Dalam masakan, juju mesti masukkan satu sudu minyak zaitun. 
Bagi lagi ummmphhh!

Kalau tanya pilihan di pasaran, minyak zaitun memang banyak keluaranya. Akan tetapi yang mana satu pilihan juju sebenarnya? 

Haa, bukan senang ya nak pilih yang benar-benar asli dan yang mencapai piawaian yang kita ingini. 

Kalau ingat beberapa tahun lepas ada juju kongsikan tau yang juju pernah guna minyak zaitun buatan dari unsur yang tidak sebenar-benarnya organik tau, nak dekat ke arah 'fake olive oil'.

Haihh kalau ingat balik macam malas nak cerita balik kisah lalu, jadi kita maju ke hadapan. Banyakkan lebih membaca kisah produk organik. 

Baca lagi review dan baca kisah bagaimana produk olive di hasilkan, paling penting korang kena dapatkan pengeluar yang sebenar-benarnya mengeluarkan minyak zaitun paling asli. 

Wajib lumur minyak zaitun Al' Ard Extra Virgin Oil
Baru tak melekat spagetti ni dan extra khasiat !

Bagaimana nak tahu ia minyak zaitun asli?
Al’ Ard Palestine Organic Extra Virgin Olive Oil adalah produk minyak zaitun tunggal dikeluarkan dari bumi Palestin yang mendapat pengiktirafan Sijil Organic EU 
daripada Control Union Certification (CUC) yang beralamat di Belanda.

Selepas mendapat pengiktirafan, setiap produk dilabel sebagai organik pada setiap botol yang mematuhi piawaian oleh CUC.

Paling menguatkan bacaan juju ialah minyak zaitun produk keluaran Al 'Ard mempunyai pengiktirafan Organik pertama berada di pasaran Malaysia tau.

Itu sebablah juju yakin amal guna keluaran Al Ard Palestin.

Jom baca 10 kelebihannya...

10 Kebaikan Minyak Zaitun Al Ard Palestin
  1. Minyak zaitun terbaik awal musim atau "EARLY HARVEST".
  2. Minyak zaitun extra virgin adalah dari perahan pertama & cold pressed.
  3. Pilihan buah zaitun terbaik & diproses pada hari yang sama.
  4. Kandungan Acidity rendah kurang dari 0.5%.
  5. Minyak dari pokok zaitun jenis Nabali, Roomy dan Souri.
  6. Diiktiraf Halal, Organik EU dan JAS serta pengiktirafan Fairtrade.
  7. Hasil dari ladang zaitun di kawasan tanah tinggi sekitar Nablus, Tebing Barat Palestine.
  8. Buah zaitun dari pokok tua berusia sehingga 500 tahun hasil tanaman petani Palestine.
  9. Menghasilkan minyak dengan kandungan khasiat antioksidan yang lebih tinggi.
  10. Minyak zaitun diproses dan dibotolkan mengikut 'Standard & Piawaian International Olive Oil Council.'
Alhamdulilah, banyak kelebihan yang juju sendiri rasai, selain rasa kurang sembelit, suami dan anak pun nampak jarang lesu dan semakin cerdas. Sebabnya juju kurangkan penggunaan minyak biasa dan rajinkan diri memasukkan minyak zaitun Al-Ard dalam setiap masakan yang sudah siap. Bukan setakat buat ia sedap, malah ia makanan sunnah yang paling bagus untuk kita amal dalam kegunaan seharian. Nak tahu produk keluaran kedua juju baru-baru ni guna? Jom teruskan membaca...
Premium Palestinian Za'atar Blend (thyme)

Pasti korang tak pernah Palestinian ZA'ATAR Blend kan?
Samalah dengan juju. Semasa buat semakan untuk restock minyak zaitun Al 'Ard, juju macam tertarik dengan Za'atar ni tau. Tau ada banyak faedah untuk kesihatan amal thyme antaranya:

  • keupayaan anti kulat,
  • keupayaan antioksidan,
  • kesihatan jantung,
  • penggalak penglihatan,
  • kekebalan sistem,
  • mengurangkan tekanan dan masalah pernafasan.
  • Vitamin C 26%, Vitamain A 95%, Riboflavin 28%, Vitamin B6 17%.
  • Minerals: Iron 97%,Manganese 86% Calcium 41%, Magnesium 40%.
Ia adalah sejenis perasa dalam bahan masakan. Boleh digunakan sebelum atau selepas memasak. Paling best kalau korang nak panggang ayam, ikan, daging atau kambing boleh lumurkan Za'atar blend ni ke atas bahan berkenaan. 

Rasa dia macam ala-ala masakan Timur Tengah tu tau. Kandungan campuran thyme Palestin ini ialah gabungan kualiti tertinggi dari unsur bijan, minyak, garam herba thyme, dan sumac.

Ini rupanya Thyme Palestin secara lebih dekat. 

Kuah bolognese juju campurkan sedikit thyme ke atasnya sebagai penambah perasa organik. Fuhhh, pertama kali rasa power pulak kuah ni haha

Black Seed Paste pun juju sekalikan khas untuk kegunaan harian 
seisi keluarga juju. 

Kalau batuk dan selsema juju akan pastikan guna
Black Seed Paste (Habbatus Sauda)

Caranya:
Campurkan satu sudu kecil Black Seed Paste + satu sudu kecil perahan limau + satu sudu besar madu dalam bekas dan gaulkan.

Amal waktu minum pagi sekali dan waktu petang sekali.
Herba ni kena minum air kerap tau, sebab ia agak rasa panas sikit.
Korang akan rasa perbezaannya kalau amal.

** Sekarang tiga produk Al' Ard di atas sudah sedia membantu juju di dapur bila-bila masa juju perlukan. Kalau kalian nak tau juju beli di mana boleh dapatkan maklumat lanjut tentang produk jenama Al' Ard dengan melayari Al' Ard Malaysia seperti yang terdapat pada link dibawah ini:

Facebook: Al Ard Malaysia
Instagram @alardmalaysia
Website: www.alard.my
Contact no: 013-747 6570

6 Comments

  1. bgsnya product ni... kena ada kat rumah ni minyak zaitun bgs tuk semua hal

    ReplyDelete
  2. Ya betul tu. Kalau nak beli minyak zaitun tu, kenalah beli yang betul-betul pure kan.

    So yang ini memang baik kerana dapat pengiktirafan daripada belanda. Bagus.

    ReplyDelete
  3. Memang ada juga mengamalkan minyak zaitun skrg ni..1 sudu pagi dan mlm...rasa dia agak..ehh..tpi utk kesihatan 😁

    ReplyDelete
  4. minyak zaitun tu bagus sngat la :) mmg patut ada kat rumah ni

    ReplyDelete
  5. saya guna minyak zaitun untuk masak. so setiap bulan memang wajib beli minyak zaitun . Minyak kelapa sawit pun guna juga - tapi guna untuk goreng-goreng jer

    ReplyDelete
  6. dah try memang sedap buat masak.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)