikan kat pasar tu..segar bugar..

    ReplyDelete
  13. Waterfront tu sama gak macam dulu2 time saya pergi... pasar besar pon sama gak...ok..so excited nak ke Sabah soon =p

    ReplyDelete
  14. Teringat kampung Yatie sendiri ju. N teringat kat Sandakan. Nak makan seafood! Arghhh. =_=

    ReplyDelete
  15. mmg cantik2 panorama kat KK kan Julia.. gambar2 yang Julia snap pun cantik2 esp. kat tepi pantai tu dgn boat2 semua.. OMG rindunya KK..
    Nak kena repeat lagi.. sbb haritu masa pi Nizam demam.. huwaaaa

    ReplyDelete
  16. ohh sabah.. teringat kenangan dulu.. fifi kalau malas masak.. malam memang makan dekat sini la..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com