Kita pakai laptop, dia pun nak laptop jugak adeh! | Julia Johari
Booking.com

Kita pakai laptop, dia pun nak laptop jugak adeh!


Malam-malam juju suka on laptop, macam biasalah iklan ephyra kan, kena lah on memalam, time tu lah orang lepak scroll nak beli apa esok hari, dan memang ternyata banyak order belah pagi esoknya...rupanya aku tak bersendirian, sambil aku bekerja waktu malam dengan ideapad, dia bermain sebelah aku, tak kisahlah apa sahaja dia nak capai...dia pun nak duduk sekali tengok laptop ideapad juju...nak ABC, nak dengar 123...dahhh tu bila keja aku nak siap weh...nangis dalam hati hahhaha

Kebetulan tok wan dia cerita...
Julia...ni abang Qaiser ilman ni dok lah cerita dari pagi sampai petang kisah cerita laptop...awat dia nak laptop kenapa? 

Hahahhaha sampai ke tokwan dia cerita...mesti cerita kisah umi dia tak mau kongsi laptop ngan dia tu...mesti cerita kat tokwan dia yang walid janji nak beli laptop mainan laa tu..

Bila masa lah walid tu janji hahahhaha pandaiiiiiiiiii kan taktik tu...tu baru nak masuk 4 tahun tu...dia punya sembang kalah aku weh.

Dalam kereta...
Umi...umi...nanti walid nak beli laptop Qaiser kan...
Yeke walid janji nak beli?
Ya, Qaiser nak laptop lah umi...
Qaiser nak laptop warna apa?
Warna biru...

Dah berminggu dia sabar dan dok ulang percakapan yang sama macam kat atas....menanti laptop kesayangan tu...ya, lasak lasak dia pun aku tengok dia sabar nak sesuatu yang dia nakkkk sangat...dan dia boleh bersabar...aku pelik tu...kalau aku la kan jenis tak penyabar ni memang dan dannn nak tang tu gak...bergolek pun golek lah hahaha...okey dia ada perangai walid dia...PENYABAR.

Malam tadi
Abam Qi ketiduran...jam 10.30 malam walid baru balik...muka walid senyum lebar...macam tak sabar nak bagi surprise dekat anak cinta dia tu...juju tanyalah...apa dalam plastik besar tu...siap tak mau bagi kita tengok wehhhh....walid dia kejutkan Qi...kejut kejut Qi mamai...tidur balik...alahaiii sian letih sangat ye kamu nak...

Tapi walid berbunga di hati...siap bisik kat telinga Qaiser ilman....
"Walid dah beli laptop biru"

Terus dan dannnnnn bangkit tidur wehhh...."Haaa laptop, mana walid"

hahhahahha...

Muka baru bangun tidur...serius pertama kali hadap laptop sendiri...kemainnnn weh...hahahha



Video Abang Qaiser ilman...khusyuk dengan gadget educational toys baru...nak hapdate blog ke tu cam umi hahaha...lepas ni ada geng la malam-malam peneman umi.


Tak sangka macam ni perasaan umi & walid...rasa berbunga je dihati bila tengok Qaiser ilman seronok nak belajar guna laptop biru tu ke hulu ke hilir...alahaii kamu anak...

Sesiapa yang bertanya...nak beli kat mana?
Kat chowkit murah kata husband...dia pi survey kat jusco dan parkson mahal beratus...ni puluh2 je...dah tengok bagus silibus untuk budak-budak kenal nombor dan dengar pronounciation yang betul...sekali dengan game dalam masa yang sama...

Haaa boleh lah kurangkan dia hadap gadget mak bapak sikit kan...lagi bagus bagi dia layan educational toys macam ni...

Alhamdulilah...suka la tu dia...tidur pun peluk laptop...takut umi update blog kat laptop dia letuewwwwwww hahhahahha

10 comments:

  1. dlu tisya pn ada laptop camgini..nenek die blikan adiah busday..sronok die blajar mcm2..qi mesti sronok tu

    ReplyDelete
  2. anak2 dara aida dulu pernah tau ada laptop ni.
    memang eksaited diorang :)

    ReplyDelete
  3. dkna pun tunggu mikhail besar dan lebik bijak baru nak ajar main laptop mainan ni.. kalau bagi dia main usia sekarang, memang hancur dalam masa 1 hari hahahaaaas

    ReplyDelete
  4. kalau kita kena beli 2 ju,pengsan..
    smua benda kena beli dua,klu tidak berebut tarik2 rambut
    kopak mak

    ReplyDelete
  5. amboiii muka dia kemain serius..hehehe..tekun sungguh tu!

    ReplyDelete
  6. anak2 jue tak mau laptop ni.. nasib ada laptop jue hat zaman study.. repair & depa la duk tengok youtube bagai.. aduii..

    ReplyDelete
  7. Dok usyar nak belikan juga dulu... Tapi tak jadi sbb harga mahal... Kalau puluh tu mmg murah sgt la tu harganya...

    ReplyDelete
  8. serious ke juju puluh puluh je. wah bagusnya. dulu masa peknen selalu usha, konon tak sabar nak beli. sekali tgk perangai dia ganas sampai skrin tv pecah, skrin pc diconteng rasa macam "takyah la beli kang jahanam bazir je duit". heheh tak kalau ada below rm100 okay lah kot. daripada dok ngendeng mommy ayah punya ye tak.

    memacam bebudak skrg ni

    ReplyDelete
  9. Seronok main benda ni. Budak2 belajar kenal huruf. Interaktif.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com