Happy Birthday Julia Johari ! | Julia Johari
Booking.com

Happy Birthday Julia Johari !



Apa ni, apa ni...umur tambah lagi hahahaha...siapa suruh beli kek, siapa suruh lahaiii...dah bagi tau awal-awal, dah mention awal-awal dekat my kesayangan, tak perlu apa-apa tahun ini sebab bulan ini Allah sudah kurnia rezeki dan ujian macam-macam dekat kami. Cukup sudah semua dah rasa, tengok abam Qi sihat kembali dari klik link penuh → ujian denggi 10 hari cukup sudah hadiah sihat paling aku nantikan tiba jua...perasaan mak-mak ni lain tau...anak sihat, suami sihat, keluarga keliling sihat dan ceria cukup sudah buat aku bahagia sampai ke syurga.

26 Mac 2017 Big Day!
Tapi...ada tapinya. Kesayangan cakap pagi hari jadi julia tu dia nak pergi pasar nak beli barang dapur. Nak top up siap-siap katanya senang kalau julia nak masak apa sahaja dalam peti ais sentiasa penuh stok-stok. Amboiiii berbunga la hati julia, tapi dia pergi sorang, tak bawa abam Qi...meraung la abam Qi tu hahahahhahaha. Pagi besday dah riuh satu rumah kahkahkah...pagi besday tu julia buat nasi lemak istimewa dekat diorang tau...suka sangat abam Qi makan...aku puas hati tengok anak makan selera bila aku masak...wehhhh itu la hadiah aku sebagai mak...sayu je hati beb. Huh baru aku tau cam ne perasaan mak aku rasa...sebab tu masa aku kecik-kecik apa aku mintak nak makan dia buat. Oh cam ni rupanya.......susahnya jadi mak...semua pasal anak aku nak sebak...tengok dia tidur pun aku sebak...kesian.

Okey dah janji lepas sembuh denggi abam Qi tak mau citer sedih-sedih dalam blog....eh korang sambung citer awal tadi...hahahha lepas aku dah siap nasi lemak ayam goreng sambal sedap2...aku mandi dan siapkan anak...kata suami lepas dia beli barang dapur nak bawa kami tempat surprise la waktu petang...aku bukan boleh dengar suami kata nak bawa jalan...akuuuuuuuuuuuuuuuuuu laju pi siap-siap bahahhahahahhaha. Korang kenal aku kan camne...fantang fantang ceq dengaq nak pi jenjalan hehe.


SURPRISE !!!!!!!
Aku kat bilik tidur masa ini, dok sibuk nak tempek makeup pastu dengan abam Qi jerit.....Umiiiiiiiii....walid beli kek hari jadi hahahhaha aku cakap WHAT!! Terus keluar...terus bebel kan dah cakap tak perlu beli apa-apa...suami senyum je hulur 2 hadiah...satu kat abam Qi...satu kat umi...surprise sangat!!! Agaknya husband tak sampai hati kot nak biarkan tahun besday wife dia tanpa sebarang keraian...alololololo baik sangat dia.

Barang dapur tu alasannnnnn dia je kata nak keluar...ropernyaaaaaaa ada kek di sebalik hadiah bahahahhaha dia pi hunting kek hari jadi wife dia alolololo...dah tu mana barang dapur dijanjikan...aku nak tergelak dah ni hehe

Hadiah apa aku dapat biarlah RAHSIA...x yah nak tunjuk sangat la...sebab ia sangat-sangat buat aku happy sebenarnya. Cukup anak beranak yang tau.

Alahaiii dah kenapa abam Qi pun ada hadiah hari jadi...hahahhahahahhaha jelessssssssss....suami gitulah...hati dia sangat sama adil...kalau dia beli apa-apa mesti sama adil. So best lah abam Qi...semua besday dia ada hadiah...hahahhaha korang tengok lah muka abam Qi kat bawah ni...happy sangat wajah dia kan...bestnya tengok anak gembira cam ni weh...tak terkira rasa itu!


Kena tiup lilin alahai !
Siapa kata aku tua siap nak asah pisauuuuuu pancung kang hahahaha (gurau kasar), well abam Qi la ni paksa suh buh lilin, paksa umi tiup lilin...ewahhhh ko dik, terbayang rasa macam kecik-kecik hahaha...siap husband dan abam Qi nyanyi kuat2 lagu besday...malu tauuuuuuuuuuuuu kahkahkahkah....pastu lepas aku tiup semua lilin tu dia suh aku nyalakan balik...dia plak nak tiup lilin hahahhahahha pitam aku weh...memacam perangai abam Qi...layan jelah budak bijak ni.

Terpancar wajah aku happy sangat, anak aku dah sembuh.


SURPRISE LAGI !
Dah la bedal nasi lemak homemade aku masak satu family, gila aku pi masak nasi lemak, mata pun kuyu je kahkahkah...petang tu suami bawa tempat SURPRISE ! 

Wahhhhhhhhh steamboat & grill di bakar-bakar kawasan Bangi, KL. Terus celik mata aku beb, kata suami dari tahun lepas lagi dia nak bawa makan sini tapi asyik terlupa je hahaha yeyyyyyyy...tapi masa sampai hujan selebat-lebatnya...fuhhh acaner nak keluar. Suami bawa pi Econsave dulu jenjalan lagi, lepas hujan reda baru masuk sini. 


Luas kawasan kedai ni, rupanya table sudah direserve oleh suami tercinta...u make me cry la bro...hahaha nama pun steamboat & grill apa lagi sila layan diri ambil bahan mentah yang telah di sediakan...memang banyak sungguh seafood kat sini, puas hati aku melantak dari awal masuk...berpinggan-pinggan...NASI? 

Oh ada je...tapi aku tak makan la...nak bedal lauk je puas-puas hoooreyyy!


Menariknya, kuah tomyam dan kuah ayam untuk steambot disediakan kiri dan kanan meja...korang just touch on/off butang 1-3 untuk adjust kepanasan. Aku puji kuah tomyam dia best gila...abam Qi pun suka kuah tomyam. Laju diorang makan.

Queen of the day !
Oh yeah, hari paling best adalah hari jadi, cakap la terasa nak makan apa mesti dapat hahahahhaaha aku kan suka makan...tu yang suami buat surprise kat sini...gila tak suka...sampai aku makan tak henti-henti hahaha. Suami & abam Qi grill kemain...suka sangat sebab kat sini buat kami boleh family bonding puas-puas !

Video Live Grill & Steamboat...memang besar plate grill tu aku suka sesangat, campak je masak, campak je berasap berkepul-kepul...perghhhh port tempat grill pun win husband pilih. Nyaman tok!


Abam Qi peminat mee sup tomyam, kat sini ada pelbagai jenis mee, yee mee keras tu tau, korang just pilih je dalam balang mana korang nak...pastu pi reneh sendiri dalam kuah mana. Aku masukkan dalam kuah tomyam steamboat tu...tengok abam Qi laju makan...bukan maggi tau...tapi spesis mee tomyam.

Gambar paling cantik di hari jadi julia tahun 2017 !
Sayang korang sampai syurga 😍😍😍😍

Harga?
Abam Qi umur 5 tahun FREE of CHARGE terbaikk
Dua dewasa tak sampai 100 pun, murah kan?
Haaa makan lah kau sampai muntah, aiskrim, popcorn, buah-buahan, apa lagi eh memacam lah...sushi pun ada, koktail pun ada...i told you, restoren ni best gila...nanti nak datang lagi bawa abah mama plak makan ramai-ramai.

Bangun awal pagi tengok FB berduyun kawan-kawan ucap selamat hari jadi. Seronoknya dapat kawan-kawan macam korang. 

Aku syukur sangat, walaupun abam Qi semakin kurus...tengok dia ceria dan sihat macam ini...aku sujud syukur dah...mujur masa hari jadi aku dia sihat sepenuhnya. Lega!

Lihat ratusan like dan komen...terasa sangat dihargai...korang, julia doakan korang semua dimurahkan rezeki dan dirahmati Tuhan selalu ya. Korang memang 1st class lah sahabat !

Berjalan sampai ke tengah malam haaaaa...kemain tak lekat rumah dah, sempat menyinggah kedai buku, julia dengan kedai buku memang sekawan, aku tak boleh sangat nampak kedai buku...aku akan ke kawasan rak motivasi...aku telek rak demi rak...aku cari mentor aku. 

Prof. Dr. Muhaya, keluaran buku terbaru beliau. Alhamdulilah berjaya hunting buku motivasi di hari jadi yang bersejarah.

Macam-macam nikmat rezeki, ujian aku rasa awal tahun 2017 sehingga lah sekarang. Julia doakan hari-hari mendatang Allah atur hidup kita semua sentiasa terpelihara dalam lindungan dia. Hidup perlu motivasi, baru rencah hidup ini harmoni, nanti ada masa julia kongsikan sikit apa intipati dalam buku motivasi jom audit diatas ye. 

Take care semua!

9 comments:

  1. Hehe alasan nk beli brg dapo tu pnh gk. Tgk2 beli kek eskem. Hehe. Sweet. Happy birthday juju

    ReplyDelete
  2. Hehe alasan nk beli brg dapo tu pnh gk. Tgk2 beli kek eskem. Hehe. Sweet. Happy birthday juju

    ReplyDelete
  3. qi pn happy dpt adiah juga ye...syok tgk steamboat & grill tu..trus rasa lapar

    ReplyDelete
  4. Bila dh macam2 berlaku, suami mesti nak bagibisteri tersenyum juga..hehehe

    ReplyDelete
  5. seronok tgk qi dah sihat. senyum je dia kan. anyway happy belated birthday kak juju :)

    ReplyDelete
  6. waahhhhh, klu dekat kita smbut bezday sama2..ingt juju ingt zie tau hahaha
    anyway happy belated sahabat semoga di beri kesihatan yg baik & limpahan rezeki..amin

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah... Smoga rezeki bertambah murah. Best betul bila dapat kejutan di hari lahir kan.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com