Wednesday, October 18, 2017

Hiduplah dengan penuh corak perancangan hidup


Good morning! Wishing all my Indians friends Happy Deepavali. Juju sarapan rini dgn 2 biji telur setengah masak dan roti bakar. Then sembang dgn best friend pasal perancangan masa depan. Yes we love to plan our future goal all time. Seronok bila ada team yang sama-sama berjuang untuk kejar nikmat rezeki Allah. 

Hidup tanpa positive plan ibarat hidup setiap hari dalam keadaan rasa kemalasan, keterpaksaan melakukan sesuatu serta membosankan. Tak best jadi manusia ikut rutin bangun tidur tidur lagi, bangunnnn tidur lagi 😂

Please create and sharing something beautifull plan kita akan rasa tak sabar nak kejar game over sama2. Yes put your hands up! 💪

Yes, i move around in silence. 
"Orang berjaya sebab dia berusaha dari garis zero, beza dengan orang yang setiap hari merungut lihat kejayaan orang lain sebab modal dia hanya air liur sepanjang masa, nothing action!...Please ubah dan jangan malu gali ilmu" 😉

Alhamdulilah dengan izin Allah berjaya juju capai matlamat 1 ni. Siapa sangka i did it dgn izinnya dalam keadaan merangkak perlahan lahan, syukur. Tq Allah. 😍

Love 🌷
www.juliajohari.com

#juliajoharidotcom #lifestyleblogger #kbba9

10 comments:

  1. setuju. actually bila kita bersyukur dan tumpang gembira tgk kesenangan org, rezeki kita akan lebih dilapangkan lagi

    ReplyDelete
  2. Salam singgah :)

    https://messarah.blogspot.my/2017/10/hectic.html

    ReplyDelete
  3. Telur separuh maska tu kannn menggoda betull.

    ReplyDelete
  4. Nak berjaya kena usaha .. usaha untuk menggali ilmu..selagi boleh gali kita gali..kena rajin jangan malas baru boleh jadi insan berjaya..nice sharing juju.

    ReplyDelete
  5. Sebab tu ada pepatah cakap fail to plan is plan to fail..

    ReplyDelete
  6. Selagi bernyawa, galilah ilmu :) Rasa rugi sangat sebab dulu tak berminat nak belajar. Banyak benda tak tahu. Setuju bila kita rasa cemburu dengan kejayaan orang lain, berusaha. Bukan tadah air liur je ^_^

    ReplyDelete
  7. Lama tak masak telur separuh macam ni, my hubby feveret nih

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)