Cukup Kita Tahu Apa Yang Kita Tahu LEVITASI | Julia Johari
Booking.com

Cukup Kita Tahu Apa Yang Kita Tahu LEVITASI


Jika diberi dua pilihan antara radio dan televisyen, mana satu paling disukai. Ya, julia suka radio. Sebabnya tak perlu penatkan mata menonton berjam-jam lamanya hehe. Julia suka mendengar, suka menyanyi, tapi kena dengan jiwa. Aku kena faham maksudnya, kalau tak jadi macam aku time kat universiti, nyanyi lagu omputeh rupa-rupanya macam dia memuja sesuatu je, terussssssss hakuuu tak nak ingat dah...yelah patut lah aku suka sangat repeat rupanya ibarat macam memuja pun ye...mujur tak faham maksud time tu...takpe aku faham Allah mesti faham dak hingusan cam aku dedulu.

Aku balik kerja, dalam kereta nombor 1 on radio...wajib, kalau tak Sinar fm, Hot fm, yang lain semua kuat bebel je DJ, aku malas lah nak dengar celoteh banyak sangat, aku suka lagu yang kerap di putar. 

Kali ini aku suka dengar lagu ni, memula aku dengar okey cam kena dengan jiwa tapi aku tak dapat agak siapa penyanyinya...suara macam fynn jamal, tapi macam ada duet plak tu...so aku nyanyilah NAVIGASI....hadirmu membaca misterii....pale hotak koooo navigasi hahahhahahhahhaa

Aku pelik, pesal aku dengar navigasi, seingat aku masa dulu navigasi ni maksudnya pandu arah ikut peta tu, tapi aku balun sebut navigasi, lantak. Pehtu rini aku teringat nak google lagu ni...lorrrrrrrrrrrrrr

LEVITASI lah wei...maksudnya terapung diawang-awangan. Ceh! Bila aku baca liriknya...fuhhhh mendalam, dan aku dapat rasa penyampaiannya kena sangat dengan zaman sekarang....

Tak percaya, dengar sendiri...hadam lirik tu.



Aku pasti, korang pernah rasa seperti manusia dalam lirik berkenaan bukan, sama macam aku, terkadang terpanah lirik tu betul2 dalam hati, ye, pernah terjadi dulu....dan ia terus memutar dimensi dulu...kini ku akur...teruskan hidup kerana dia ada disisi...

FYNN JAMAL dalam instagram jelaskan....
Levitasi = levitation. keterapungan. yakni merujuk perasaan yang tergantung dalam separa sedar. Ini kerana hakikatnya di situlah kita, antara hidup dan mati. antara dunia dan akhirat. antara bayangan dan realiti.
kita semua masih belum sampai-- selagi nyawa belum tercerai.

Haaaaaa ada benarnya...kita ni sedar tak?
Perbetulkan nawaitu kita balik....

Lagu dan penyampaian maksud ni leh pi jauh, aku suka.

7 comments:

  1. Memang deep sangat lagu nie.. Memula tu confuse gak sape yang nyanyi.. Bila dengar betul2 cam kenal.. bila search conform fynn Jamal..

    ReplyDelete
  2. Kekadang lirik lagu ini membuat kita berfikir Julia..
    Tambahan boleh menginsafkan kita..
    Bagus penulis lirik tu..

    ReplyDelete
  3. ain suka gile lagu ini ...
    sedapp dan lirikk diaa.. fulamakk.. terbaik.

    ReplyDelete
  4. Nani suka jugak dengar lagu, Pagi2 mesti bukak Era :P

    ReplyDelete
  5. Mendalamnyaaaa maksud kata kata itu. Selamat tahun baru!

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com