Tekak aku cakap ice cream sandwich macam... | Julia Johari
Booking.com

Tekak aku cakap ice cream sandwich macam...


Hari tu tak ingat hari apa blog walking, terbaca satu entry pasal review ice cream sandwich ni la. Mini mart tempat tinggal julia jual RM1.90. Tempat korang berapa? Beli dua, satu julia satu untuk abam Qi...so uji lah petang semalam.

Dari segi luaran tengok karya lukisan kartun di ice cream ni tak ada lah nampak menghiburkan, cuma macam kartun memperli sikit...tengah jalan-jalan masuk lubang. Hmmm nak ketawa ke nak apa sebenarnya...

Motif kartun tu cadangan julia lah sebaiknya yang boleh beri teladan, macam tolong orang cacat penglihatan lintas jalan ke, konsep jalan-jalan ke kaki lima nampak peminta sedekah, kita sedekah ke...contoh...kan baik macam tu...aku tak tau la kenapa kartun tu macam tak beri efek apa-apa pun.

Rasa...hmmm siapa pernah rasa ice cream walls sebenar mesti tau. Cuma aku tak berapa suka tang biskut yang lemau tu hahaha...ye dah la lemau tak crunchy, terus rasa macam kena paksa makan plak haiii, better jadikan ia keras dan masuk dengan kaedah ice cream sandwich...aku tak reti nak explain tapi kena buat research la lagi pasal mutu kulit ice cream tu...my son ni bedal je asalkan ice cream. 

Nak beli lagi?
Tak la kot...hahahha wpun murah tapi tak kena my tekak memang tak lah, malas dah layan...i vote ice cream Magnum. Walaupun mahal satu ice cream dekat 5 ringgit ke atas, tapi tekstur crunchy yang keras di luar ice cream dan tak berapa manis di dalam rasa smooth je bila di makan...

Buat hati rasa tertawan dan happy tak terkira bila ada orang selalu belanja...rasa macam dapat hadiah hari jadi tau bila makan ice cream Magnum...jatuh cinta sama kamu lah Magnum aumm !

11 comments:

  1. dah hampir nak terbeli masa masuk petronas..tapi terambil magnum..hehe..nasib baik tau
    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
  2. lisa cerewet sikit bab makanan.. hahahaa. mahal kalau sedap boleh repeat... mak ckp tkyah berkira kalau pasal makanan hahaha

    ReplyDelete
  3. memang xberapa sedap.yg magnum tu all time fav

    ReplyDelete
  4. tengok iklan macam sedap. tapi tak pernah rasa lagi. keinginan tu ade hehehhe

    ReplyDelete
  5. betul tu juju, kdg2 gambar pun main peranan walupun dlm bentuk kartun..bila kanak2 makan ia seperti beri satu gambaran atau tauladan kan, dari gambaran otak kanak2 pun boleh berkembang.

    ReplyDelete
  6. Kita sama... tak suka sandwich ice cream ni, Magnum jugak paling tersedap

    ReplyDelete
  7. xtry lg tp ada tgk kwn upload gmbr juga...tp kalo biskut lemau xbrp best la

    ReplyDelete
  8. baru ingat nak beli. tapi tak jadilah. hehe

    ReplyDelete
  9. biasanya kalau jenis macamni mesti lemau biskut dia kak. saya tak suka juga kalau makan aiskrim lemau ni.

    ReplyDelete
  10. tak pernah rasa lagi..nampak orang post juga

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com