Anggaran perbelanjaan yuran pendaftaran Tadika PASTI 2017 | Julia Johari
Booking.com

Anggaran perbelanjaan yuran pendaftaran Tadika PASTI 2017


Jadual kat bawah ni Julia dapat dari sekolah tadika PASTI lain dalam website, dah keluar rupanya anggaran perbelanjaan sekolah PASTI lain rupanya. Ni kira anggaran yuran kemasukan sesi 2017, aku rasa lebih kurang sama la dengan sekolah PASTI Qaiser ilman nanti. Tak apa aku suka semak perbezaan nanti. 
Dah wassup cikgu nanti dia bagi detail masa perjumpaan ibu bapa bulan Disember nanti...tapi aku sebagai ibu of course nak tahu awal juga.
Dah agak bajet mesti mau cecah 1k gak, tengoklah uniform satu pasang je pun dah RM40...takkan nak beli 1 pasang mau la 3 pasang terus buat tukar-tukar. Lagi-lagi anak lelaki, aktif berpeluh plak tu kena top up lagi 2 pasang bulan berikutnya tukar hari-hari. Okey dah mula panas montot dah ni, memang bajet ada, tapi mental mak ayah nak sedia barang-barang masuk sekolah tu perlu juga kan.
Lihatlah kos bayaran anggaran perbelanjaan. Warna MERAH tu khas untuk semakan perbelanjaan umur Qaiser ilman, korang semaklah untuk anggaran umur anak korang kalau korang rancang nak hantar sekolah PASTI. Malam tadi cikgu sekolah pilihan Qi dah call, cikgu cakap dalam 1k kena simpan, tapi kos semua tak sampai 1k gitu cakap cikgu...biasalah memula daftar kan.
JADUAL PENDAFTARAN PASTI SESI 2017
YURAN PENDAFTARAN
TADIKA
PERKARA
4 TAHUN
5 TAHUN
6 TAHUN
Pendaftaran pelajar baru / lama (tahunan)
100.00
100.00
100.00
Bulanan (Jan 2017 + Dec 2017) RM200/month
400.00
400.00
400.00
Buku sekolah + buku kerja
56.00
79.00
81.00
Uniform (1 pasang)
40.00
40.00
40.00
Pakaian sukan
35.00
35.00
35.00
Penyampaian sijil (Ihtifal)
-
-
40.00
Tabung Kebajikan
5.00
5.00
5.00
Sukan tahunan
35.00
35.00
35.00
Yuran peperiksaan
30.00
30.00
30.00
Tanda Nama (2 set)
3.00
3.00
3.00
JUMLAH
704.00
727.00
769.00
YURAN BULANAN
PERKARA
YURAN (RM)
CATATAN
Yuran Prasekolah (8.00am – 12.30pm)
200.00
sarapan, pengajian pra sekolah
Yuran Day Care Pra Tahfiz (12.00pm – 5.30pm)
150.00
lunch, kelas iqrak, day care, dan minum petang
Caj Overtime (OT)
5 / sejam
Caj dikira setiap setengah jam bermula selepas 6.00 petang
SENARAI HARGA BUKU
Bil
Nama Buku
4 Tahun
5 Tahun
6 Tahun
1
Buku Teks
42.00
61.00
60.00
2
Buku Transisi
4.00
4.00
4.00
3
Buku Latihan6.0010.0011.00
4
Sijil PASTI
-
-
2.00
5
Kad Yuran
1.00
1.00
1.00
6
Rekod Prestasi Murid
3.00
3.00
3.00
JUMLAH
56.00
79.00
81.00

Setiap bulan kos yang perlu dibayar RM350, masih murah lagi bagi julia. Anak sorang tak terasa sangat, bagaimana mak ayah anak yang ramai kan, for sure berpeluh gak tu nak bayar hmmm...tak apa rezeki anak masing-masing. 


Yang penting julia suka pilihan PASTI sebab sebelah petang bukan setakat ada Day Care...tapi include sekali Pra Tahfiz yeszaaa. 

Lepas ni boleh dah print jadual ni, buat semakan akan datang hooreyy!

13 comments:

  1. adik akak dlu ank die si kembar hantar tadika pasti juga...slamat bersekolah nanti utk Qi

    ReplyDelete
  2. Wow, serba sedikit info utk ibu seperti saya. Tapi anak saya baru 7 bulan. Saya agak masa anak saya nanti, yurannya pasti jauh lebih tinggi kan.

    ReplyDelete
  3. Hari jumaat selalunya anak2 PASTI pakai baju tshirt sukan je...so,4pasang ok kot kalau baju tknak basuh hari2...kalau duduk daycare,pastikan pakaian tulis nama supaya anak2 tak tertukar baju kawan2...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak hamimah...at least nampak gambaran tu...oh hari jumaat pakai t shirt sukan...senang la...so top up lagi 1 la beli nanti...sebab masa register nak beli 3 dulu buat tukar hari2...mak bekerja xd msa nak basuh baju serika selalu hehe

      Delete
  4. Wahhh dan nak masuk tadika dah Qi :D

    ReplyDelete
  5. woho...700 utk spasang bj...klau plus 2 3 bj mau dkt 800 gak la ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip....baju sepasang RM40...tgk jadual mana ni 700 hahahaha...kalau dua ke tiga pasang baru berapa ratus je...salah tgk jadual @zai zamree

      Delete
  6. Cici pun survey Pasti jugak untk Lihin. tapi dia maybe masuk 2018 lah :D sekarang pun still susu and pakai diaper T_T ABC pun terabur.

    Juju, Maira suka kat header blog Juju la. bila Cici bukak je dia pegang pegang skrin, sengih sorang sorang. hehehe

    ReplyDelete
  7. saya plan nak hantar anak kat PASTI juga..anak baru 4 tahun..hari tu, booking rm100..tapi cikgu tak bagi detail info..cuma cakap stand by rm7++ untuk pendaftaran bulan december..terima kasih akak! hehe

    ReplyDelete
  8. nad ni kena kumpul duit dari sekrng..kang makin lamamakin meningkat yuran..fuh

    ReplyDelete
  9. Samalah.. Sha pun tengah buat perbelanjaan untuk anak yg second..
    Sha pilih PASTI juga.. Alhamdulillah, dekat kawasan Sha nie masih affordable untuk yuran permulaan dan juga bulanan.. Sha pun amik sampai petang.. coz ada mengaji..

    ReplyDelete
  10. Anak yg berumur 4thn 2017 tue yg lahir 2013 ke ?

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com