Tempah Langsir Murah Kali Kedua di Sarah Hughes Globe Jalan TAR Kuala Lumpur | Julia Johari

Tempah Langsir Murah Kali Kedua di Sarah Hughes Globe Jalan TAR Kuala Lumpur

Mata kenan corak ini...pusing punya pusing mata kata Mini Tapestry ini paling cantik!

Wanita mana tak suka dekorasi hiasan dalaman kan...bagi julia langsir adalah penyeri rumah paling pertama sekali kita pandang bila tengok rumah betul tak...tanpa langsir ibarat rumah tak pakai baju lah gitu...untuk pengetahuan korang semua, ini adalah kali kedua julia tempah langsir di Sarah Hughes Globe yang terletak di aras 7 di Jalan Tunku Abdul Rahman (Jalan TAR). 

Kalau korang ingat lagi julia selalu ikuti promosi murah dari Blogger Kak Moon...memang luar biasa lah promosi tu...itu sebab julia pasti pergi intai-intai kain langsir mana yang julia hajati buat tukar sekali sekala...

Misi Deko Rumah Mama Abah julia telah berjaya tau beberapa bulan lepas...nak tengok hasilnya korang boleh klik baca di SINI.

Apa misi julia kali ini !
Bayangkan, hari pertama promosi kan mula jam 11 pagi gitu, julia dah terpacak sebelum jam 11 pagi tau, suasana tenang dan ceria terus melangkah masuk ke tingkat 7 Globe...cantik sungguh langsir yang julia bergambar depan ni kan...lawa wehhh meleleh air liur tengok betapa cantik sungguh design-design langsir dekat sini.

Okey korang sila siap sedia sebab julia nak cerita bab harga kat sini...pasti korang tak sabar nak datang promosi akan datang...jangan lupa follow blog kak moon tu nanti terlepas promosi menyesal kang....
Promo lepas yang julia asyik dok kecoh selalu dekat IG dengan FB...kalau ralat terlupa...melepas peluang...tapi jangan risau...korang doa lah moga-moga Globe buat promosi murah2 lagi cam ni...apa2 follow jejak blogger kak moon tu selalu.

Misi julia kali ini ialah nak DEKO LANGSIR DAPUR. Yalah kawasan dapur julia sangat kosong, tak ada seri gitu. Pastu ruang dobi dengan dapur agak tidak bermaya...so apa warna pilihan julia kali ini jom survey harga dulu naaaaaa...


Percaya tak? Ini bukan gambar edit harga ye...ini adalah harga sebenar...ada lagi murah dari harga yang tercatat...lingkungan harga RM5, RM8, RM10 dan ke atas boleh didapati dengan kain langsir murah hanya di Sarah Hughes Globe tau. 

Lawa-lawa sungguh kain disini...pening nak pilih tau sebab semua kain langsir yang dijual disini semua berkualiti tinggi.

Inilah blogger kak moon...dia banyak bantu julia bagaimana nak mix match kan ruang dapur julia dengan kawasan mendobi...warna biru tua jenis blackout adalah pilihan julia sebab julia nak ruang mendobi julia tak berapa cerah sangat...nak agak malap sikit sebab nak lindung dari orang luar nampak ke dalam kan...kain jenis ini memang banyak digunakan di bilik hotel tau sebab ia jenis tahan lasak dan agak berat teksturnya...bila di pasang langsir nanti ia akan jatuh cantik je tau.

Biru tua done untuk ruangan mendobi...

Perkara pertama sekali sebelum datang kena ada...
Ukuran (Panjang x Lebar) langsir yang dikehendaki...itu sahaja. Selebihnya pembantu-pembantu di sini akan sentiasa berada dengan korang untuk khidmat potongan langsir mengikut ukuran yang diberi.

Ada khidmat menjahit langsir
Jangan risau...disini ada servis menjahit langsir tau...korang cakap je jenis rekaan langsir apa korang nak pasti dapat direalisasikan tau...kalau pening tak tau nak buat rekaan apa just lihat sekeliling ada contoh rekaan langsir lawa-lawa. Geram julia tengok huh.

Korang...warna pink keemasan ni lawa kan...geram juliaaaaaa...tapi kali ini ruang dapur julia nak pilih warna sejuk...warna biru. Pink ni warna panas...so julia just pegang la sebab lawa kan...harga bawah RM10 semeter...murah sgt!

Langsir Kanak-Kanak
Langsir bilik tidur kanak-kanak...wah lawa-lawa corak langsir kanak-kanak dekat sini...banyak betul boleh buat pilihan puas-puas. Qaiser ilman suka corak ada kapal layar...pilihan dia pun warna biru tua...


Inilah yang julia cerita awal tadi...ada bermacam jenis rekaan terkini corak langsir kat sini...tinggal nak pilih, ukur, tempah dan jahit...semuanya di satu tempat. Dah tak perlu pening kepala nak cari tukang jahit langsir...tak perlu bawa balik langsir berat-berat dekat rumah...korang just tempah dan tunggu dalam masa yang ditetapkan terus boleh ambil, bayar dan sangkut di rumah...mudah kerja!



Sila tarik nafas...hembussssss....ini adalah kawasan paling di sukai orang ramai...port pilih langsir ni memang meriah...julia datang awal pagi itu sebab mudah nak pilih langsir puas-puas. Corak-corak semua meletup...harga pun menangis tengok...murah yang amat!


Nak ke tingkat 7 ada disediakan escalator dan lif...bersih je kawasan kedai ni...dengan hiasan dalaman pun lawa-lawa tak jemu mata memandang...haishhhh bajet 1 jam nak pilih langsir jadi berjam-jam pulak lepak hahah.

Sembang-sembang juga...jangan lupa daftar dulu...harga murah ni hanya melalui blog kak moon je okey...


Inilah 2 jenis kain langsir yang julia pilih, ukur dan tempah jahit di sini...sampel ni julia simpan, nanti dah siap kain dijahit julia datang bawa sampel je.

Kain sampel untuk rujukan julia.



SELEPAS 1 MINGGU LEBIH....
Awak! Dah siap kain langsir dapur kita...tak sabar nak tengok, cepat betul servis jahit kat sini...pekerja di Sarah Hughes Globe mesej kata puan dah boleh collect langsir hari ini...terbaik...puas hati !

Nak nangis tengok...lawa ye bila dah di jahit...kemas dan teratur je tengok. Dia orang lipat kain langsir julia ni kemas je tau, suka tengok tak keromot pun. 


Untuk pengetahuan korang, dia orang siap masukkan pencangkuk langsir tau...mudah keja julia...balik rumah just sangkut yey!


Lihat jahitan dan kekemasan langsir...memang julia teliti setiap satu helaian demi helaian...tak ada ralat. 




Tadaaaaaaaa...inilah ruang dapur julia. Alhamdulilah nampak timbul seri disitu...kalau tak dari ruang tamu sehingga ke dapur boleh tonton aksi masak julia kat dapur tau...so kita sangkut langsir disitu...kasi seri sikit...

Ruang dobi julia dah selamat di tutup, kalau tak melopong je nampak hahaha...

Corak ala-ala kebiruan ini julia suka, warna sejuk dan sedap mata memandang, nak ke dapur pun semangat je selak-selak langsir hahaha amboiiii
Mini Tapestry, jatuh hatiiiiiiiiiiii !

Julia pilih tempah jahit langsir design biasa dengan ikat di tepi kiri kanan langsir. Kain pengikat langsir pun dia orang jahitkan sekali. 


Alhamdulilah, selesai misi mendeko langsir di ruang dapur julia kali ini. Ruang dapur adalah ruang yang paling julia sayang, itu sebab julia sangat titik beratkan dekorasi simple dan mudah diurus serta tak serabut untuk di lihat setiap hari.

Terima kasih Sarah Hughes Globe & Kak Moon 
Oleh kerana kain langsir di sanalah julia dan sekeluarga dapat realisasikan impian deko langsir murah dan cantik dengan harga promo yang sangat berpatutan.

Nak pergi...jangan lupa salin detail dibawah:
Sarah Hughes Globe Kuala Lumpur,
Tingkat 7.

24 comments:

  1. Banyaknya pilihan langsirr... tpi jauh. Hahah tunggu trun kl la

    ReplyDelete
  2. Tiba2 sakit hati baca blog kak moon hari.ni
    ..hahaha sakit sebab hati melonjak nak juga langsir mcm ni

    ReplyDelete
  3. Kalau dekat kakak rasa kakak pun nak pergi Ju
    Nampak banyak pilihan dan murah. Jahit kakak boleh buat sendiri.
    Tengok langsir Ju yg dah siap - cantiklah nampak terserlah sebab warna kena dinding match sangat.

    ReplyDelete
  4. waduhhh-waduhhhhhh...lawa sangat ju..pandai ju pilih corak..harga tangkap nangis tu..sayangnya jauh sangat..kalau tak confirm awal2 pagi pun terpacak macam ju jugak kat sana..

    ReplyDelete
  5. mak aih.. siap boh cangkuk siap2. tunggu sangkut je. apa punya servis ni? terlalu hebat! huhuhu.. nak la jugak nt. leh intai untuk rumah baru. hehehehe

    ReplyDelete
  6. cantiknya pilihan langsir kat sana, pastu siap boleh tempah terus tu.. memang berbaloi!

    ReplyDelete
  7. Cantiknyaaa pilihan langsir dekat sini. Suka tengok yg mula mula tu sebab warna lembut, corak pun lawaa

    ReplyDelete
  8. Pompuan mmg suka deco2 umh kn.. Rambang mata byk corak cantik2

    ReplyDelete
  9. adoi baca entry ni rasa mak mak sgt dah juju.. hahaha. kemas jahitan dia. siap pasang cangkuk lg.. bagus nye servis dia..

    ReplyDelete
  10. Akak pun pergi VIP Sale hari tu tau. Memang nak meroyan rasa rambang mata tengok semua lawa lawa murah murah! Nak buat entri gak laa, tayang langsir baru aii hehehehe

    ReplyDelete
  11. selalu gak perasan org share promo dr blog kak moon...ketar² tgn baca..tergodaaaa...mujur la jauh...haha tp mmg nk kena pi jugak one fine dayyyy...tak tahan tengok sale tu...ahaha

    ReplyDelete
  12. cantiknya langsir akk yang biru tu.. Teringin nak tukar langsir rasanya. Menarik ni...


    yanieyusuf.com

    ReplyDelete
  13. Murah la harga kain langsir kat sini..siap ada service jahit langsir sekali ye..bestnya!

    ReplyDelete
  14. Cantik nyerrr..tggu masuk umah baru nantiiiiii baru nak tempah terus kat sini.

    ReplyDelete
  15. memnag selalu nampak kak moon share promo langsir..tergoda tau..nak pergi tak pergi2 lagi

    ReplyDelete
  16. hahhahaha ingat langsir, ingat kak moon gitew.

    tq Julia sebab sudi share hasil jahitan. Akak pun tergoda sgt tauuuu ngan biru tu. mmg top seller

    ReplyDelete
  17. makkkoiii..br tgk kt cni dh rambang mata..klu sampai sarah hughes globe ni mau pitam..cantik yg ju punye tu..elok terletak..

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Ikut design langsir juga....kalau simple macam julia ni murah je pun. Apa2 rujuk ke sana ye.

      Delete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)