Nasi Daun Pisang Merecik! | Julia Johari
Booking.com

Nasi Daun Pisang Merecik!


Ayoyoooommaa! Nasi Daun Pisang mariii...hahhahahha haaa tengok kuah gulai 3 jenis tu korang tak rasa merecik-recik air liur ke haa, bagi orang yang jenis suka makan gulai memang elok sangat pekena nasi daun pisang. Tapi carilah gerai yang halal, bersepah dah sekarang kedai nasi daun pisang, macam-macam kaum dah pandai makan, tu aku suka dok Malaysia ni semua jenis makanan halal macam-macam kaum aku leh makan puas-puas.

Waktu malam time weekend, kalau malas nak masak, suami selalu bawa pi kedai makan yang dah lama tak makan. Macam kat sini Kanna Curry House Manjalara Kepong (depan tesco kepong) aku pernah makan dulu roti canai, masa tu nak exam SPA sekitar kawasan sekolah Bandar Manjalara Kepong so aku lepak la sini balik suami cakap sini nasi daun pisang dia sedap.

Aah memang sedap, cuma satu je aku tak berkenan. Pasaipa guna daun pisang tipu...plastik weh. Aku pernah makan kat briksfield, disitu memang lagi rare daun pisang betul dia bagi lap dengan kain bersih. Hmmm tapi bontot dah duduk, dah order takkan ko nak bangun balik hahahha. Takpelah daun pisang je pun...len kali leh makan kt Briksfield balik.

Kuah Mesti 3 Jenis
Siapa yang biasa makan nasi daun pisang, korang mesti tau kan orang India mesti bawa 3 jenis gulai dalam bentuk bekas besi ni. Perghhh kuah dia aku rasa ada rasa gulai ikan, gulai ayam dan parpu. Bila kau makan gaul semua tu sekali, nikmatttttttttttttttttttttttttt.

Up plak papadom, sayur 3 jenis, semua pesen ada 3 jenis kot hahaha...aku makan semua sedap gak terung sambal tu, sayur parpu dan timun di hiris kecil. Senang nak makan. 

Ayam dan Ikan Goreng Panas
Aah semua dah lengkap, sekarang tengah tunggu ayam dan ikan goreng panas. My son Qaiser ilman dengan walidnya memang peminat kari. Aku pun sama hahhahaha memang geng habis kalau dapat hadap gulai hahhaha

Aku order vadei 2 ketui, aku suruh diorang panaskan, sedap, memang aku peminat kuih vadei. Tengoklah Qi tu macam lah dia pandai nak makan hahaha

Ini pertama kali Qi makan nasi daun pisang, dan dia berjaya makan dengan tertib sekali, well done boy, besar sangat dah ni, pastu cepat plak meniru cara makan dalam daun pisang. Yes, dia memang peminat gulai....licin dia makan weh


Arghhhhhhhhhhhhhh kari kambing, ikan goreng panas-panas....aku tak leh tengok kamera, aku nak fokus makan puas-puas....merecikkkkkkkkkk! hahahhaha

17 comments:

  1. Sedapnya kak. Nanti boleh lah gi :)

    ReplyDelete
  2. laparrrr juju...pernah mkn nasi daun pisang yg femes kt bangsar tu

    ReplyDelete
  3. Xpnh makan yg kt sini..yg akk pnh makan dkt brickfield...sdp la.jugak..tp akk lg suka ns kandar

    ReplyDelete
  4. tolong lah kak, merecik sgt dh nih.. husna salah sorg peminat gulai.. sebab tu kalau p mkn roti canai, kuah parpu mesti kena banjir.. tak leh jd, nak kena cari gak nasi daun pisang area umah husna.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. perghhh,,, sedapnyer sis... teringat dkt arwah ayah angkat pernah belanja makan nasi daun pisang ni kt kapitan keling....

    ReplyDelete
  6. Julia ni memang saje je tau...bikin akak terliur...

    ReplyDelete
  7. Kalau daun pisang betul mesti lagi aaaummmmm

    ReplyDelete
  8. emmm memang dah mercik ni Juju..haha.. suka gulai campur2 style Indian makan. Daun pisang pelesu buat spoiled...susah nak dapat kot.

    ReplyDelete
  9. pergh.. pergh ada 3 kuah sendiri tu macam best je

    ReplyDelete
  10. patut la tgk daun pisang tu cm cantik sgt..hehehehehe

    ReplyDelete
  11. wahhh...sedap nyer....teringt kat kampung-kampung...dulu...selera beralas daun pisang......keladi singgah sini sekejap...dan follow..jika sudi jom ke blog keladi...wwwkeladionlne.com

    ReplyDelete
  12. Series ju..mmg merecikkk!!! Hahaha...telan ailio baca entry ni..tapi tu la, spoil kannn awat la depa guna daun pisang plastik!

    ReplyDelete
  13. Series ju..mmg merecikkk!!! Hahaha...telan ailio baca entry ni..tapi tu la, spoil kannn awat la depa guna daun pisang plastik!

    ReplyDelete
  14. i love curry.. memang sedap tengok curry & dhal restoran ni..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com