Kerana Kempunan Datang Cari ! | Julia Johari

Kerana Kempunan Datang Cari !


Nak awet muda, ikhlas menjadi diri sendiri. 

Hai semua, sihat?  Julia doakan kalian semua yang sedang membaca sihat selalu. Lama tak gebang pasal apa julia sukai. Kalau nak cerita pasal tak suka baik ngadu dengan Allah kan. Dalam blog kita kongsi kisah best-best. Gambar diatas adalah travel julia ke negeri Terengganu baru beberapa bulan lepas. Saja melepaskan hawa di sana, menginap sehari semalam sebab rindukan masakan orang Terengganu.

Haaaaaaa...kalau rindu nak makan kepok lekor atau nak tgk kain batik sah mesti sampai kat sini. Sehari je menginap? Sebelum sampai ke sini menziarahi rumah mertua dulu di Pahang, lepas dah ziarah beberapa hari terus partner bawa ke Terengganu, katanya nak pusing-pusing lama dah tak singgah.

Bila happy update lah di media cakap julia dah sampai ganu...ramai blogger-blogger cadangkan tempat makanan tau...paling terkesan di hati bila seorang blogger nama samarannya Fifi datang ziarah julia di lobi hotel.

Baik kan dia, katanya dah lama sangat nak jumpa julia live, sanggup turun dari pejabat waktu rehat dan bawakan ole-ole lagi untuk julia. Alahaiiii rasa sangat terharu punya readers yang sanggup bersusah payah nak jumpa julia. Malu tau juju. 


Terima kasih fifi...banyak sungguh kuih muih asal Terengganu di kirimkan pada julia untuk sekeluarga. Dalam perjalanan nak shopping terus makan kuih akok dengan kepok lekor goreng. Sedap wehhh...menangis makan kuih akok tu lazat sungguh! Ingat fifi sampai bila-bila. Thanks a lot !

Macam biasa, entry kisah Terengganu julia dah banyak kongsi masa abam Qi kecil lagi. Maka nya tiada lah entry ulangan ye...hanya kongsikan tempat yang tak pernah dikunjungi. Macam lorong kunci ini tak silap julia terletak di kawasan perkampungan China Town Terengganu. Kat sini memang pelancong asing berebut nak bergambar kat kawasan kunci hahaha. Kami pun tetiba menyelit...sajeeeeee nak jugak! Kihkih.

Tak sah tak beli selai dua, eh 3 helai tau juju borong. Selai bagi mertua, 2 helai juju beli tempah untuk kerja. Cantik hijau ni kan, segar je mata tengok. 

Sebenarnya melancong dekat ke atau jauh, kalau hobinya suka melancong memang memberi satu kelegaan tidak terperi. Pelaburan? Mana ada dalam dunia ni percuma kan...semuanya kena bermula dari menabung dan labur pada perkara yang memberi pulangan.

Faedah travel...eratkan sesama keluarga kecil julia. Semua dibuat bersama-sama, kongsi suka duka sama-sama. Ketawa pun sama-sama...menangis pun sama-sama...tau menangis apa?

Menangis tapau makanan sedap sikit di Terengganu...pastu kempunan nak patah balik jauh hahahahhahahaha. Nanti julia kongsikan akan datang makanan apa yang buat julia teringat2 tu...tunggu.

Tak puas baca...klik link lepas dibawah:
Episod Jalan-Jalan Terengganu

8 comments:

  1. Bestnya jalan-jalan... baju wane ijoooo tu cantiklah yunk...

    ReplyDelete
  2. Tqvm juju.. Nanti datang lagi.. Fifi spend cuti, jalan2 dengan juju..muah muahh 😘😘😘

    ReplyDelete
  3. Tak pernah sampai kat kunci2 tu.. Lalu je kot.. Raya tahun ni, balik Ganu.. Hehe..

    - ERAZ FADLI

    Jemput baca dan komen entri ini >> http://www.erazfadli.com/2017/06/susu-kambing-hayra-campuran-kurma-dan.html

    TQ :)

    ReplyDelete
  4. sini sonok beli baju kelawarrr hihihi

    ReplyDelete
  5. lawa la kain hijau tu.. bkenan..

    ReplyDelete
  6. hijau tu ~ lawa nyer warna dia, Ju.
    terengganu & kelantan = feveret aida.
    makan murah.
    makan best.
    suasana melayu sgt kat sana. terbaik.

    ReplyDelete
  7. kat terengganu pun ada love lock jugak yea..baru tahu..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...