Part 1: KLIA2 | Sabah Kami Datang! | Julia Johari
Booking.com

Part 1: KLIA2 | Sabah Kami Datang!

Helloooo readers
Rindu sama Julia tak? 
Hahahhaha....haaaaa korang ni lah surprise holiday FREE Flight AA by just booking hotel....SABAH kami datang!!!! Hahahah....ok sebelum nak citer pasal Sabah berkilometer bak kata Zaza Latif....bak kata dik Ida Baharum Sabah Akuu Datangg!!!! (blog zaza dan ida daku mmg khatam habis baca holiday cerita pasal Sabah, thanks korang sgt informatif)....haaaa korang pasti nak tau kan KLIA2 ada apa? Apa yg besttttt dari KLIA dan LCCT yg lama tu kan kan?

Nanti Julia kasi link sorang bro blogger...dia dah buat review satu KLIA2....haaaa jimat hakak ko nak cerita pung pang pung pang dlm blog...hehehhe...

14 Mei 2014, Rabu....org dok nangis nak pi koje....kami lek lek nk pi bercuti...korang rasa nak bg penumbuk sulong ke nak menyampah kt haku ek...hahahha....Julia sokmo cm tu...orang dok syok sibuk kerja...time tuh dia holiday....mekasih boss approve my cuti...weeeee

Kami bertolak dari rumah jam 5 pagi...
Driver bas persiaran kami tlg hantarkan ke airpot guna limosin v6 walid Qi...weeeeeee time ni hakak ko ni dok belakang fefeling mcm mak datin hahahha....(bluekkkk) ala gambar x amik sbb driver kami nak cepat ada job limo nak pi amik prof kt felda...weee

******************
Sampai2 je KLIA2.....Julia terbeliakkkkkkk....oh my goodd!...santekkkk yer...lawa yer airport KLIA2.....amik gambar dulu sini wajib!
Korang nak tengok full review apa yang ada dalam KLIA2 meh click blog Bro Hazman 
Bro Hazman...thanks tau Julia amik link bro buat rujukan dlm ni kasi semua readers ju tgk plak apa yg best yer KLIA2....mmg best ar! Cantik!
Memang seronok lah pagi2 buta jelajah satu KLIA2 ni.

Baru je launching...so dimana2 akan terjumpa banyak sangat muda mudi akan pegang tag panel ni....ASK ME....weeeeeee sgt bagus la sistem di KLIA2...ada byk sgt customer service bergerak...so kita x kan sesat...series...di escalotor ada diorang ni...di setiap sudut pandang mmg ada...hebat!...clap clap2...so Julia kan x malu bab bergambar...ku suh adik comel ni pose sekali hahahhahahha

Tengok board ni....bulatan kuning tuh gate kami J3....weeee awal lg...jom solat dulu...bg Qaiser ilman mandi dulu dlm surau pastu chow breakfast...lalallalalallala

Yeyy kami dah self check in di kaunter AA!

Ya Ampun....cantik kan permandangan...ni kami breakfast KFC kt anjung luar...so leh nampak jelas kapal terbang AA....

Tak sah kalo tuan tanah x amik gambor.....korang pasni gambar bwh2 tuh byk gambar Julia....tahan je lah mata tu ye ngadap hahahha peaceeeeeee!


Walid Qi dan Qi...amboiiii kami tiga org kalo holiday mesti yer beli baju t shirt sedondon tema cap ayam...hahahhahahhahah kali ni dgn tagline kedai kopi jewwww hahahha layannn

Hahahhaha ko rasa apa tgk gambar ni....Walid Qi dok berasakkan dgn Qi...Qi time ni xmo sapa2 pegang...dia nak lariiiiiiiii....kejarrrrrrr kikiki

Haaaaaaa dpt dah...grrrr mudak ni ngada2 taw...mentang2 kt KLIA2 leh tgk kapal terbang...dia punya shukaaaaaaaaaa....kemain!...nak suap nasi bubur kfc hehe


Korang...untung sebenarnya datang awal kt airport ni...sambil2 tuh leh bajet time korang sebelum boarding...ni korang bacalah ye...

Time ni nak wrapping buggy Qi...
harussss beb....baru lah x rosak dan x kotor...
RM10 je...sekali wrapping...nak 2x wrap pun boleh...tp x yah ar...membazir je pun...hehhe

Selamat buggy Qi di wrapping :)

Amboi2....promote AA nampak hahahhaha....gaya mcm nak pi jauh je tu kikiki...cer tgk beg baru ku sandang tuh....serius aku suka...memudahkan aku nak jalan jauh...botol susu, air panas...beg duit...tiket AA...map...semua dlm tu...mcm beg doraemon!

 Yeyyyyy nak masuk dah...jom!

Bila dh settle imegresen check...turun escalator...pastu nampak deretan banyak stall best2...weeeeeee Qi pantang nampak stall upin ipin huwaaaaaaaa...masalah yer dia xmo keluar dh dari kedai tu...siap tunjuk 3 org patung tuh kawan dia...hahahhaha adoyai Qi ...

Gate J3 dekat jerk....x silap diorang ada 22 gate...fengsannnnn hahahha...so ni kapal terbang Qi nak naik....tgh sibuk loading barang weeeeeee

Wehuuu... AK5106...tak sabar!

Seronok tgk anak bujang ku x sabar nak naik flight...selama ni dia tgk je kt ats langit tuh...sekarang baru capai cita2 dia yeyyyy! Siap tenung lama2 tu...heheh

 Gate J3...

 Yeyyy...dah sampai masanya nak masuk kapal terbang...mak ke anak yg exited ni hahhaha...

Alhamdulilah...sebab Qi bawah 2 tahun...di kira infant...so kami dpt duk tempat hot seat dlm AA...kalo hot seat ni kena bayor RM30 tau seorang...tp kami dpt naik freeee...weee...sebenarnya sebelum naik kapal terbang Qi dh mula nak nangis...tp alhamdulilah...nangis x lama...sbb umpan QI tgk luar tingkap...terus senyap...hehhe

Snap laki bini hehhe lepas dh kahwin almost nak masuk 3 thn...ni pestime gak lah kami naik kapal terbang bersama...weeee alhamdulilah.

Umi ngan Qi....alolololo Qi nak nantok dh tu...harap lah dia tido sepanjang perjalanan...xd lah dia bosan nanti


Tenang je tgk luar tingkap ni...

2 jam 30 minit perjalanan KLIA - KK Terminal 2...kami dah safely landing yeyyyy
Qi time ni baru bangun tido...cantikkkkkkk!
Jom cari hotel....

Yeyyyyy dah sampai Hotel Manja....best dok hotel bajet ni...dalam dia bersih dan luas...cantik.....

Kalo rajin petang nanti Julia review pasal Hotel Manja di KK Times Square ye....sgt dekat ngan airport KK....tungguuuuuuuu

20 comments:

  1. mcm best je KLIA 2 tu..huwaa bila nak gi naik belon ni hehehe..ok ok nextttt

    ReplyDelete
  2. xoxoxo bangganya Julia sudi review blog Zaza utk tip ke KK..
    semoga membantu yer..
    KLIA2 tak sempat nak naik kat sana lagi..

    InshaAllah bulan september nnt merasa kot.. coz I nak ke Kuching nnt ;)

    ReplyDelete
  3. Semua dah pergi ke KLIA2. Ena ni bila la sempat nak jenguk keadaan KLIA2 tu macam mana. Sob!!! Tak sabar nak baca part yang seterusnya. Apa yang best kt SABAH tu. Nanti boleh jd rujukkan

    ReplyDelete
  4. Hadoiij..seyes..tingin sgt nk g sabah dgn fmily sendiri..tp tula dah berenam ni bajet kena cukup ar kan..haha

    ReplyDelete
  5. amboiii Qi..dah boleh jadi duta AA dah nie haha..

    ReplyDelete
  6. Ooo dah ju dah rasmi la airport baru tue yer..nampak besar la.. =D

    ReplyDelete
  7. aisshhh kaki cepat baik jom gi klia2.... !!

    ReplyDelete
  8. macam ni memang kena datang awal sesangat ke airport.. muahaha.
    ritu menjenguk klia 2 tapi camera kong pulak..
    x adelah gambar..

    ReplyDelete
  9. wahhh..entry yg ditunggu2 dh tiba...hihih..i is excited..hahaha..cepat ju..lelaju taip utk part II..xsabau dh ni..cantik bebenor lahaii klia2..xpenah pegi lagi..ye la..xnaik flight xkan nk pegi sn plak kan?kikiki..in sha Allah ktorg lps raya kot..lmbt lagi....*nangesss*

    ReplyDelete
  10. syiokkknyer Qi naik flight...
    tak sabar nak bawak Iqy plak naik flight...weeeee

    ReplyDelete
  11. Bestnya klia2..tak pernah jejak lg klia2...bila lah nak holiday lg nie...boleh g klia2 :)

    ReplyDelete
  12. rasa macam nak g KK jugak....kena gigih kumpul duit nie...hehhehe

    ReplyDelete
  13. SERONOK DAH UMI DIA NAK PI BERJALAN..QI PUN SAMA KAN.....FIRST TIME NAIK FLIGHT NASIB BAIK DIA X MERAGAM

    ReplyDelete
  14. Next time boleh terjah untuk jenjalan shopping or JJCM pulak yea.... tak pun sesaja naik ERL EKSPRESS / TRANSIT pegi sana kan...

    ReplyDelete
  15. Bestnya dpt msk klia2 tu dah twrbang ke kk hohohoho

    ReplyDelete
  16. Bestnya dpt msk klia2 tu dah twrbang ke kk hohohoho

    ReplyDelete
  17. Hotel baru kto ni eh?? xper...i'm so excited nak sambung baca =) walaupon dan a few times gak ke KK =D

    ReplyDelete
  18. 22 pintu! Fengsan sangat! Nasib baik arissa balik sini 3hb hr tu kalau tak fengsan nak mencarik. Hahaha.

    ReplyDelete
  19. yeayy.. habis dah bace entry sabah..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com