Impian Qaiser ilman Nak Pakai Baju Raya Upin Ipin | Julia Johari
Booking.com

Impian Qaiser ilman Nak Pakai Baju Raya Upin Ipin


Bukan main meriah abang Qaiser ilman korang tu terjerit-jerit dalam kereta nak baju ipin...nak baju upin...nak baju upin!!! Haaaaa selagi tak bingit telinga walid dan umi selagi tu dok lompat-lompat nak baju upin...entah dia tau ke baju upin tu cam ne kan...saje acah-acah dia cakap umi nak pakai baju raya upin hahahha terus dia nak jugak...tiruu lettew ~ padahal sebenarnya tak ada pun baju mak apak tema upin kan hahaha... bukan ajar tipu tapi nak tgk dia punya semangat tu lah syok...

Tau sebab apa dia dapat?
Sebab dah pandai baca doa makan <<--klik video...tiap-tiap hari Qi akan baca doa makan, dia jadi abang bilal dah sekarang...apa sahaja dia akan angkat tangan baca la doa makan walaupun nak solat sekalipun hahahhaha...tak apa lah nak...janji mak rasa bangga dah sangat kamu pandai baca doa dalam bahasa Arab...bukan senang ooo budak 3 tahun nak baca dalam bahasa Arab, lagipun mak ko mana reti cakap Arab, tulis jawi pun terkehel bahu hehe...so jangan tiru mak ye...nanti dah pi sekolah belajar rajin2...

Haa sebelum juju melalut ni nak kasi gift lah dekat Qi...dia punya pertama kali REWARD baju raya 2016 tema upin ipin...sebabnya dah disebut diatas...itulah julia...nak apa sahaja kena bersebab...kena lulus syarat sah..bukan main-main. Alhamdulilah...seronok kemain lah dak Qi tu dapat baju raya tema upin, tahun tahun sebelumnya Kamdar aje, tapi tang kaki seluar tu asik kena outer je malas betul mak ko nak sembat tau haha...now jakel best, Qi tak senang dia dok keliling satu JAKEL...huhhhh semua kaler dia nak...ehhwahhhhhhhhhhh... :p


Macam biasalah...masuk Jakel je ramai pembantu jualan mai datang, servis mmg A lah...tu aku suka pi sini...keluar tak beli apa pun takpe...sebab aku suka layanan A diorang tu hahhaa...kalau kat tempat lain mampussssssss nak cari...silap2 orang cashier kena layan kita hehe. 

Size 4-5 tahun...
Aah paling best, pembantu jakel ni sekali imbas abang Qi yang bambam ni dia dah tau size apa...terus amik contoh size 4-5 tahun...julia pakaikan...haaaaa kain seluar dia bergetah 100% tu aku suka sangat sebab budak2 kalau pakai kancing seluar aku tak gemor, nanti berbirat perut dia. Just nice seluar dia tak payah potong kaki seluar...baju pun best, terletak dan lengan cuma sikit lebih...sikit je...yang lain wokeh!

Harga?
RM79...mahal? Bila aku kira balik...eh murah banyak...sebab sekali sampin dan butang upin dan ipin, ready made dan semua kaler ada so ni harga bandar kota metropolitan, bagi aku okeylah tak payah tggu tailor ko lambat jahit ke apa kan...serius kau tak payah nak pening kepala nak matchingkan dengan sampin apa, butang baju apa...semua dah siap...silap2 kalau ko beli asing2 kat luar mau lebih dari harga tu...tu sebab aku tak pernah tempah baju melayu raya budak dan dewasa sebab kat sini semua dah ada...lengkap!


Yang mana satu pilihan walid?
Tahun ni kita ikut tema suami pulak...dia nak warna Khakis...okey la...ikut je...malas nak fikir warna sangat, yang penting anak dan suami happy sudah hehe

Nampak harga sebelah tu ikut umur...pandai walid snap gambar...dah boleh jadi blogger junior ai tau hihi


Haishh...makin besar makin perangai lawak dia tu menjadi-jadi...tengoklah...walid dipaksa ambil gambar dia posing keras macam tu pastu nak tgk gambar dia dalam hp...gelak kuat2 satu jakel...tu lah anak siapa lagi hahaha

Walid bayarkan...huhhh selamat fulus ai tau hahhahahaha


DONE Baju Raya Anak - sehari sebelum puasa plak beli hehehe

Senyum simpul mak si Qi tu...macam dia plak dapat baju raya...ni warna Khakis...sempoi je...warna tak merelip sangat...just nice sebab tak pernah pakai lagi warna light brown kan...so lepas ni sesi jejak baju raya juju dan suami...mana lah rezeki kami ni kan...jubah je lah...senang pun senang ye dok...nak solat pun senang...pakai stoking dah boleh solat dah dengan jubah...kita tungguuuuuu!

20 comments:

  1. alaaa...bestnyee daa g bli bju raya...kite gaji blum masuk lagii..huwaaaa

    ReplyDelete
  2. suka la qi dpt bj melayu upin and ipin tu

    ReplyDelete
  3. Azwar tak shopping baju raya, lepas ni kena terjah Jakel la jawabnya..

    ReplyDelete
  4. Mak Ai... mahal macam baju org dewasa harganya
    Puas hatilah Qi dpt idaman kalbu

    Betul janji dgn anak kena tunaikan.

    ReplyDelete
  5. Akk planning pun mcm nk beli kt jakel jugak..tp kena tnya hubs dulu

    ReplyDelete
  6. walaupun harga rm79 tp ok lah kan.. banyak choice, mane nak cari dah yang lengkap mcm tu..

    ReplyDelete
  7. Wahhh...cantiknye baju abang Qi...ibu Hasif tk pernah tau pn.klu tk dh ajak ayah dua bradik ni belikn...InsyaAllah,rezeki nxt yr la pulak kot

    ReplyDelete
  8. bgus siap ada set sampin sekali,senang xpayah fikir nak macing dgn color pe dah

    ReplyDelete
  9. kak.. jakel ad jubbah budak tak?

    ReplyDelete
  10. seronoklah dia dpt pe yg dia nak :)

    ReplyDelete
  11. Untung beli baju raya awal2 nie..senang nak cari saiz and color...tapi actually, 79 tu mmg tak mahal sgt kak kalau compare ngan baju melayu dewasa yg lbh kurang 200++..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. Aaaa..nak belikan untuk Syahmi ! Abammmmm Qi hensem oiii pandai bergaya ;)

    ReplyDelete
  13. Wahhh makin hensem lah abang Qi pakai baju Raya upin ipin :D

    ReplyDelete
  14. last year Lihin pun dapat baju Upin jugak . sonok kemain. this year taktahu lagi.

    ReplyDelete
  15. alololo..hensemnye abg qi..mahal?murah la tu ju..siap sampin, butang bj melayu lagi..mn nk dpt hrg cmni lg kt KL ni..klu ade pun, susah..

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum.
    waaa..seronok la qi dh ada baju raya.kami nie mcm x buat preparation raya kot.
    baju lama masih boleh pakai.untuk anak2 x sure lagi.lagipun wife dalam pantang,xleh kuar jalan,bahaya.
    so..tgk la cemana nanti

    ReplyDelete
  17. amboi happynya dak encem dpt baju raya idaman hati ye hehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com