Rewang persediaan bahan-bahan Bubur Lambuk 2016 | Julia Johari
Booking.com

Rewang persediaan bahan-bahan Bubur Lambuk 2016


Aduyaiii...cik juju oiii...haaaaaa sekali ko ngadap rewang bubur lambuk dengan Puspanita dan Kelab Parlimen team pejabat lenjan kak oii haha..bau bawang sampai bersin-bersin...aku jarang rewang...sekali rewang ramai-ramai cam ni seronok ye dok. Sambil dengar lagu raya berkumandang semakin laju nak potong bawang semangat nak raya! Hahaha....

Ada team potong halia, team potong daging, team potong bawang merah...juju kategori team potong bawang...1 beg setengah dengan geng...merecik bau bawang hahaha...tapi alhamdulilah tak nangis pun potong bawang...diorang bagi tips letak bawang dekat atas pisau...tapi juju relaks je tak buat...ada cara juju tersendiri tak perlu buat gitu...caranya tarah 1 kelopak kulit bawang terus...yeszaaa lagi laju dan tak keluar air mata...lain orang lain caranya kan...janji siap.

Mai layan gambar kami fresh amik tadi...panas-panas lagi gambar terus masuk blog...amboiii rajin sangat si juju tu sekarang ye update blog tak payah suruh...kalau tak manjang entry basi hehe...

Haaa team halia dengan team bawang merah...siapa laju? Kehkehkeh

Team potong daging...otai-otai ni semua...juju tengok je haha

Team potong bawang kedua...paling cool...relaks je...siap dah berpuluh2 bawang

Team pertama potong bawang ni banyak sembang...banyak komen...banyak menyakat...hahahha...boleh kata banyak ketawa...bila taun keje nak habis hehe selfie manjang kan 

Alolololo bos pun nak potong bawang...hahahahha 1 biji je kan kan kan 

Selfie aje...geng rewang ni tak habis2 selfie

Tudiaaa...kulit bawang bersepah...bawang tenggelam...kulit je banyak 

Syahdu je geng potong bawang

Bos snap gambar ni...x perasan titew...rupanya muka macam kena paksa buat keje kan kan...erghhhhhhhhhhh bos! haha


Siap jugak akhirnya...berkat kerjasama ramai-ramai tadi berkhemah sambil dengar lagu raya...esok aktiviti memasak bubur lambuk secara beramai-ramai...tak sabarrrrrrrrnyaaaaaaaaa nak jadi tukang food tester hahahaha haip!

Tunggu esok ye...nak jadi tukang edar bubur lambuk lah...kikiki

6 comments:

  1. seingat akak,baru sekali jamah bubur lambuk sepanjang puasa ni..alah..ruginya..

    ReplyDelete
  2. opis dkna p beli jer bubur lambuk kampung baru tu....hahaha.. tak ada rewang gini

    ReplyDelete
  3. wah meriah merewamg rmi2 camni

    ReplyDelete
  4. tahun ni kitorang tak rewang bubur lambuk..bajet ciput
    hahah

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com