Jalan-jalan cari makanan original Terengganu di dELONG coffee & such | Julia Johari
Booking.com

Jalan-jalan cari makanan original Terengganu di dELONG coffee & such


Pencuci mulut diatas ni namanya Lala Choco Marsmallow Milk - sekali dia lalu kat anak tekak juju sampai abam Qi perasan dari jauh dia nak jugak...menangis tepi meja weh hahaha. Bukan setakat sedap tapi dekorasi air ni sangat unik, lagi-lagi waktu petang sekarang panas dia Allahuakbar, memang kena la jamu selera sejuk-sejuk cam ni...

Terus order sorang satu...walid, umi dan abam Qi...haaa dah jangan gaduh malu kat meja sebelah dok tengok keletah kami yang sakan berebut hahahaha.

Ni baru dessert...ada juga SUSU BOTOL...eh bukan susu botol bebudak tu lah...susu botol ni dalam tu ada puding dan macam-macam lah...kot korang nak tau rare yer dessert kat sini leh le terjah...ada western gak tau.


meh nak story sikit apa yang julia kempunan nak makan menu Terengganu.
Ni haaa Nasi Carrot, Mee Calong (bebola Ikan tiga jenis ikan) & Air Soda Bukit Besi...perghhhhhhhh lama dah nak makan mee calong mujur kat sini ada tau...sedap bebola tu, ditambah kuah dia pekat dan ada sambal hitam tu lagi le ngancam anak tekak yang tak berapa baik ni.





 Happy sangat dapat mee calong...makan puas-puas dengan suami dan anak.


Harga tak mahal rupanya...Nasi Carrot plus air bawah RM10 je untuk seorang, menu western macam chicken chop size XL tau harga RM15 lebih...yummmm...pe lagi terjah la leh rasa original menu Terengganu kita...bukan setakat yang julia order je ni tau...ada lagi banyak...nanti korang pi sendiri eh...dekat je.


dELONG coffee & such
No 8, Jalan Opera A,
U2/A Seksyen U2,
TTDI Jaya Shah Alam
Selangor.

14 comments:

  1. mee calong tu....aduh...kena terjah ni julia

    ReplyDelete
  2. naisss ni...boleh try ni kalau ke shah alam. #ehhhh

    ReplyDelete
  3. masa Kak Moon kecik kecik dulu , arwah mak suka buat bebola ikan sendiri n masak mcm sup kuah mee calong tu. So boleh makan ngan bihun atau mee atau nasi. Mmg sedapppp

    Wah...apa lagi menu kat kedai makan ni Julia

    ReplyDelete
  4. alaaaa best nyerrrr sedap nyerrrr!!!

    ReplyDelete
  5. Hmmm... kakak tengok mee calong tu memang menggoda betullah Ju
    Meatball dia tu aduhai...:)

    ReplyDelete
  6. Lprr plak.. Dkt juga area opis, nanti bole la try

    ReplyDelete
  7. Lprr plak.. Dkt juga area opis, nanti bole la try

    ReplyDelete
  8. Bebola ikan chalong tu mmg sedap. Akak yg tak brapa suka ikan ni pun makan habis licin hehe

    ReplyDelete
  9. tak pernah makan mee calong..teringin pulak nak rasa..

    ReplyDelete
  10. mee calong tu mengoda sunggah aihhh..
    sedap smpi terasa..

    ReplyDelete
  11. waduh...
    kalau kak ju review mmg cair rasanya.
    aiskrim dia tu marveles tengok

    ReplyDelete
  12. Ya Allah sedapnyaaa semua tu. Lapar pulak tengok. Heheh

    ReplyDelete
  13. Lama dah teringin nak ke Terengganu tau JJ...Entah bilalah sampainya.
    Ohhh kat Shah Alam aje tempatnya.... org jati Ganu mesti suka ni hihi

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com