Sesekali Berasap Dapur Karat Hitam Legam... | Julia Johari
Booking.com

Sesekali Berasap Dapur Karat Hitam Legam...


Sesekali ku rasa...teringin... melewati hati ku yang dingin....perghhhhh juju nyanyi hahaha. Sesekali dapur berasap juju berkepol-kepol asap haaa masak apa lah tu kan. Sekejap bunyi batu lesung pepagi buta, orang tak azan subuh lagi dia dok ketung ketang ketung ketanggggggg...sajeee nak gerak orang bangun awal time weekend...kang tak memasal kena campak periuk balik baru tau kahkah!

Tu haa tak dak kerja lain dah juju time weekend atau time balik kerja terbalik awal boleh demonstrasi molek2 sikit kat dapur...kalau tak asyik dok sesah roti sekaya...roti sekaya lemauuu roti dok tengok aku anak beranak kehkeh...

Lama tak BBQ, tu yang naik dalam entry hari ini...ayam segar ni beli kat Giant balik rumah buat sos perapan sendiri...buh dalam peti ais perap, nak makan anytime boleh grill...nampak jer macam ni, kenyang tahap maksima. Tiduq lena wehh malam tu pekena ayam ala-ala Kenny tu hehhehe lagi best buat sendiri, jimat pun jimat guna pemanggang ajaib.


Haaaa kejam banyak gambar ni kan, juju dok tengok dok telan ayaq liuq berapa kali tak tau...nasi goreng cili tumbuk...tudiaaaaaaaa memang cili kering tumbuk ohsem, kegemaran suami ni, dok la puji sampai tinggi langit...sedap sedap...pedassss...si abam Qi korang tu dia lagi makan pedas...melawan dengan ayaq sejuk dia tu...orang cakap jangan tambah pedasssss...xd yer dia nak dengar cakap...lagi kena marah adalah tak bagi tambah hahaha

Sabtu lepas masak ayam masak kicap aje, campak buncis sikit, settle...kenyang sampai malam...actually jenis suka brunch...memang jarang bersarapan...so makan berat sekali mudah dah nak buat kerja lain. Tak yah masak banyak kali.

Kuewtiaw Goreng, fuhhhhhhh ni menu wajib sebulan sekali mesti ada...up skit tauhu goreng fuhhhhhhhhh dah la pedas, tauge bersepah...grrrrrrrrr lapaq weh time hujan2 hadap ni...cun!

Tak makan lagi ni, pi dok update entry makan...saje nak kena kakikan diri sendiri ni hahahaha

20 comments:

  1. amboi juju siap nyanyi lagu teringin...hehe...lapar la tgk menu juju...ayam amsak apa pn sodap

    ReplyDelete
  2. Lapaat terus tengok entry kak Ju ni. Sedapnya semua tu !

    ReplyDelete
  3. hamboi banyak tu masak kak juju..:)

    ReplyDelete
  4. jai diet hampir 3 minggu, dkna pun terdiet sama sebab tak ada orang nak makan, harapkan mikhail makan, tak banyak mana pun...jadi pemalas la selama 3 minggu..hahaha.. skarang dah rutin normal, baru la rajin memasak..hehee. terliur pulak tengok lauk pauk juju masak..

    ReplyDelete
  5. samalah suka makan berat terus. sekali untuk lunch pastu tinggal untuk dinner je. senang. yummy sedapnya ayam panggang tu. memang kekadang nampak sikit, tapi sebenarnya cukup mengenyangkan <3

    ReplyDelete
  6. Juju...

    akak pun sama kalau weekend bangun tido tuh kadang terus masak nasik. Masak makanan berat terus sebab senang nanti lunch takyah masak dah sebab banyak kerja umah menanti Nak mendobi nak mengemas semua hahah

    Alamak nasik goreng cili padi tumbuk tuh menggoncang jiwa sungguh

    ReplyDelete
  7. Juju.....

    Nk ayam ala kenny rogers voleh??terus lapar perut akak tauuuuu

    ReplyDelete
  8. Gambar tu besar dah sama size dgn ayam sebenar tu yg buat kakak terliurlah Ju.
    Kalau dapt keketul kan ke best hihi..

    ReplyDelete
  9. amboiiiiii ayam kicap seksi seksi nak pegi mana??? sedap nyer la haiiiiiiiiiii..!

    ReplyDelete
  10. rajin nauuuu masak. ok sedappp sgt ni. terliur. dh mcm atkin pun yer.

    ReplyDelete
  11. saya pun tak makan ;lagi ni..tengok gambar kemain berbunyi perut..padahal tadi tak makan apa pun tak de la berbunyi..melampau perut ni..biasa dia tu...


    hahahha

    ReplyDelete
  12. tu dia..perut rasa lapaq pulak tengok gmbaq kak juju ni

    jemput baca
    http://goo.gl/QuvBNp

    ReplyDelete
  13. sedapnya..meh la share sikit..hehe

    ReplyDelete
  14. Akk suka msk ayam.kicap dgn aym msk merah utk ank2..menu sng kan juju..dan ns kompem bertmbh2...ngeee

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum juju
    wah hebatlah memasak paya ayam tu menyerlah kesedapan nya

    ReplyDelete
  16. lea dah seminggu tak beria masak sebab demam dan menjaga orang demam

    ReplyDelete
  17. patut ler abam Qi sihat molek.
    hari-hari dapat makan macam nie :)
    air tangan mak mana boleh tolak

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com