CINTA SATE Sanggup Menapak Jauh Semata Nak Makan Sate Fresh! | Julia Johari
Booking.com

CINTA SATE Sanggup Menapak Jauh Semata Nak Makan Sate Fresh!


Aduyaiii...Isnin sudah kan, petang dah ni, petang-petang cam ni syok dok teringat kalau makan sate kan huhhhh #kalahorangmengandungpunyamengidam...dah lah selalu mengarang entry time perut tak cukup kenyang lagi ini yang mengundang nestapa gundah gulana, tahap mengidam aku ni boleh kata saban bulan, saban tahun, saban hari, tak ada istilah ngimdam time preggy...ngidam aje hahhaa balik ni tak tau nak masak apa sebab dalam ice box semua dah licin habis tonyoh semua weekend lepas hahahha...tangki besaq tu yang seminggu je licin, ratah lauk je lebih heeeeeeee....

Beberapa minggu lepas, saje ajak suami nak pi usya MRT yang dibina tu sampai kawasan mana... sekali haaa sampai kawasan Kajang melopong mulut aku weh, punya lah besaq stesen MRT tu betul-betul turun dekat Restoren Haji Samuri, fuhhh meletop lah lagi pas ni bisnes pak samuri korang ni ye...asal naik MRT nampak sate....asal turun MRT je nampak sate...haishhhh boleh tak cukup supply and demand ni pak samuri oiii...

Alih-alih suami plak tetiba baris que masuk kedai pak samuri...kannn dah cakap tadi...suami aku pun sangkut...dah tu aku dengan hulubalang tecik tu pun sangkut samalah hahahhaha #untungbolehmakanpree hahhaha 

Aku suka makan kat sini, suasana tu lah lain betul macam dulu2...bukan nak cakap dekat KL tu tak ada cawangan dia, tapi lain rasa dia...lain sangat...dari segi kesegaran ayam dan daging sate tu kat sini je win...kt bandar KL kureng sangat2...sebab tak fresh, daging dan isi ayam macam rasa lama...tu lidah aku cakap lah...sebab pesen tak berapa cerewet dalam makanan pun aku dah rasa gitu, apatah lagi yang cerewet sungguh2 kan...
Sekarang dah kena bayar parking sini...amboiii mujur singgit je kena...okey la kereta pun selamat...

Port terbaik ni haa...aku suka makan kawasan atas...bukan tak nak dok bawah, kat bawah selalu full house...kat atas sapa pun tak ada...lagi satu tak yah order dari bawah, order kat atas pun boleh...yeyyy tak yah nak berangkut dulang sate semua tu kan...best, port pun boleh pilih...

Tu depan tu ada playground, apa lagi si Qi tu tak habis2 ceramah perdana lah nak pi situ hmmm best jugak playgorund tu...lepas makan boleh bawa anak2 main...senang hati tak yah pi jauh2.

Cinta sate.....huhhh ni semua suami yang belanja...keje aku? Cop meja dan termenung tgk orang lain makan... hahahhaha tu je keje aku 

Selongok haa sate ayam dan sate daging...yang ni syok layan dengan kuah kacang pekat2...huhhh nakkkkk! jauhnya kajang...lagi2 time nak makan waktu opis...gilerrr!

Terliur air liur hahaha...okey ini rare sikit...itu sebab sikit je suami order...sate arnab paling mahal, rasa dia ada lah sikit bau arnad tu huhh...tp okey ar lembut dan sedap...sate kambing pun best...sate ikan macam rasa ikan tu la hmmm rasa x okey sgt kat tekak aku...sate hati pun okey...


Acah-acah makan je si abam Qi tu weh...dia try nak makan tapi di luah balik banyak kali...memang tak reti makan sate budak bertuah ni...dia tau nasi nasi nasi...tekak melayu sangat...hahhaa

Mengundang sungguh gambar aku tengah santap ni...oiiiiiiiiiiiiiiii tolong lah juju tolonglah....lempang nak! hahhahaha

Aku nama je suka makan sate...selalu makan tak sampai 10 cucuk aku dah surrender...badan je besor tapi tangki aku ni kecik...tu aku pelik...orang kecik tangki besor...org besor tangki kecik...tu sebab aku simpan lemak lebih...lambat hadam hahahaha 

Okey ar harga dia, nak kata mahal sangat idoklah...nak kata murah sangat pun tak...tapi aku tekankan kesegaran setiap hidangan tu aku dapat kat sini...kiosk lain aku tak kenan...so kalau nak makan sate aku sanggup menapak ikut suami pi Kajang makan sate...cinta sateeeeeeeeeeee!

Korang makan sate selalu berapa cucuk sorang larat makan..cer citer?

16 comments:

  1. Jue yg duk dekat kajang pun dah lama tak mkana satey kajang tau julia.. hehehe.. sebab duk makan satey urat kerting.. sedap tau julia.. kat seksyen 7 bangi..

    ReplyDelete
  2. sedapnyaa sate kajang, Juju. lama Cici tak pergi sana. last masa pregnant first baby sekaranh dah 3rd baby dah. time tu mengidam sate arnab. hehhe tapi kecewa sebab agak liat sikit.

    rasanya sana murah kot compare to Satay Station. tapi satay station satay dia besau besau lah

    ReplyDelete
  3. Lama tak makan satay. Teringin lak nak menjamah 30 cucuk.

    ReplyDelete
  4. Alahaiiii...terliur plak nengok. Mau balik ni cari sate. Dah lama tak makan sate kajang.

    ReplyDelete
  5. aaaa kenapa goda petang petang niiii..nak satay jugak !! huwaa kejam arrrrr >_<

    ReplyDelete
  6. mengundang sgt entri ni tau. rasa macam skrg jgk nk g samuri. adeh. bijak sgt tmpt dia. btul la. turun tren nmpk sate. fuh. masyuk

    ReplyDelete
  7. dah lama tak makan satay..terliur jgk tgk..saya nih memang suka satay dah alhamdulillah badan besar tangki pon besar jgk..jadi boleh makan byk..haha..

    ReplyDelete
  8. sedap ye ju,tp kita bukan pecinta satay.kalau ade depan mata,bedal kasi licin hahha

    ReplyDelete
  9. alaaahaii...kak uii...sedapnyee laa sateyy...

    ReplyDelete
  10. Saya pun penggemar sate... takpe menapak klu sate sedap... berbaloi... demi cinta pada sate... :)

    ReplyDelete
  11. Lama tak pekena satay :) Sedapnya lahai

    ReplyDelete
  12. sikitnye makan...sy suka satay kat dengkil..jln nak ke banting..tu plg win setakat ni..huhu~~

    ReplyDelete
  13. huwaaa..terliur trs bile tgk gmbr pose2 ni..hurmmmmm

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com