Mudahnya Order Makanan Online Dengan Shogun2u.Com ! | Julia Johari
Booking.com

Mudahnya Order Makanan Online Dengan Shogun2u.Com !


Time lunch hour je aku kematu, nak makan apa ni, yelah kekadang aku masak gak guna periuk doraemon tu, tapi tak ada lah selalu, tekak nak makan westernlah, nak makan korean food lah, chinese food lah haihhh nak keluar malas. Pastu nak tapau makanan kt opis asyik menu yang sama napa ni semua boring ni huwaaaaaa, bosan.

Pastu aku terbaca group wassup, blogger wendy perkenalkan satu medium online nak tempah makanan dengan Shogun2u. Aku tertanya-tanya, halal ke ek, yes halal rupanya, so aku tak risau. Tengok website dia wahhhhhhh, apa yang aku nak makan terfikir tadi ada dalam website tu.

Aku tengok harga, aku tertengok promosi wahhh pucuk di cita ulam mendatang ni, sempena CNY ni ada promosi 'CNY40', 40% diskaun hoyehhhhhh. Apa lagi aku laju-laju lah tempah.

Customer Service - Cik Mona
Dua kali aku berurusan dengan Cik Mona ni, dalam website tu aku leh chit chat direct dengan customer service diorang tau, nak jadikan cerita, 1st day aku tanya pasal menu-menu tu, yelah orang baru macam aku kan banyak je soalan, hari kedua, aku nak booking dah, aku isi semua detail alamat dan nama, pakai line pc opis line plak cam tak berapa stabil, aku guna hp pun sama tak berapa lak hado line.

So aku chit chat dengan mona ni balik, dia cakap boleh order melalui chit chat wahhhhh gitu, aku bagi lah alamat opis, no hp aku, pastu menu yang aku nak makan Japanese Food (Teriyaki Chicken 2 set) nak belanja kawan opis aku Sharifah.

Semudah ABC, lepas aku kasi detail dia call aku on the spot tau untuk confirmkan aku order tu, wahhhhh kembang hidung dapat service cam ni, dia cakap jam 1 tengahari sampai, aku order jam 12 tengahari tau, so memang tepat sangat dia datang, good job! 

Hantar depan pintu opis tau...hooyehhh tak sabar nak makan!


Muka manyak senyum, nak makan Japanese Food amboiiiii, jimat duit minyak hakak...

Tadaaaaaaa....satu set untuk julia, satu set untuk sharifah...banyak betul nasi dengan ayam tu, air tebu punya lah banyak, kek lagi wahhhhhh set yang paling syok!

Makan dekat pantry, yum yum, happy sharifah ye hehehe.


RM25.80 aku bayar untuk satu (Meal Set Teriyaki Chicken), ada kek black forest yang super sedap besar tu, air tebu, dan teriyaki chicken dengan sos kicap yang berlemak tu sedap gila makan dengan nasi dan sayur, ada cream salad makan dengan sayur yang banyak dan sedap sangat2, aku tak habis makan tau, siap tapau bawa balik bagi anak makan lagi, huhhhh thumbsup Shogun2u, like it. Jangan lupa grab promo CNY40 tu tau, korang bacalah sendiri peraturan dia ye.

Lepas ni aku nak makan korean food dengan western plak amboiiiiii hahahha jimat duit minyak aku tak yah pening cari parking lah, berpanas dan hujan lah yeyyyy

Nak order, ni info dia...best oooo rekemen!

Website: Shogun2u
Facebook: Shogun2u

25 comments:

  1. ayam tu nampak sedap benar julia. boleh try ni...

    ReplyDelete
  2. Kalau kat tempat kakak ada macam ini kakak pun akan buat macam Ju & Sharifah.

    ReplyDelete
  3. Time sesak2 tak sempat masak molek sangatlah tuju ke situ yer..tq for sharing juju..;)

    ReplyDelete
  4. Time sesak2 tak sempat masak molek sangatlah tuju ke situ yer..tq for sharing juju..;)

    ReplyDelete
  5. Best jugak kan sis sesekali tukar selera..hehehe

    ReplyDelete
  6. Best jugak kan sis sesekali tukar selera..hehehe

    ReplyDelete
  7. wowww..woww..wowwww..nk gi terjah jap..

    ReplyDelete
  8. itu satu set ke?/banyak juga ye.siap kek lagi..

    ReplyDelete
  9. Halal tak?...sedikit confius..tapi menu memang menarik...

    ReplyDelete
  10. Perghhh menarikkk giler ada delivery macam ni.. Mohon ada kat Kuantan juga. Banyak student sini nak beli tempah ni ekekekeke

    ReplyDelete
  11. Lisa jauhhh..kalau dekat..dah leh masuk list delivery makanan dah ni. Lisa pon suka makan yf delivery je sebab kdg malas keluar

    ReplyDelete
  12. ohhh.. baru tau. tp shogun bukan konsep makan macam ke hotel gitu ke. heheheeh

    ReplyDelete
  13. Wah.. Camni ke cara delivery? Bagusnya.. Nak try order la

    ReplyDelete
  14. Ok bdesup check website dia. Tq kak. Mmg dgt bguna entry ni

    ReplyDelete
  15. Sedapnya nampak chicken teriyaki julia tu...

    Jemput join GA blog kami :-)

    ReplyDelete
  16. Asallam mualaikum Cik Julia. Saya tertanya tanya sijil halal Shogun2u. Sebab tanya mereka pun taada jawapan tentang sijil halal.

    ReplyDelete
  17. Asallam mualaikum Cik Julia. Saya tertanya tanya sijil halal Shogun2u. Sebab tanya mereka pun taada jawapan tentang sijil halal.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com